Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
ReaktoplazmAR

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

imho churchill by bol v dnešnej dobe EU neakceptovatelný extremista, nakolko uvažoval racionalne a snažil sa spravit niečo hlavne pre svojich ludí :)

mistergo

Příspěvek od mistergo »

dendy píše:Radsej si chod nieco dostudovat o Churchillovi..
Na základě toho, že o něm vím opravdu hodně, jsem si dovolil říct to, co jsem řekl. Zejména ta nerudnost a pomstychtivost mu byla poměrně vlastní. O tom, že chlastal neustále a hulil jak lokomotiva ví každý. Pro zajímavost: jedna z jeho oblíbených snídaní byl pár studených bekasín a půl litru portského. Po tom by většina lidí už nevstala od stolu. :-)
dendy píše:On bol to comu sa s uctou hovori statnik
Jistě jsou jeho státnické zásluhy mnohem mnohem hodnotnější než našeho současného prezidenta, ale Churchill je dnes považován za státníka hlavní díky jedné své vlastnosti: lidově řečeno měl koule, osobní odvahu a to i ve chvíli, kdy proti němu byla drtivá část veřejnosti, což bylo dost často. Zkus si zjistit, jaký názor měl třeba na politiků ústupků vůči Indii v 30. letech. S přihlédnutím k tomu zastávám názor, že v dnešní situaci s migranty by zastával z tvého pohledu ještě extrémnější stanovisko než Zeman s Konvičkou dohromady (a ti dva žádné extrémní stanovisko, pokud vím, nezastávají).
Pokud si myslíš, že jen plácám, tak vzhůru do knihovny Dendy. Churchill nebyl žádný hodný kouzelný děděček ani Václav Havel, nebo cokoliv podobného.
Naposledy upravil(a) mistergo dne 23 lis 2015 18:51, celkem upraveno 1 x.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

a rici o havlovi, ze byl politik, je take silna kava mj.

mistergo

Příspěvek od mistergo »

hombrefeo píše:a rici o havlovi, ze byl politik, je take silna kava mj.
To jsem vyloženě říct nechtěl, šlo mi to vyjádřit tu výraznou odlišnost. :-)

lavender

Příspěvek od lavender »

dendy píše:ale ked je niekto prezident, ocakva sa od neho urcite dekorum - a spravanie aspon trochu hodne oznacneia "statnik" .. je to hlava statu, ma reprezentovat, ma sa podla toho spravat, ma sa spravat tak aby sa za neho nemusela polovica naroda hanbit, sa snazit nazorov spajat a nie rozdelovat.. a nema sa co davat dohromady s kryptofasitami a pravicovymi extremistami a davat prejavy ktorymi este viac hroti napatu atmosferu ..
@dendy: myslim, ze zeman presne reprezentuje obcanov ceskej republiky - nakoniec - ved si ho zvolili ;)

rastis

Příspěvek od rastis »

nech je Zeman akekolvek hovado (a ze je), tak to, aku kampan voci nemu vedie verejnopravna CT, je nechutne, odkedy sa vratil z dochodku. a nie len CT, ale vsetko, co sa v Cesku tvari ako mienkotvorne.

dendy

Příspěvek od dendy »

televizu nesledujem vobec ziadnu, je to hnoj a je fuk ci verejnopravna alebo sukromna .. ale fakt je ten ze ak po nom nejaka TV ide moze si za to z velkej miery sam - totiz jeden zo zasadnych problemov Zemana je ze je to ten typ cloveka co proste polarizuje spolocnost .. na "svojich" a "tych proti" .. a vystupuje a sprava sa tak, ze nieje prezidentom vsetkych obcanov, ale len tych "svojich" .. to je celkom ZLE .. prezident by mal fungovat presne naopak, nie polarizovat spolocnost ale naopak snazit sa hladat dialog a spajat rozhadane strany.. to Zeman ani len netusi ako robit.. takze z mojho pohladu je rovnako zly prezident ako bol Gasparovic .. proste nema na to predpoklady ..
Naposledy upravil(a) dendy dne 23 lis 2015 20:43, celkem upraveno 1 x.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zeman říká věci jasně, přímo a na rovinu, bez toho obvyklého politického bezpohlavniho zvaneni. A myslím že 90% lidí uznává že v tom co říká má naprostou pravdu. Což většinou má.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

"A myslím že 90% lidí uznává že v tom co říká má naprostou pravdu. Což většinou má."

Jo, to je ukázková argumentace.

mistergo

Příspěvek od mistergo »

Ivo píše:A myslím že 90% lidí uznává že v tom co říká má naprostou pravdu
Takového supermana bych ze Zemana zase nedělal. :-)
Přiznám se teda, že jsem mu nakonec při prezidentské volbě ve druhém kole dal hlas. Původně jsem volit nechtěl, ani Zemana ani Schwarzenberga, ale ta mediální Karlomasáž mě tak "nasrala", že jsem to nevydržel. Řekl jsem si, že alespoň bude s Milošem sranda (nezklamal :-)), líbilo se mi, že není Rusofob ani Čínofob a že má dost koule na to, aby jen nevlál za Bruselem, i když je názorově pro integraci EU. Že je pomstychtivý ješita bylo zřejmé (četl jsem obě jeho knihy). Ale který politik není, když je ego v politice důležitou výbavou.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Haha, no naklapal jsem to na mobilu při nudném čekání na čísnici v restauraci :) No ale jak píše rastis je to opravdu nechutné ... Zeman něco řekne, vytrhne se jedna věta naprosto z kontextu, naplní to rozhořčené titulky všech plátků, vynoří se všechny možné aktivistky a spolky, které proti tomu důrazně protestují ... a pak se stačí podívat na reálný záznam toho co řekl a je to najednou úplně jinak ... v pohodě a normálně řečeno ... a to se děje skoro denně ...

dendy

Příspěvek od dendy »

mistergo píše:Původně jsem volit nechtěl, ani Zemana ani Schwarzenberga, ale ta mediální Karlomasáž mě tak "nasrala", že jsem to nevydržel
no jo, presne z rovnakeho dovodu kopa ludi volila v Banskej Bystrici za primatora toho vymleteho fasistu Kotlebu .. a teraz si biju hlavu o mur a lutuju .. niekedy ten protest nema cenu, zvolenim idiota do funkcie si clovek v konecnom dosledku uskodi len sam sebe ...

mistergo

Příspěvek od mistergo »

dendy píše:niekedy ten protest nema cenu, zvolenim idiota do funkcie si clovek v konecnom dosledku uskodi len sam sebe ...
Kdybych si myslel, že je Zeman takový idiot, že tím ohrozím či poškodím vlastní stát, tak bych mu hlas samozřejmě nedal. :-) Tím, že jsem ho mohl sledovat delší dobu, číst rozhovory s ním, jeho knihy a názory, tak o něm mám jistou představu. V některých věcech mě samozřejmě zklamal, část afér vůbec nemusela být, ale tím že po něm média takhle jdou je dost těžké se tomu vyhnout. On by měl s tím spolkem amatérů, co v úřadu má, potíže, i kdyby mu média šla na ruku, natož, když jdou po něm. Přece jen, není reprezentativní typ, ta chalupa na Vysočině mu slušela lépe. Ale nejde o mediální obraz ani o nálepky a slupky, jde o jádro věci, tam je to ok. Styl příšerný, podstata věci očekávatelná, celkem rozumná. Možná mi to nepříjde tak tragické proto, že od politiky a politiků neočekávám neočekávatelné a za jediný poctivý zdroj informací o nich považuju pouze dobře vedený, autorizovaný rozhovor s dotyčným, ne nějaké komentáře a zkreslené zprávy z médií.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tady máme reálné názory jednoho "studenta", co se též osobně a aktivně účastnil zmíněné pietní vzpomínky na 17. listopad v Praze

A Alláh vznešený říká, bojujte proti nevěřícím jako jeden muž. A ještě aktuálně dodal http://svobodneforum.cz/sef-ceskych-mus ... teroristy/

A jeden, obávám se že docela reálný vtípek :)

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

podaktorym uz z toho asi dobre jebe :-))ze "krestansky stat" :-)))
http://www.sme.sk/c/8081514/v-bruseli-p ... -stat.html

Odpovědět