Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
ja v naprosty vetsine predavam podklady v rgb a prevod na tiskovy barvy nechavam na tiskarne. jeste nikdy s tim nebyl problem.
Hehehe... delay, tak teraz si ma pobavil tak, ako ja obcas bavim tunajsich audio-manikov.delay píše:Takže bacha na úpravu foterk pro CD atd. ve finále to má každej postavený v RGB a díví se, že se to nějak hnulo

Asi teda zalozim nove vlakno

Tegra ... je Fogra

Corel je znamy fuser. Na kreativnu pracu mozno ano, ale color management a korektna tvorba EPS ...jedna HRUZA !!!
biscuit, problem si este nikdy nemal, lebo si nic presne necakal.

V podstate som sa chcel spytat, ci tu nahodou neni macher na polygrafiu na podobnej urovni, ako na zvuk. Viem, ze Demsky nieco okolo robi...
omyl, cekal jsem, ze obrazek bude na papire vypadat stejne jako na mem zkalibrovanem monitoru. a vypada. nemam pocit, ze by v tiskarnach kam zadavame firemni tisk pracovali nejaci hlupaci, kteri si neumi poradit s podklady v prophotorgb, adobergb, nebo srgb. ze se ve finale jedna o nejaky kompromis je jasne, ale vzdycky mam pocit, ze vyber papiru je vyraznejsi detail, nez tohle.
O hlupakoch som nic nehovoril... hovorim, ze je to sakramentsky zlozita problematika.
Napr. tvoj skalibrovany monitor ma bielu 6500K. Taku na papier nedostanes, ani ked sa po....
Od nej sa potom odvodzuju ostatne farby. Tlaciaren to chyti a cez ICC prepocita na papierovu bielu.
Cize trvam na svojom povodnom vyroku - neocakaval si presne farby, takze si spokojny. Keby si od nich chcel vytlacit nejake presne Pantone, tak by si cumel.... Farebne pomery Ti sedia, ale presne farby si tam urcite nemal. Priemerna tlaciaren ma farebny rozsah mozno 70% z sRGB, takze to neni mozne ani teoreticky...
Napr. tvoj skalibrovany monitor ma bielu 6500K. Taku na papier nedostanes, ani ked sa po....

Cize trvam na svojom povodnom vyroku - neocakaval si presne farby, takze si spokojny. Keby si od nich chcel vytlacit nejake presne Pantone, tak by si cumel.... Farebne pomery Ti sedia, ale presne farby si tam urcite nemal. Priemerna tlaciaren ma farebny rozsah mozno 70% z sRGB, takze to neni mozne ani teoreticky...
nestydel bych se ten pravej dolni ruzek "retusovat". jinak pekny, jako obvykle 

zas to tam jejackies píše:Dnešní cvak.

tri sportovni:

Jinak, sledujete někdo ten seriál na ČT1 - Modré stíny?
Z mého pohledu je tam naprosto příšerná kompozice i expozice kamery, skoro to vypadá jako záměr, ale nemůžu se ubránit pocitu naprosté hlouposti, občas je to zkombinovaný i s dost amatérským ozvučením, ale to tak nebolí.
Z mého pohledu je tam naprosto příšerná kompozice i expozice kamery, skoro to vypadá jako záměr, ale nemůžu se ubránit pocitu naprosté hlouposti, občas je to zkombinovaný i s dost amatérským ozvučením, ale to tak nebolí.
jj, vim ze je to na dotek s okrajem, coz je zapovezene 
modre stiny nesleduju, ale neuniklo mi to. velmi podobnym zpusobem jsem to okomentoval, kdyz to zena nahodou prepla. prvni co me napadlo bylo, ze mel nekdo umelecky zamery, ale ze nechapu, proc je zpusobem takto tezkeho experimentovani aplikuje na kriminalku. opravdu to vypada, jak kdyz nekdo neumi nastavit kameru... zajimalo by me, jestli jim tam pri snimani svitily ty zebry stale pres pul displeje, nebo to delali az post
kazdopadne, vypada to strasne. chapu snahu udelat obraz jinak a nekolorovat to ala hollywood, na druhou stranu tohle vypada, jak kdyz to vlastne ani nijak kolorovany neni, spis jen opravdu prepaleny
jako a ty otoceny kompozice, prevazeny na "nespravnou" stranu, to je samozrejme druhej prvek silnyho kalibru, kterej podle me zbytecne odvadi pozornost od vlastniho obsahu (nevim jak ten je kvalitni).

modre stiny nesleduju, ale neuniklo mi to. velmi podobnym zpusobem jsem to okomentoval, kdyz to zena nahodou prepla. prvni co me napadlo bylo, ze mel nekdo umelecky zamery, ale ze nechapu, proc je zpusobem takto tezkeho experimentovani aplikuje na kriminalku. opravdu to vypada, jak kdyz nekdo neumi nastavit kameru... zajimalo by me, jestli jim tam pri snimani svitily ty zebry stale pres pul displeje, nebo to delali az post