Digitalizácia a reštaurácia VHS videa

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Tommy Dee

Digitalizácia a reštaurácia VHS videa

Příspěvek od Tommy Dee »

Ahoj,

píšem prácu o digitalizácii VHS kaziet a následnej reštaurácii obrazu a tak by sa mi hodila nejaká rada. Ide mi najmä o praktickú stránku. Video som si pomocou video grabbera previedol na .AVI avšak obraz má samozrejme veľa defektov a tak by ma zaujímalo ako z neho dostať čo najviac, za pomoci nejakých pluginov resp efektov. Úpravu audia zvládam :) ide mi len čisto o obraz. Pracovať by som chcel v Adobe premier CS 6.

Ak by ste mali nejaké typy, či nejaké dobré tutoriály aj v angličtine, budem rád. Ak literatúru tak radšej v CZ/SK verzii :) .

Díky moc, dúfam, že tu nájdem nejakú dobrú dušu, ktorá mi poradí.

Pytkin
Moderátor

Re: Digitalizácia a reštaurácia VHS videa

Příspěvek od Pytkin »

potrebujes HW ktory ma TBC ..

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Fuu, no nechcem s tým robiť biznis, len o tom napísať prácu (do školy) a keď som prehľadával tie prevodníky tak sú to celkom drahé zariadenia :/ dá sa niečo robiť s obrazom už po digitalizácii pomocou SW ? Resp. čo by sa dalo odporúčať ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a co bys jako myslel, ze s tim udelas? zkus si udelat z jpegu 480x320 s desnou kompresi obrazek 1920x1280, aby hezky vypadal.
restaurovat ma cenu jen neco, co ma nejakou vstupni kvalitu - tedy film. ne amaterskej magnetickej videozaznam.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tomy Dee : da sa pouzit napriklad stary Betacam SP na to (ten ma vyborny TBC) .. alebo samozrejme Grass Valey .. Tusim 300vka ma TBC zabudovane ..

tu je pekne video ukazujuce , co TBC robi :

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

biscuit: No neide o digitalizáciu amatérskeho záznamu, ale o digitalizáciu filmu, resp rozprávky z VHS.

Pytkin: To TBC je super už som si o tom niečo napozeral, ale k takému zariadeniu sa asi nedostanem, aby som to odskúšal v praxi, preto sa pýtam skôr na nejaké SW riešenie.
Tiež som si všimol malý problém s prekladaním, v prevedenom avičku je celkom jemný posun riadkov, ale ten grabber nemá moc nastavení, len normu a výstupný formát :(

biscuit

Příspěvek od biscuit »

spatne jsem se vyjadril. myslel jsem magneticky zaznam v amaterskem formatu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tommy Dee : vsetko sa da pozicat .. ak ti ide o prevod jednej kazety , vieme daco spachat ..

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Pytkin: To by bolo super, napísal som ti SS.

komak

Příspěvek od komak »

Zdravím.

Chcel som zdigitalizovať svoj VHS video archív, ale mám iba lacný videograbber a keď som pustil pásku na videu, tak som cez videograbber dostal trochu rozpadnutý obraz v hornej časti. Pásky už majú svoj vek, ale napriek tomu na TV obraz vyzerá celkom solídne. Najskôr som so všeličím špekuloval, ale potom som našiel toto vlákno a bolo mi to jasné - mám problém s TBC, hoci nefajčím a ani nekašlem :-) Bohužiaľ, žiadne lacné riešenie (do 100€) som nenašiel. Ale vŕta mi v hlave jedna vec:

Vypozoroval som, že zariadenia, ktoré majú TBC, sú dosť drahé (napr: http://www.vartotechnologies.com/Datavi ... c-1000.htm) . Ako je možné, že televízor so synchronizáciou nemá problém a obraz je solídny? Každý TV má TBC zabudované? Ak áno, tak prečo je to také drahé v externom prístroji? Nedalo by sa nejako to TBC v TV využiť? Napr. že jedným scartom pôjde signál dnu a druhým už opravený von? .. asi nie, lebo to by som iste nebol prvý, kto by na to prišiel :-). Nemôžem to vyskúšať, lebo môj TV má iba jeden vstup. Ale vedeli by ste mi niekto povedať, prečo je na TV obraz dobrý?

Odpovědět