Cistenie usi

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
boro

Cistenie usi

Příspěvek od boro »

V ramci preventivnej prehliadky mi vybrali z usi maz a na moje prekvapenie som zacal pocut omnoho lepsie, hlavne vysoke frekvencie.
Necakal som to. Usny maz sa v retazci *pocitac - karta - monitor - priestor* nespomina a pritom je to dolezity clanok
Zaujimalo by ma, ako sa spravne starat o usi.

soimmo_two

Re: Cistenie usi

Příspěvek od soimmo_two »

Moc to nepřeháněj, pak budeš mít mixy bez výšek. :lol:

Já si čistím uši docela často klasickýma ušníma tyčinkama s vatou. Klidně každý druhý den.
Jirka Štolfa

dendy

Příspěvek od dendy »

tie tycinky nie su uplne dobre pretoze tym si prave mozes zatlacit maz este hlbsie do ucha (raz sa mi to stalo a nakoniec som bol nuteny ist k lekarovi nechat si preplachnut usi - ovsem, ako hovori boro, potom som pocul ako netopier :-)))

existuje taky sprej, ktory si clovek kvapne do ucha - to skvapalni ten maz ktory ptom pekne z ucha vytecie ... popytaj sa v lekarni - je to bezpecnejsi sposob (aj setrnejsi k pokozke - nez ju driet pravidelne tou tycinkou)

soimmo_two

dendy: nikdy jsem s tím neměl problém... není to jenom o tyčinkách, ale také o technice
Jirka Štolfa

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

usnym mazom sa ucho brani, cim viac ucho drazdis (napriklad vatovymi tycinkami) tim viac sa tvori...
zdrave ucho je uplne "samocistiace" a najlepsi nastroj na cistenie ucha podla usnych lekarov (uplne bez srandy) je malicek cize najmensi prst na ruke... :-) je totiz presne "kalibrovany" na velkost zvukovodu a nemozes si nim ublizit

toto samozrejme neplati pokial si napriklad banik (hornik) a pracujes v extremne hlucnom a prasnom prostredi
Naposledy upravil(a) nuendo dne 08 kvě 2013 14:22, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

no mne aj na usnom doktorka vravela ze sa mam na tycinky vykaslat ze to je blby zlozvyk a mam radsej pouzivat tie kvapky .. tie ucho precistia a zaroven vyplavia aj necistoty prave koli ktorym si ucho vlastne (okrem ineho) ten maz tvori ..

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

vacsina tych volne dostupnych kvapiek a sprayov (bez predpisu) su len slana voda, precitaj si zlozenie
raz mi lekar na bolave ucho predpisal prave takyto slany spray...
fooor bol v tom ze sme boli prave (uz druhy mesiac) pri mori

edit: raz za cas je dobre vyplachnut teplou slanou vodou normalne velkou striekackou... neprehanat, opatrne...

dendy

Příspěvek od dendy »

slana ano, ale nie NaCl :-))

http://www.najlekaren.eu/proti-bolesti- ... w-20g.html

Organicka sol hlinika ...

roztok NaCl to su tie kvapky do NOSA .. do ucha si davat NaCL - no neviem neviem to moc zdrave nebude :) naopak, to smrdi zapalom :)

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

dendy

Příspěvek od dendy »

aha.. ja som myslel tieto ked si spominal bolest.. lebo hentie mi najvac pomahaju hed ma boli uchood nadchy napriklad...

a ten audiclean je NaCl ? no kazdopadne radsej by som kupil takto original nez si to miesat sam z kuchynskej soli a riskovat ze spravim zly pomer :-)

soimmo_two

Hmmm... zajímavé. Vyzkouším a uvidím.
Jirka Štolfa

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy píše:existuje taky sprej, ktory si clovek kvapne do ucha - to skvapalni ten maz ktory ptom pekne z ucha vytecie ... popytaj sa v lekarni - je to bezpecnejsi sposob (aj setrnejsi k pokozke - nez ju driet pravidelne tou tycinkou)
WD40 :D Cisti, odmastuje, odvodnuje, zabranuje korozii, lubrikuje...
soimmo_two píše: není to jenom o tyčinkách, ale také o technice
:D Tvrdia 4 z 5 DonJuanov....
Naposledy upravil(a) MDudas dne 08 kvě 2013 18:41, celkem upraveno 1 x.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

nuendo píše: raz za cas je dobre vyplachnut teplou slanou vodou normalne velkou striekackou... neprehanat, opatrne...
Ucho? :D
Lebo su aj ine nazorove prudy. Tie ale nemaju az taky vyrazny vplyv na sluch... :mrgreen:

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

MDudas píše:WD40 :D Cisti, odmastuje, odvodnuje, zabranuje korozii, lubrikuje...
no WD40 je super... predava sa aj s takou tenkou trubickou :-) dociahnes s nou az do stredneho ucha... premazat strmienok, kovadlinku ...a to tretie, co to tam je :-)

boro

Příspěvek od boro »

Alebo 1-krát do roka preventívne navštíviť ambulanciu a dať si to vybrať dôkladne mechanicky. Podobne, ako pri udrzbe zubov. Na adresu vatovych tyciniek lekárka povedala, že viac škodia ako pomáhajú.

Odpovědět