Debata o politice - vazne aj nevazne
Re: Debata o politice - vazne aj nevazne
velmi velmi zaujimava reportaz z ukrajiny a dokaz ako mainstreamove media klamu
http://marekhavlicek.blogspot.cz/2014/0 ... en-se.html
a tento typek je tiez dobry
http://www.rozhlas.cz/radiowave/spolecn ... e--1389520
http://marekhavlicek.blogspot.cz/2014/0 ... en-se.html
a tento typek je tiez dobry
http://www.rozhlas.cz/radiowave/spolecn ... e--1389520
Aniz bych nejak snizoval pravdivost a zajimavost te reportaze, chci podotknout, ze rozumy typu "byl jsem tam 3x, tak vim a znam" je potreba brat s rezervou. Neuprosnym dukazem je, ze je dost lidi, kteri nekde proziji cely zivot treba v Cesku nebo na Slovensku, a pritom o sve zemi vedi kulove. Jinak ta prvoplanova averze k cemukoli, co jen trochu pripomina mainstream, neni nic jineho nez dnes vcelku rozsirena infekcni mozkova choroba.
vras:
KAZDE informacie je treba brat s rezervoou.. To je uplne najviac klucove ..
Ale informacie uplne nezavisleho cloveka ktory niekde osobne bol a priamo sa stretol s dotycnymi ludmi a rozpraval sa snimi mi pridu predsa len o nieco doveryhodnesie nez zumpa ktoru grcaju mainstreamove media alebo naopak vysinute konspiracne teorie roznych poloblaznov .. Jedno zle aj druhe zle, dostat sa o k objektivnym neskreslenym informaciam je dnes OBROVSKY problem (ako ukazalo aj vlakno o ockovani) .. Bohuzial ukazuje sa ze vacsina ludi ma hystericku potrebu krcovito sa drzat ciernobieleho videnia sveta, "ti nasi su super a bez chyb, a ti druhi su stelesne peklo" ...
Takze takychto ludi co sa snazia v ramci svojich moznosti priniest aspon troshu neskreslene informacie (ak u toho este nasadzuju zivot) si moc vazim.. Ako priklad takeho zurnalistu je po ruke Jeremy Scahill, ten ma moj obrovsky respekt ...
Pre mna ten kto viac ako na 40% veri maisntreamovim mediam je rovnaky blazon ako ten kto viac ako na 40% very takzvanym "alternativnym" mediam .. proste prast jak uhod, vacsina radobynovinarov len prebera (uz v zdroji skreslene a okresane) informacie, a dalej ich skresluje a posuva tupemu stadu na konzumaciu ... a tak to funguje v mainstreame a bohuzial aj v takzvanej 'alternative' typu AC24, alebo na slovensku platky typu zemavek.sk alebo prop.sk, ci zumpa "slobodny vysielac" ..
KAZDE informacie je treba brat s rezervoou.. To je uplne najviac klucove ..
Ale informacie uplne nezavisleho cloveka ktory niekde osobne bol a priamo sa stretol s dotycnymi ludmi a rozpraval sa snimi mi pridu predsa len o nieco doveryhodnesie nez zumpa ktoru grcaju mainstreamove media alebo naopak vysinute konspiracne teorie roznych poloblaznov .. Jedno zle aj druhe zle, dostat sa o k objektivnym neskreslenym informaciam je dnes OBROVSKY problem (ako ukazalo aj vlakno o ockovani) .. Bohuzial ukazuje sa ze vacsina ludi ma hystericku potrebu krcovito sa drzat ciernobieleho videnia sveta, "ti nasi su super a bez chyb, a ti druhi su stelesne peklo" ...
Takze takychto ludi co sa snazia v ramci svojich moznosti priniest aspon troshu neskreslene informacie (ak u toho este nasadzuju zivot) si moc vazim.. Ako priklad takeho zurnalistu je po ruke Jeremy Scahill, ten ma moj obrovsky respekt ...
Pre mna ten kto viac ako na 40% veri maisntreamovim mediam je rovnaky blazon ako ten kto viac ako na 40% very takzvanym "alternativnym" mediam .. proste prast jak uhod, vacsina radobynovinarov len prebera (uz v zdroji skreslene a okresane) informacie, a dalej ich skresluje a posuva tupemu stadu na konzumaciu ... a tak to funguje v mainstreame a bohuzial aj v takzvanej 'alternative' typu AC24, alebo na slovensku platky typu zemavek.sk alebo prop.sk, ci zumpa "slobodny vysielac" ..
Soudruh poslanec vše odhalil a vysvětlil, takže je už všechno jasné .... http://zpravy.idnes.cz/stanislav-huml-u ... domaci_mlb
dendy: to je prece blbost rict, ze pocitove tak tech 40 procent OK a zbytek neberu a jelikoz se vlastne nepozna, co je co, tak neverim nicemu, jen sam sobe. Media, noviny atd. jsou prece delaji lidi z nas, nejsou to zadni tajemni "oni". Ano, media maji i majitele (a proti majiteli se nesmi vetsinou psat - jinak tam ten novinar nevydrzi, tak to je, bohuzel). Mezi politiku, novinari atd. jsou krivaci nebo pomatenci, ale nezapomen na pocetnou skupinu tech solidnich, ktere krom zprav samozrejme zajimaji i zdroje. Je to uplne stejne jako v kteremkoli jinem oboru. Neni a nemuze to byt to zadna zmanipulovana nebo manipulujici banda - na to clovek nemusi mit skoly, aby pochopil, ze je to stejna kravina jako vsechny ostatni konspirace. A ktere zpravy jsou kvalitni, to se prece da rozlisit, uz jenom napovi jmeno autora, Rict, ze vsude je kus pravda a kus ne, to vede at k relativizaci. Tam pravda vlastne nikde neni. Pak se furt dokola mele neco o tom, ze putin sice ukradl krym, ale protoze ten clovek ma slusne ideje, tak se celkem nic nestalo. Takova Amerika, ta to nandava vsem 10x vic - co na tom, ze pokud nekde bombardovala, tak to byl vzdy diktatorsky rezim nebo pogrom. Nikdy bombama nerozesirala fungujici zemi, to je fakt. A taky nerozsirila svoje uzemi ani o metr ctverecni, to je dalsi fakt. Rec je o moderni historii. Ale zase - bomby to jsou a kapitalistovi jde o ropu. Ovsem v USA se docela dobre zije. Pravda zase v puli. Kdyz se takhle snazis premyslet, neprijdes nikdy na nic krom proomilani sveho vlastniho umeleho svetonazoru, ktery nema jasno v zadnych hodnotach, protoze se rozplyvaji v relativizaci.
mas pravdu, tych 40% som silne nadhodnotil...
cize v skratke - ty hovoris ze viacmenej vsetky informacie z alternativnych medii su nezmysly a viacmenej vsetky informacie z mainstreamu su uplna upravda.. dobre to chapem ? Inak povedane, proste si vecer na pol hodiny sadnut pred markizu,joj (novu, primu) - a to co sa tam dozviem je ten zasadny jasny ciernobiely a 100% poctivo pravdivy obraz sveta ?

cize v skratke - ty hovoris ze viacmenej vsetky informacie z alternativnych medii su nezmysly a viacmenej vsetky informacie z mainstreamu su uplna upravda.. dobre to chapem ? Inak povedane, proste si vecer na pol hodiny sadnut pred markizu,joj (novu, primu) - a to co sa tam dozviem je ten zasadny jasny ciernobiely a 100% poctivo pravdivy obraz sveta ?
ne ne, to urcite ne. Jak jsou zpravy na Markize nevim, ale predpokladam, ze to bude to samy co Nova, tam jsou zpravy a la cerna kronika, bulvar, ktery ma za cil honit sledovanost na malo vzdelanych divacich, to se absolutne neda povazovat za seriozni zpravodajstvi. A s alternativci nemam problem, az na to, ze je tam procento bulvarizace a zumpy dost znacne, nektere servery o necem jako je novinarska etika vubec neslysely a nekterym necini problem ani drsna propaganda, u ktere je nezjistitelne, jestli je to to motivovano pouze trznim principem (tj. poctem shlednuti, kliku) nebo i jinymi zajmy.To se musi skutecne soudit podle zdroje-autora.
dendy, nepozeraj Markizu ani Joj. TV sleduj iba ked chces nieco konkretne vidiet.
k tomu clanku (a poprosim Ta, neoznacuj ma zase za nejakeho slepca, lebo je to hoodne daleko od pravdy) - skus sa zamysliet, ako by to vypadalo v Dunajskej Strede, keby sa strhol vojensky konflikt Madarsko - madarska mensina - Slovensko. Ze by islo o odtrhnutie oblasti s prevahou madarskeho obyvatelstva a Madarsko by potajme posielalo zbrane za hranice... A do toho by prisiel nejaky napr. polsky turista na motorke "odhalovat pravdy".
OK, uz si to predstavujes? Takze....
SAMOZREJME by ujo na motorke s pravdepodobnostou 87% narazil na "madarskych osloboditelov" juznych oblasti a nie teroristov. Kazdy bojovnik si mysli, ze bojuje za spravodlivost. (mysleli si to Rimania, fasisti, a aj vo Vietname obidve strany, tiez v Korei, v celej juznej Amerike, na Kube a potom este asi v 5555 inych pripadoch) Tiez by tam na namesti v DS boli zabarikadovani aj ucitelia a intelektuali a aj oni by pekne a spravodlivo rozpravali o rodnej dedine, kde vsetci chcu pripojenie k madarsku a cele story o utlaku slovenskej vlady a uradnej moci voci mensinam....
A bola by to vsetko uplna a neskreslena pravda... pravda chlapka na motorke, ktory isiel objavovat svet.
Dufam, ze sa Ti ta analogia paci, lebo je vystizna.
Btw. podobne "svedectvo z ulice" si tu uz daval - nejaka zena zo Syrie tusim... Keby sme takymto sposbom skumali svet (pravda je iba to, co vidime na vlastne oci), tak to by sme sa vratili do stredoveku.
Btw. 2 - chlapek mal inak STRASNE stastie. Podla mojich skusenosti mu pomohlo, ze bol na motorke. Aj rusky separatista totiz motory lubi. Keby bol v aute, alebo mal iny ksicht alebo mozno lepsie oblecenie, alebo len trochu provokativnejsi ton hlasu, tak mohol skoncit velmi zle....
k tomu clanku (a poprosim Ta, neoznacuj ma zase za nejakeho slepca, lebo je to hoodne daleko od pravdy) - skus sa zamysliet, ako by to vypadalo v Dunajskej Strede, keby sa strhol vojensky konflikt Madarsko - madarska mensina - Slovensko. Ze by islo o odtrhnutie oblasti s prevahou madarskeho obyvatelstva a Madarsko by potajme posielalo zbrane za hranice... A do toho by prisiel nejaky napr. polsky turista na motorke "odhalovat pravdy".
OK, uz si to predstavujes? Takze....
SAMOZREJME by ujo na motorke s pravdepodobnostou 87% narazil na "madarskych osloboditelov" juznych oblasti a nie teroristov. Kazdy bojovnik si mysli, ze bojuje za spravodlivost. (mysleli si to Rimania, fasisti, a aj vo Vietname obidve strany, tiez v Korei, v celej juznej Amerike, na Kube a potom este asi v 5555 inych pripadoch) Tiez by tam na namesti v DS boli zabarikadovani aj ucitelia a intelektuali a aj oni by pekne a spravodlivo rozpravali o rodnej dedine, kde vsetci chcu pripojenie k madarsku a cele story o utlaku slovenskej vlady a uradnej moci voci mensinam....
A bola by to vsetko uplna a neskreslena pravda... pravda chlapka na motorke, ktory isiel objavovat svet.
Dufam, ze sa Ti ta analogia paci, lebo je vystizna.
Btw. podobne "svedectvo z ulice" si tu uz daval - nejaka zena zo Syrie tusim... Keby sme takymto sposbom skumali svet (pravda je iba to, co vidime na vlastne oci), tak to by sme sa vratili do stredoveku.
Btw. 2 - chlapek mal inak STRASNE stastie. Podla mojich skusenosti mu pomohlo, ze bol na motorke. Aj rusky separatista totiz motory lubi. Keby bol v aute, alebo mal iny ksicht alebo mozno lepsie oblecenie, alebo len trochu provokativnejsi ton hlasu, tak mohol skoncit velmi zle....
Naposledy upravil(a) MDudas dne 02 zář 2014 01:40, celkem upraveno 1 x.
A vobec Ti nezavidim to tvoje - ja neverim ani jednym.... ani druhym.... a ani tretim...
S tym sa musi dooost tazko zit...
Btw.3 - pocul si uz, kolko novinarov sa tam snazilo dostat ? A pocul si ako s nimi jednaju? Ako mozes so zdravym rozumom cakat pravdu od ludi, ktori sa za kazdu cenu snazia vsetko zakryt, oklamat, prefarbit, podviest, zhabat kamery, rozbit fotaky? Ked nie su schopni ani priznat, ze od rusov dostavaju vojensku techniku na obranu uzemia (co je uz niekolkokrat potvrdeny fakt).
Ak chce niekto vykricat pravdu do sveta, tak nestriela po novinaroch, nezatyka ich a ani im nerozbija auta alebo pristroje... Ver mi ze nie...

S tym sa musi dooost tazko zit...
Btw.3 - pocul si uz, kolko novinarov sa tam snazilo dostat ? A pocul si ako s nimi jednaju? Ako mozes so zdravym rozumom cakat pravdu od ludi, ktori sa za kazdu cenu snazia vsetko zakryt, oklamat, prefarbit, podviest, zhabat kamery, rozbit fotaky? Ked nie su schopni ani priznat, ze od rusov dostavaju vojensku techniku na obranu uzemia (co je uz niekolkokrat potvrdeny fakt).
Ak chce niekto vykricat pravdu do sveta, tak nestriela po novinaroch, nezatyka ich a ani im nerozbija auta alebo pristroje... Ver mi ze nie...
@MDudas : Ty si vazne z Marsu...
monoque: s dudasom nema zmysel vobec diskutovat, uz len citanie jeho prispevkov je strata casu ...
Bohajeho, zase intelektualni vylev nejakeho americkeho profesora politologie. Jak to vi? Jak to sakra vi, ze to tak je? Odpoved je: vi hovno. Precti si neco pekneho od Chomskeho a treba nabozenstvi techhle intosu pochopis...
Fakt nemám čas se zapojovat do nějaké výměny názorů. chci ti ale Dendy říct, že Mdudas a Vras ti věcně sdělili jejich názor a já s nimi souhlasím.
Mimochodem snad není problém si pročíst media ve všech jazycích které umíš, ať už mainstream nebo tzv. nezávislá. Nemusíš čerpat jen ze slovenských.
Na závěr ti chci říct, že si o ruské propagandě nedělám žádné iluze.
Mimochodem snad není problém si pročíst media ve všech jazycích které umíš, ať už mainstream nebo tzv. nezávislá. Nemusíš čerpat jen ze slovenských.
Na závěr ti chci říct, že si o ruské propagandě nedělám žádné iluze.
vras...a jak ty vis , ze to tak neni? linknul jsem to jen pro zajimavost, kdyz sem na to narazil...ja dendyho neznam osobne, ale zrovna on mi nepripada jako clovek, ktery by nehledal po svem a uz vubec ne mainstreamove...je to fuk, kazdopadne ta histerie je trapna...porosenko, rasmusen, obama, nas "trautumberk", stropnicky aspol... uz je mi znich blivno...par rozmazanych fotek dle modelu v iraku a cela evropa je vzhuru nohama....v tom clanku je zmineno par duvodu, ktere mi davaji mnohem vetsi smysl, nez kecy UK papalasu co jsou dene na netu nebo US vlezdoprdelistu z EU ...stejne jako je pro me prijatelnejsi prednaska o tom, ze budovy nepadaji volnym padem od cloveka z MIT, nez oficialni kecy, ktere odporuji fyzice a zkusenostem lidi kteri by tomu mohli rozumet(ale to se dneska nazyva konspirace)...proste si verte cemu chcete...