Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Debata o politice

Příspěvek od biscuit »

ja myslim, ze v chile by to mohl zkusit. ale kdyby si vzpomneli na pero, tak nevim... tam asi neudelujou tak casto amnestii jako u nas :-D

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:http://aktualne.centrum.cz/prezidentske ... position-1

pro me o duvod vic, proc volit schwarzenberga :-) sorry za bulvar, pobavi jen titulek

challenge: on!

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak to Klaus pohnojil, ted půjdou kvůli tomu všichni volit Schwarzenberga :)

Amorph: tady přece vůbec nejde o hodnocení člověka jako takového, ale o předpoklady k funkci. Když bude na útočníka fotbalové Sparty kandidovat někdo kdo kulhá, tak asi na to leckdo poukáže, ale ne obecně, ale ve vztahu na to na co ten člověk aspiruje. Myslím že těžko popřít, že funkce prezidenta je především reprezentativní - prezident je reprezentativní osobou a do jisté míry mluvčím a symbolem daného státu. Jednou z jeho podstatných náplní činnosti je promlouvat k národu, k politickým kruhům lokálním i zahraničním, k jiným státníkům u nás i doma, k lidem při zahraničních návštěvách atd. Reprezentuje český národ jako hlava státu, a to především na komunikační úrovni - vnitrostátně i zahraničně a všichni mu takto naslouchají (a měli by mu rozumět). A k tomu jsou přirozeně zapotřebí určité předpoklady. Ty má Zeman nesrovnatelně lepší (i když má hodně daleko do nějakého ideálu). A to že Schw. je místopředsedou Nečasovy vlády a stranickým šéfem Kalouska - to je dost objektivní fakt a leccos (ne moc dobrého) obnáší. Plus veřejná aktivní osobnost by asi měla působit trošku aktivně - a ne tak trochu "papež style" :) Ale je to stejně jedno ...

btw - v jedné diskusi k prezidentské diskusi jsem včera zahlédl jeden zajímavý novotvar - kundidát :shock:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

vcera jsem se snazil divat na posledni debatu nezaujate.
Bylo ta par veci, ktere urcite staly za premysleni.

Schwarzenbergovi jsem se snazil porozumet (doslova i obrazne), ale v jeho odpovedich jsem se dost ztracel (nebo se v nich ztracel Schwarzenberg.:-))
co me zaujalo:
1) ACTA - kdyz se ho mlada Zemanova zeptala, proc podepsal ACTA, kdyz byla nastrojem k purosovani soukromi, tak odpovedel, ze zaspala a stejne neni platna. Pri opakovane otazce odpovedel, ze hajil prava umelcu (takze vubec nepochopil, v cem bylo jeji nebezpeci)

2) Dotaz od Caslavske na Zemana, jak se vyrovnava s tim, ze zadal podporu komunistu. Zeman podle me trefne nadnesl, kde je ta hranice. Z jedny strany bejt hrda na to ze dala medaile papalasum z ty samy strany KSC, ktera pred 20 lety zlikvidovala demokracii a chovala se zlocinne a z druhy strany to Zemanovi vycita.

3) Dotaz Sveraka na to co je lepsi, zda ucel sveti prostredek nebo moralni postup. Tim ze Sverak se sam oznacil jako ten, kdo nesouhlasi s pristupem "ucel sveti prostredek" mi prislo prinejmensim pokrytecke. Ten samy Sverak, ktery aby mohl tvorit byl v KSC a podepsal Antichartu. A musim rict, ze jsem ocenil, ze mu to Zeman nevpalil, kdyz si tak nabehl..:-)

4) pristup Schwarzenberga na dotaz spackanych ministru kultury stylem ja za nic nemuzu, ja muzikant mi taky na prezidenta neprijde moc dustojne. Pro me to je signal, ze je schopen odkejvat cokoliv a pak to obhajit jakoze za nic nemuze.
Viz i to, ze zveda ruku pro zakony, se kterymi vnitrne nesouhlasi.

5) Usmevne ale trapne odpalkovani stareho cloveka, ze se urazi mi prislo, kdyz se dva dedkove osocuji v domove duchodcu.

Dle meho nazoru proste na to Schwanzenberg nema. Ani fyzicky, ani inteligenci ani nema jasne a citelne nazory (odpovedi)

Zeman mi je nesympatickej svym lidovym pristupem levicovym smyslenim, ale ocenuji to, ze odpovida vecne, jasne a nabizi i jine uhly pohledu. Nekaze moralku jako pravdolaskari, ale odpovi tak, aby si kazdy udelal vlastni nazor. Kazdopadne citovani citatu, jako dukaz prehledu uz mi prijde mirne out.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Co je na tom takové nejméně sympatické, je ta agresivní, manipulativní kampaň Schwarzenbergova týmu a spřízněných celebrit - dělají z něho jakéhosi imaginárního a umělého Dokonalého, Šlechetného, Moudrého, Čestného, Upřímného, Noblesního Vůdce - prostě skoro takový Kim Čong nebo Cimrman ... Ta úpěnlivá propagace za každou cenu (včetně pankáčských placek atd.) dává tušit, že se za tím asi skrývají mnohem mocnější politické a mocenské tlaky - Schw. bude jen neškodný loajální medvídek pro současné struktury , Zeman by velmi vadil a to je nežádoucí.

dendy

Příspěvek od dendy »

podla mojho nazoru tu riesite diskusiu ci viac smrdi tmavohnede alebo svetlohnede hovno :-))) proste su to 2 zle moznosti a bodka.. subjektivne pre 1 moze byt horsia jedna, pre druheho druha .. zavisi to na prioritach a veciach tore su pre kazdeho cloveka odlisne .. rozumny clovek ktory chce ist odvolit ma na vyber jedinu moznost - hodit si mincou - v konecnom dosledku vysledok bude rovnaky ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

"Su to dve zlé možnosti" amen :wink:

vras

Příspěvek od vras »

Ivo píše: sugerován jako nějaký nový pseudo spasitel ? To je ten samý člověk nebo jiný ? Polorakušan, šlechtic odtržený od reality s rodinou, která mluví jen německy
Se Zemanem je šance, že současný vládní marasmus nezůstane v klidu. Schwarzenberg jim bude jen ve spánku přikyvovat + nechá všechny ty, ke kterým by měl mluvit se trapností červenat, protože mu nikdo nebude rozumět (včetně zoufalých tlumočníků)
Jedna vec jsou xenofobni zvasty, sorry, no comment. Druha vec je soucasna vlada, nevidim ji tak negativisticky. Flagrantni priklad ke srovnani je vlada grosse, ktera paradoxne nikomu nijak zvlast nevadila. Ale to jen na okraj, mnohem vic nez vlada je mrzuty stavajici moralni upadek, upadek hodnot. A prezident je predevsim moralni autorita, to mi pripada postatne. Jinak nema vliv skoro na nic. Ale uz toho bylo dost a radost, ze to konci.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Abych to trosku odlehcil, muj kamarad napsal na FB

‎"A další otázku si volí pan Miloš."
"Citáty za 3000..."

:-D
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A komentář Franze k jeho volbě Zemana: "Je před námi druhé kolo prezidentské volby, ve kterém mám jako občan na výběr mezi prasečí a ptačí chřipkou. Vybral jsem si tedy chřipku prasečí." :)

vras

Příspěvek od vras »

uz naposled, kanal sice zhusta tece, lec tema je vycerpane: Ivo, kvalitnimi zdroji se inspirujes.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kdo říká že se něčím inspiruju ? Dal jsem pouze citát jednoho z prezidentských kandidátů ... Mluvíš už jako politik :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hlavne se v ty zumpe od tech hoven moc neumazte.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Mozno to dal schvalne bez obalky, lebo volil zemana..

Odpovědět