Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
delay

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od delay »

Kromě tý poslední, ale to je částečně asi tím, že si myslím, že Martin ty fotky nijak neupravuje. Tady zas jen mohu pochválit FUJI (sorry :twisted: ), protože jejich JPEG výstupy jsou asi fakt bezkonkurenční - hotový fotky bez nutnosti dobarvování atd.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

No ono je to z facebooku a pred tim teda neupravovane, takze ve vysledku jen zprasene;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Obrázek

jak to tady ctu, tak jdu proti proudu doby. udelal jsem si megaradost - 5d mkIII. momentalne s nim nejvic pouzivam canon es 40mm/f2,8 (fotka je focena s jinym objektivem) - naprosto paradni pevny sklicko. ten objektiv je trochu z nouze cnost, nez bude na dustojnej zakladni zoom. na druhou stranu uz jsem si ten objektiv stihnul zamilovat a jsem hrozne rad, ze jsem ho nakonec uprednostnil pred "tuctovou" canonackou padesatkou.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

vasek píše:Amorph: tyjo, zdá se mi, jako by to mělo takový jakoby trochu mrtvý barvy
viz fotky malyho na predesle strance nebo tohle, bez uprav, co jsem ted vyhrabal v praci:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Vlad dne 02 úno 2016 22:08, celkem upraveno 1 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

Vlad: barvy myslím uplně OK
Rastis: poseldní je dobrá, ten racek bohužel vypadá spíš jako vloženej odjinud plus bych tam snesl více zakomponování toho spodku, je to takový na dotek, není ono

biscuit

Příspěvek od biscuit »

par ukazek toho 40mm pancake objektivu. vsude odstranena chromaticka aberace, ktera neni nikterak silna, ale presto nekdy lehounce rusiva (detailista). objektiv ma pomerne silnou, ale pro moje oko sexy vinetaci. postprodukcne ji odstranuji jen tam kde vice rezu, nebo tam, kde chci mit spis sterilnejsi vzhled fotky (tady u auta a prvni veze).

f8
Obrázek

f9
Obrázek

f2.8
Obrázek

f8
Obrázek

f2.8
Obrázek

f2.8
Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

Biscuit: druhej vysílač je fajn, u fotky toho druhýho hřbitova bych radikálně převedl do čb, protože ta fotka tak z 90% vypadá, mě osobně rušej okrový balkonový dveře a lehkej toning na baráku, chápu, že to tak bylo přirozený, ale je to první věc, která mě napadla ještě před samotným obsahem...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ahoj, on to byl tak trochu postprodukcni vtip :-) fotka byla daleko barevnejsi, ale ja u vsech stahnul zivost na 0 % - hrbitov je hrbitov :-) no a trocha ty barevnosti tam zustala, protoze to bych musel stahnout saturaci a to by nebylo tak vtipny. tak ted nevim co si o me budes myslet :-D

delay

Příspěvek od delay »

Biscuit: Nic špatnýho :). Při úpravě fotek většinou dojdu do bodu, kdy se mi líbí třeba 2 nebo 3 výsledný alternativy, ale publikovat chci jen jednu, asi je vždycky třeba nějakej odstup v podobě času. Možná i proto obdivuju dobrý fotky, který maj ten výslednej "touch" nějak provázanej napříč různejma sériema a autor jim dokáže dát ten svůj rukopis - v tomhle směru mě pořád baví telefon, jelikož je to lo-fi mr*ka, která výsledek zmrší +/- stejně, takovej automastering :). Každopádně si užívej focení dál, jen jsem ventiloval to první, co mě napadlo :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Amorph: tá na lúke je parádna
Biscuit: od teba sa mi najviac páčia tie v pohybe.. máš na to nejakú fintu, alebo sa "len" snažíš čo najlepšie synchronizovat pohyb fotaku s pohybom objektu ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pytkin: daval jsem to na minule strance, ale z facebooku, takze si toho asi nikdo ani nevsiml :-( video je to skoro az nepochopitelne :-)

reaktoplazmar: presne jak pises - je to takova strelba na pohyblivej terc :-) jen jsem porad nezjistil, jestli stabilizaci vypinat, nebo ne. ale parkrat uz jsem mel pocit, ze s vypnutou stabilizaci je to dokonce lepsi a mam vetsi procento lip zaostrenejch snimku.

delay: pis vsechno, me zajima jakakoliv kritika. zvlast od lidi, u kterejch vim, ze maj oko a cit ;-)

jinak musim rict, ze jsem dosel za posledni dobu k poznani, ze jsou fotky, ktery zacinaj bejt zajimavy az ve vetsim formatu. taky jsem zjistil, ze takovejch ja fotim asi vetsinu. mozna je to i tim, ze si hodne potrpim na technickou dokonalost (mysleno dokonalost techniky) a vychutnavam si, jak se v ty fotce clovek muze koupat. i proto davam odkazy na fotky aspon v siri 1600 px, i kdyz ani tam to porad jeste neni ono... mozna je to i nejaka moje deformace, jak jsem na veci technicky zamerenej, ze opomijim nektery jiny stranky, ktery jsou vic pocitovy a dusevni. to by se treba pak projevilo naopak v tech mensich formatech.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

mne pride logicke stabilizaciu vypnut ale skusenosti možu ukazat iné..

Odpovědět