Nechci, mělo by to být myslím jednoduché ale asi po důkladném zamyšlení a zjištění toho PRAVÉHO důvodu.hombrefeo píše:jackies, chces toho po mne znenadani nejak moc
Ale dobře, v pohodě.
Mě to stačí a nebudu to pitvat jak jsem slíbil.
Nechci, mělo by to být myslím jednoduché ale asi po důkladném zamyšlení a zjištění toho PRAVÉHO důvodu.hombrefeo píše:jackies, chces toho po mne znenadani nejak moc
Tomy já myslím, že ty příčiny jsou složitější. Pokud se nepletu tak borci co zaútočili na Světové obchodní centrum byli vysokoškoláci a byli fiannčně zajištěni. Nicméně vzdělání, nebo spíše nevzdělání a chudoba hrají v tomto fenoménu určitě taky roli.tomy45 píše:Toto sa deje bohuzial z jedneho prosteho dovodu a to... 80% ludi vyznavajucich islam (blizky vychod, afrika) je negramotnych, nevzdelanych a najma chudobnych. A zlosynovia, ako si ty pomenoval ludi, ktori skodia, su v drvivej vacsine inteligentny ludia, ktori maju svoje ciele a v podobe 80% negramotnych, nevzdelanych a chudobnych ludi aj svoje prostriedky. Kazda rodina samovrazedneho utocnika dostane obnos penazi. Tam sa to paradoxne nedeje ani tak kvoli presvedceniu, ale z dovodu zabezpecenia rodiny, aby nepomreli hladom... cize da sa to "pochopit", kazdy z nas sa stara o svoju rodinu a jej prezitie. Toto co si spomenul je nazorny priklad toho, ako sa nabozenstvo zneuziva ako prostriedok k dosahovaniu svojich cielov.Hammond píše:Ja stale neviem pochopit jednu vec. Ludia su dobri aj zli bez ohladu na vierovyznanie, statnu a politicku prislusnost, pohlavie, vek socialne zazemie, rasu... V kazdej skupine sa najdu ako dobri a charakterni ludia, tak zlosynovia ktori skodia ostatnym. Co je vsak podla mna na islame fenomenalne su samovrazedni utocnici. V dejinach sa odohralo vela aj vdaka nabozenskym otazkam, ale neviem o tom, ze by existovali hinduisticki, budhisticki, krestanski, zidovski ci akykolvek iny samovrazedni fanatici (okrem pilotov kamikadze, co je uplne ina otazka). Podla mna je tymto prave islam vynimocny... v tom najhorsom zmysle slova.
Raj - Peklo - Zatratenie, atd. ako som pisal, biblia je kniha podobenstiev. Peklo nemozno brat ako velmi horuce miesto, kde sa hriesnici varia v kotloch. :-]jackies píše:Můžeš prosím shrnout jednou větou komu, čemu, jak věříš a hlavně důvod PROČ ?hombrefeo píše:posuzuji pouze podle sebe, jsem hluboce verici a ziji o samote na konci sveta.
Když to zlehčím, třeba "abych se nedostal do pekla" .....
(víš, objasnit to "hluboce věřící")
Nebudu to nějak pitvat a nebudu na to reagovat, jen mě to zajímá.
tony 'borci' co 'zautocili' na WTC to je uplne ina debata .. toto by som radsej ako argument nepouzival kedze je VELMI diskutabilne ci to naozaj boli ti 'borci' ktori boli za vinnikov oficialne oznaceni.. ci vobec v tom lietadle boli ..tony9 píše: Pokud se nepletu tak borci co zaútočili na Světové obchodní centrum byli vysokoškoláci a byli fiannčně zajištěni. Nicméně vzdělání, nebo spíše nevzdělání a chudoba hrají v tomto fenoménu určitě taky roli.
Skutočný pocit osobného šťastia svetu pomáha. Takže sa IMHO nejedná o žiadny sobeckizmus.jackies píše: VŠECHNY skutky které kdokoliv udělá, je jen snaha o získání nějakého OSOBNÍHO pocitu štěstí.
A opravdu tím myslím VŠECHNY skutky bez výjimky.
Ať zvedneš bezděčně propisovací tužku ze stolu, nakrmíš své dítě, obětuješ hrdině svůj život za někoho jiného, podaruješ peníze potřebnému, zabiješ mouchu ...
KAŽDÝ, i ten nejmenší pohyb tvého těla a JAKÝKOLIV myšlenkový pochod a slovo vede ve skutečnosti a ve finále jen a pouze ke snaze dosažení vlastního lepšího pocitu, ať už se potom dostaví nebo ne.
Já tomu říkám sobeckizmus![]()
To není žádný můj životní postoj.tomy45 píše:Mna napada po tvojich slovach, taky iny termin... Nieco ako "burn out - ego support" filozofia zivota. :-] Tak ako japonci zili kedysi "kodexom samuraja", ktory takmer uplne potlacoval ego, tvoj "kodex" je uplny opak :-]
Tento tvoj zivotny postoj vychadza .........................