Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od dendy »

tu panoramaticku fotku som fotil tymto :
http://debaclesoftware.com/

a normalne fotim vacsinou cez tuto appku, fakt slusna, uz automaticky pri odfoteni odfiltruje sum...
http://campl.us/

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay: no prave proto mi v dnesni dobe neprijde lofi jako neco k cemu by se melo vzhlizet. ale je to podobny jako u zvuku.. kdyz neco nahle zacne bejt masove moc dokonaly, lidi otacej a uchylujou se k dobovejm nedokonalostem a objevujou v nich ducha, kterej tam predtim moc nebyl cejtit. resp. ho tam nikdo nehledal, protoze se hledelo dopredu k budoucim dnum a vetsi dokonalosti.. (neni to nejaka sablona, jen takovej pocit, kterej ma casto blizko k pravde, si myslim)
jinak samozrejme retro fotka pro zabavu - nic proti tomu ;)

delay

Příspěvek od delay »

biscuit: Jo, já to vnímám podobně, spíš mě vždycky napadá, že je to stejný jako s tou hudbou... Dřív jsi fakt musel do studia, když jsi chtěl točit a mít aktuální zvuk - a taky jsi musel něco umět, těch studií bylo vcelku málo a už jen samotnej fakt, že kapela šla točit byl určitej milník její kariéry... Stejně tak s focením... Dneska má každej hopper doma studio a trouba s iPhonem udělá analogovější fotku od pasu nežli ty s historickým přístrojem. A co? Je to taková podivná technologická svoboda, padají veškeré hranice, ale pro někoho, kdo se focením nebo hudbou živí to může být naprostá flustrace a stísněnost.

psk501

Příspěvek od psk501 »

Jeden z mych prvnich pokusu o streetphotography. Vim ze max 3 fotky sem nesplnil ani nahodou, ale je to serie tak snad tu tapetu snesete:)
Weapon of choice: Lumix GF2 s 14mm pancake objektivem
Lokace: Manchester
Software: iPhoto (na orezani a upravu barev akorat)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

To neva ze jich je vic, stejne to tady je mrtvy :).
Jinak... První co me napadlo, ze mas casto spatne rovinu ostrosti a soucasne ze moc nepouzivas clonu. Me teda na takovejhle fotkach vetsinou bavi bud pohyb nebo zacloneni - ze je dominantni nejakej objekt vetsinou vepredu a pozadi je rozostrene vyrazneji... Tyhle fotky jsou jakoby 2D, chybi mi tam ta hloubka a zcela jiste je to i limitaci kompaktu. Celkove pak taky jeste kompozice vázne. Ale díky, rád jsem mrknul do ciziny :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mne se ty fotky tak z pulky libej (myslim zhruba polovina z nich). castecne se mi libi, ze se ti to na nekterejch fotkach kaci, nekde mi to ale zase vadi.. libi se mi nastaveni expozice (nebo jestli to je post uprava?). barvy se mi taky libi, ale vadi mi to uz v takovymhle mnozstvi - vsechno pres jeden filtr.. myslim, ze bys mel kolekci zredukovat na vyber jen tech nejzajimavejsich fotek, bylo by to mozna celkove pusobivejsi. ten min kreativni pristup co popisuje delay, mi u toho nevadi. zaroven s tim kacenim z toho mam naopak pocit, ze se ta fotka snazi rict neco jinyho, nez si hrat na umeni ;)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

biscuit to shrnul temer vsechno a presne. vetsina ale mela skoncit v kosi a tech par povedenych by si zaslouzilo lepe oriznout...

psk501

Příspěvek od psk501 »

Tak ono v prve rade u tohodle "zanru" jde spis o autenticnost nez nejake laborovani nad nastavenim a kompozici. Vetsinu casu akorat doslova strilis od boku z casti proto aby byl objekt zachycen naprosto prirozene a z casti proto aby fotografujici nedostal pres hubu. Takze obcasne kymaceni a spatny orez protoze uz proste nebylo co orezavat je zapricinen tim.
delay: to si mi ho ted urazil:) Velikostne je to sice vetsi kompakt, ale senzor je full fat, vymenitelne pomerne solidni f2.5 sklo, a co sem tak srovnaval tak ty lowend hobby dslr od canonu a nikonu hrave zadupe do zeme.

biscuit: Jako je jich moc, cca o po mesici co sem to fotil sem uz nasel par uplne o nicem a urcite se jich najde vic. Tak to berte trochu reportazne no:D
co se tyce toho barevneho filtru(respektive akorat ubrani barev) tak chapu ze v takovem mnozstvi uz je toho asi moc. Nejradsi bych s tim nedelal nic, ale ten vikend bylo hrozne pekne a vubec mi to nesedelo atmosferou k tomuhle hnusnemu mestu.

hombfreo: muzes mi rict ktere jsou ty povedene? Pripadne dej jenom linky at se to tu neduplikuje a co konkretne by chtelo jak oriznout?

Kazdopadne dik vam za reakce. Asi do budoucna budu davat mensi serky at se dozvim i nejake konkretnejsi reakce. Sice sem ve skole asi rok fotku mel, ale to uz je davno, tak se rad neco priucim:)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

treba tak?
Přílohy
Untitled-1.jpg

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Mne se to libi, proste klasicka street fotografie, Cartier-Bresson by mel radost ;]

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nejvice se mi ale libi "prima".

psk501

Příspěvek od psk501 »

hmm, tak rebelovi tech par pixelu pomohlo hodne. Deda na chodniku taky celkem dava smysl, ale bubenice ta je podle me moc a duchodkyne je uplne vyriznuta z kontextu imo:)

Prima taky patri k mym favoritum, spolecne se skejtakama, kourici "cikankou", bublifukem a rebelem. Pomalu se mi to zacina vytrizovat:) To je tezky, kdyz clovek naseka 1000 fotek z kterych vybere jenom 50 ktere orizne a upravi a pak vsechno vyhodit a nechat treba jenom 10 je mi lito, to bude asi nejtezzsi se naucit.

Kermitak diky

c9000

Příspěvek od c9000 »

psk 501: dobrý fotky.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

neco z vikendu:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

bohuzel jsou ty fotky divne orezany, ale dela to ezone.. bez zniceni, jsou k videni na mem deviant profilu :?
http://biscuit13.deviantart.com/gallery/

Odpovědět