Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
biscuit: Jasny toho jsem si vedom, libil se mi jeho vyraz (fotka neni nejak zpracovana)
Tu je jeste jedna z podvecerniho foceni (zajimava je jen ta bublina, kompozicne jsou tam samozrejme chyby.
Tu je jeste jedna z podvecerniho foceni (zajimava je jen ta bublina, kompozicne jsou tam samozrejme chyby.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
OX: to by vůbec nemusela být špatná fotka... je potřeba fotit, fotit a fotit. Stejně jako v hudbě, ořez a formát je následně esenciální, pomůže převod do BW, trocha rozostření, kontrast, a nakonec dodat šum, škoda že nejsem doma, myslím, že nějaká kvalitní simulace filmu by z toho vytáhla přesně to, co bych rád viděl... Tak jen moje představa z Corelu...
trsoku uz zacinam mit pupinky z toho, jak se vzilo, ze fotka ktera je lofi je lepsi nez ta cista... tim nechci rict, ze ta tvoje uprava vysledku neprospela a nedodala mu na zajimavosti
cim vic fotim lidi, tim vic je pro me dulezity zkouset vyjadrit tou portretni fotkou to, co ten clovek vyzaruje, nez aby fotka vypadala "cool".
cim vic fotim lidi, tim vic je pro me dulezity zkouset vyjadrit tou portretni fotkou to, co ten clovek vyzaruje, nez aby fotka vypadala "cool".
Biscuit: Já to mám asi rozdělené podle typu foťáku, z kompaktu většinou pěknou čistou fotku podle mých představ neudělám a už tomu podřizuju focení, člověk většinou není v tom správným laufu (a pak raději nechávám fotit manželku) nebo experimentuju a snažím se využít toho, v čem je kompakt výhodnější, pač už vím, že postprodukčně se dostanu tam, kam chci... Se zrcadlem je to spíše o tom výraze, čistotě a technice v ryzejší podobě, proto by mě nenapadlo třeba tuto tvou fotku nějak měnit, přijde mi v pohodě...
Naposledy upravil(a) delay dne 11 čer 2014 14:16, celkem upraveno 1 x.
tak takhle me to nenapadlo a zni to docela jasne a asi to tak vlastne i delam - fotky ktery se necim nepovedou a maji presto pro me nejakej obsah, se snazim "zachranit" postprodukcne a treba i hrube efektovat, tak abych zamaskoval chybu a nepotlacil "ten" obsah
edit: ja bych tu fotku mozna zprava trochu zariznul, kdyz ted na ni s odstupem koukam...
edit: ja bych tu fotku mozna zprava trochu zariznul, kdyz ted na ni s odstupem koukam...
Jestli myslíš tu tvou (jakože asi jo), tak já bych to nejspíš nechal.... Ono, pokud bys nechal poměr a bral v pravo a tedy nejspíš i nahoře, tak by zase ubylo pozadí, což by nemuselo být dobře --- aniž bych tu fotku nějak řešil, bylo mi hned jasný, že to je dětské hřiště, čili mozek tuhle informaci dává daleko dřív, než my si to vlastně uvědomíme, že je na fotce nějaká prolejzačka, stupačka atd... Samozřejmě teď a tady tohle není důležité, jen mě to tak napadlo, žepro některý fotky by mohla takto odseknutá informace být i na škodu.
ja pri orezech vetsinou neresim pomer stran, kdyz to nejde na papir... takze jsem myslel jen kousek zprava, kterej mi tam prijde jakoby zbytecnej.
presne ! tiez to tak vidimbiscuit píše:trsoku uz zacinam mit pupinky z toho, jak se vzilo, ze fotka ktera je lofi je lepsi nez ta cista..
ano toto dava zmysel..delay píše:Já to mám asi rozdělené podle typu foťáku, z kompaktu většinou pěknou čistou fotku podle mých představ neudělám a už tomu podřizuju focení, člověk většinou není v tom správným laufu (a pak raději nechávám fotit manželku) nebo experimentuju a snažím se využít toho, v čem je kompakt výhodnější, pač už vím, že postprodukčně se dostanu tam, kam chci...
ja skorej nechapem ked ludia odfotia perfektne ostru peknu fotku a potom ju 'kurvia' do CB pripadne pridavaju grain .. napriklad ten link co sem daval Solarfall, tam presne to bol ten pripad ked ta ma aj niektore zaujimave fotky ale to jak su takmer vsetky tahane na silu do CB to cele posuva na uroven gycu, akoze podme sa hrat na stary ciernobiely fotak.. nevidim v tom ziadny zmysel ... zbytocne odstranovat z fotky informaciu ktora na nej povodne je a podiela sa na celkovom dojme .. nemyslim potom uz specialne umelecke efekty, mysim cisto ten system podme sa tvarit ze mam stary analogovy CB zrnity film aj ked mam kvalitnu farebnu digitalnu zrkadlovku.. pripada mi to tak trochu hipsterska poza
posledni dve slova jsou vserikajici. ale jak napsal delay, neplati to plosne... problem je, ze spousta lidi nezna miru, ale to je jako se vsim
Tak to by pak bylo asi používání různejch simulací pásů, elektronek a další blbiny taky jen póza a hipsterství??? Chlapci, zdá se mi že to berete za špatnej konec... Já vždycky fotku upravuju podle toho, co jí nejlíp sedne, když vidím, že tam má Ox kluka na prostředku a na obou stranách zbytečný věci, navíc více barevných objektů a ploch tak mne logicky napadne čtverec a převod do čb, trocha šumu pak pomáhá zvýraznit věci, který v originále nejsou zcela ostré a je to prostě jiný než doostření... Kalkul? Žádnej
ta paralela s audiem je myslim nekdy uplne presna. ja mam lofi zvuk (kdyz ho udela machr na neco k cemu to sedi) moc rad, ale moda, kdy si kazdej mysli, ze musi zaradit do retezce pas nebo lampu, jinak to proste nehraje, je proste naprosto zrejma... ale tak ja zas treba casto vinetuju.
proste vadi mi vzdycky krec a ne pristup s rozmyslem, jako mas ty napr. jen abys chapal, co mne a asi i kolegovi dendymu nejvic vadi.
proste vadi mi vzdycky krec a ne pristup s rozmyslem, jako mas ty napr. jen abys chapal, co mne a asi i kolegovi dendymu nejvic vadi.
JO, ted uz rozumim, ale tak to me vadi globalne urcity šulini pouzivajici celej DAW k rendru ultimátní sample sračky zahlcujici internet , tyhle instantní filtry a aplikace jako instagram apod. jsou sice módní ale většina těch fotek vypadá dobře max v rozlišení do 500px...
- ReaktoplazmAR
čb fotka je kult ktorý nikdy nevymizne, lebo práve tá absencia farieb necháva miesto pre niečo dalšie čo inak tie farby nepustia.. samozrejme nie vždy je to k prospechu.. podla mna farebná fotka a čb sú trochu iné svety..
btw: tú oxgenovu fotku by som ja do čb určite nedával, ale ani by som ju neorezával.. naopak snažil by som sa práve zvýraznit tú roznorodost prichádajúceho svetla a dúhy tých bublín, lúbi sa mi ako je to svetelne podelené/rozlámané v pozadí, vyžaruje z tej fotky taká útulná a príjemná domácnost..
btw: tú oxgenovu fotku by som ja do čb určite nedával, ale ani by som ju neorezával.. naopak snažil by som sa práve zvýraznit tú roznorodost prichádajúceho svetla a dúhy tých bublín, lúbi sa mi ako je to svetelne podelené/rozlámané v pozadí, vyžaruje z tej fotky taká útulná a príjemná domácnost..
dendy píše: ja skorej nechapem ked ludia odfotia perfektne ostru peknu fotku a potom ju 'kurvia' do CB
Ale ved to zavisi od toho, co chce autor tou fotkou konkretne vyjadrit, co chce znazornit, na co chce poukazat. Prevod do CB je velmi uzitocna vec. V urcitych pripadoch su farby na fotke neziaduci a pozornost odvadzajuci element...Namatkou tieto fotky z netu, kde farba nie je rozhodne to, o com tie fotky su:dendy píše: zbytocne odstranovat z fotky informaciu ktora na nej povodne je a podiela sa na celkovom dojme ..
Dokonca aj lokalne odfarbenie moze urobit zaujimavu foto:
Naposledy upravil(a) bassline dne 11 čer 2014 17:43, celkem upraveno 2 x.
ano Instagram je jednoznacne MORdelay píše:JO, ted uz rozumim, ale tak to me vadi globalne urcity šulini pouzivajici celej DAW k rendru ultimátní sample sračky zahlcujici internet , tyhle instantní filtry a aplikace jako instagram apod. jsou sice módní ale většina těch fotek vypadá dobře max v rozlišení do 500px...
aj ked priznavam, ja sam som ho na 1 fotku v zivote pouzil ) hned po tom co som ho nainstaloval, odfotil a potom som ho zase odinstaloval ))
"sila prirody"