Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
strhavas do prava
jsou trosku kompozicne nevytribeny, mel bys vic trenovat, nebo si dat vic zalezet na vyberu mista. ale uz se tesim na dalsi, at to tu je trochu vic demokraticky a ne jen koutek peti lidi 
ja taky neco pridam, at jen nekecam.
trocha starych, recyklovanych:

pak jedna trochu novejsi, take minuly tyden recyklovana (s barvama jsem si hral cca hodinu):

a pak jedna z mnoha nasekanych tento vikend:

ja taky neco pridam, at jen nekecam.
trocha starych, recyklovanych:

pak jedna trochu novejsi, take minuly tyden recyklovana (s barvama jsem si hral cca hodinu):

a pak jedna z mnoha nasekanych tento vikend:

Naposledy upravil(a) biscuit dne 27 dub 2016 22:17, celkem upraveno 1 x.
hombrefeo: jsou to pěkný lokace a je skoro 100%-ní, že fotky většiny uživatelů by vypadaly podobně, ale velkej vliv tady má postprodukce, kterou jsi asi vůbec neřešil...
Zásadní nedostatek je, že se ti to kácí, což se dá tolerovat, když je to rovnoměrný z obou stran. Tyhle nedostatky se daj srovnat, ale chce to trpělivost a čas s Ps. V druhé fázi bych těm fotkám dal i trochu základní péče viz biscuitovy fotky, na který se určitě kouká líp....
Ale chápu, že tě to třeba nebere, není to důvod nefotit. Naopak. žádný kecy by tě neměly demotivovat.
biscuit: docela good, asi nejvíce se mi líbí dvojka, barva / nálada. Jen nevim, jestli jsi nahoře použil sprostej přechoďák nebo měl vyklíčovanou jen oblohu? Ale ono je to jedno, nepoznám to, tak je to dobrý.
Jinak, ta první se mi zdá mázlá?! Ke třetí strhávám body hlavně za ořez - proč nechávat dole kus trávy nebo keřů a neříznout to trochu výš??? Klidně 1 cm nebo 1,5 cm, tý vody tam je zbytečně moc.
Auto je good!

Zásadní nedostatek je, že se ti to kácí, což se dá tolerovat, když je to rovnoměrný z obou stran. Tyhle nedostatky se daj srovnat, ale chce to trpělivost a čas s Ps. V druhé fázi bych těm fotkám dal i trochu základní péče viz biscuitovy fotky, na který se určitě kouká líp....
Ale chápu, že tě to třeba nebere, není to důvod nefotit. Naopak. žádný kecy by tě neměly demotivovat.
biscuit: docela good, asi nejvíce se mi líbí dvojka, barva / nálada. Jen nevim, jestli jsi nahoře použil sprostej přechoďák nebo měl vyklíčovanou jen oblohu? Ale ono je to jedno, nepoznám to, tak je to dobrý.
Jinak, ta první se mi zdá mázlá?! Ke třetí strhávám body hlavně za ořez - proč nechávat dole kus trávy nebo keřů a neříznout to trochu výš??? Klidně 1 cm nebo 1,5 cm, tý vody tam je zbytečně moc.
Auto je good!
dvojka - sprostej prechodak v acr.
jednicka - nevim jestli je mazla, neprijde mi link
ale bohuzel se mi uz dochoval jen jpeg a ten jsem koloroval a neni to uz uplne koser - to je i pripad ty dvojky. myslim, ze jsem to do jpegu dokonce nenechal ani v plnym rozliseni.
trojka - mas pravdu. hodne jsem nad tim premejslel, vetsinou tyhle veci retusuju, protoze rusej, tady nevim, proc jsem to nechal. ale vodu jsem chtel co nejdelsi, kvuli "odrazu". kazdopadne je to i trochu bolest fotaku, protoze hledacek ukazuje trochu min, nez je pak na snimaci. dam to pryc
ctyrka - tady je uz foceno poradnym fotakem a pevnym sklem. je to propastnej a zaroven pro nekoho treba nepozorovatelnej rozdil. jsem hrozne rad, ze jsem se v lednu zblaznil a koupil to.
jednicka - nevim jestli je mazla, neprijde mi link
ale bohuzel se mi uz dochoval jen jpeg a ten jsem koloroval a neni to uz uplne koser - to je i pripad ty dvojky. myslim, ze jsem to do jpegu dokonce nenechal ani v plnym rozliseni.
trojka - mas pravdu. hodne jsem nad tim premejslel, vetsinou tyhle veci retusuju, protoze rusej, tady nevim, proc jsem to nechal. ale vodu jsem chtel co nejdelsi, kvuli "odrazu". kazdopadne je to i trochu bolest fotaku, protoze hledacek ukazuje trochu min, nez je pak na snimaci. dam to pryc

ctyrka - tady je uz foceno poradnym fotakem a pevnym sklem. je to propastnej a zaroven pro nekoho treba nepozorovatelnej rozdil. jsem hrozne rad, ze jsem se v lednu zblaznil a koupil to.
pp=0, ja to sem namrskal rovnou z mobilu.
az se budu nudit, prijde mozna na radu i ten psd...
az se budu nudit, prijde mozna na radu i ten psd...
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Rozhodne ano. Nielen kvoli trave, aj hmota tych stavieb je posunuta nad stredovu os fotky.delay píše:... proč nechávat dole kus trávy nebo keřů a neříznout to trochu výš??? Klidně 1 cm nebo 1,5 cm, tý vody tam je zbytečně moc.
U mna podobne - Canon EF 50/1,4 - moj lieblingbiscuit píše:tady je uz foceno poradnym fotakem a pevnym sklem. je to propastnej a zaroven pro nekoho treba nepozorovatelnej rozdil. jsem hrozne rad, ze jsem se v lednu zblaznil a koupil to.

ja tu stredovou nebo tretinovou horizontalni linii rad nedodrzuju. a u vody dvojnasob. ale mate samozrejme pravdu...
jinak to sklo jsi netrefil. na padesatku jsem sice koukal, ale v te horsi specifikaci (tusim, ze 1,8?), v prvnim planu. ale kvuli znacne rozsirenosti a velke umelohmotovosti jsem nakonec sahnul o kousek jinam. ef 40 / 2,8 pancake. a je to fakt laska a za tu cenu, co jsem to poridil je to primo masakr. ale uz jsem to tu myslim psal, tak at se neopakuju. tenhle pancake objektiv s pomerne silnou vinetaci je presne muj salek kavy. na klasickou padesatku tak asi ani nedojde, protoze stejne musim koupit zakladni zoom - coz bude tamron 24-70 / 2,8. i kdyz mozna kvuli svetelnosti a jeste mensi mozne hloubce ostrosti jeste o necem hodne svetelnem a pevnem asi stejne casem popremyslim. jen me trochu nici ty ceny, protoze zaroven mam uz v merku a6300. bohuzel jsem propadl pohyblivym obrazkum. raw video z 5d mk3 s magic lantern je sice pekne, ale chci 4K a bohuzel asi pryc od rawu, kterej sice nabizi vynikajici moznosti pro postprodukci, ale je to casove hodne hodne narocny, to zpracovani a i to krasny a profi vypadajici full hd co z toho pak je, se proste s jemnosti 4K neda srovnat. a to se mnou lomcuje jeste myslenka na porizeni 4K drona (alespon kvality phantom 4). nevite kde brat a nekrast ? v praci mi na hracky pridat nechteji, tak nevim
jinak to sklo jsi netrefil. na padesatku jsem sice koukal, ale v te horsi specifikaci (tusim, ze 1,8?), v prvnim planu. ale kvuli znacne rozsirenosti a velke umelohmotovosti jsem nakonec sahnul o kousek jinam. ef 40 / 2,8 pancake. a je to fakt laska a za tu cenu, co jsem to poridil je to primo masakr. ale uz jsem to tu myslim psal, tak at se neopakuju. tenhle pancake objektiv s pomerne silnou vinetaci je presne muj salek kavy. na klasickou padesatku tak asi ani nedojde, protoze stejne musim koupit zakladni zoom - coz bude tamron 24-70 / 2,8. i kdyz mozna kvuli svetelnosti a jeste mensi mozne hloubce ostrosti jeste o necem hodne svetelnem a pevnem asi stejne casem popremyslim. jen me trochu nici ty ceny, protoze zaroven mam uz v merku a6300. bohuzel jsem propadl pohyblivym obrazkum. raw video z 5d mk3 s magic lantern je sice pekne, ale chci 4K a bohuzel asi pryc od rawu, kterej sice nabizi vynikajici moznosti pro postprodukci, ale je to casove hodne hodne narocny, to zpracovani a i to krasny a profi vypadajici full hd co z toho pak je, se proste s jemnosti 4K neda srovnat. a to se mnou lomcuje jeste myslenka na porizeni 4K drona (alespon kvality phantom 4). nevite kde brat a nekrast ? v praci mi na hracky pridat nechteji, tak nevim

Ty chodis do prace ???
Jestli ten problem nebude v tom. Ja uz to nejaky piatok pozorujem a zistil som, ze najviac penazi maju ti, co do prace vobec nechodia.
Najlepsie je s pracou uplne prestat. Treba si vybavit nejake tie EU fondy alebo statnu podporu alebo nevypovedatelnu zmluvu na dodavku sluzieb do statnej spravy aspon na 25 rokov... U nas na Slovensku to funguje celkom fajn.
Z pancake na zoom a zase spat .... to su celkom slusne skoky vo vahe.

Najlepsie je s pracou uplne prestat. Treba si vybavit nejake tie EU fondy alebo statnu podporu alebo nevypovedatelnu zmluvu na dodavku sluzieb do statnej spravy aspon na 25 rokov... U nas na Slovensku to funguje celkom fajn.
Z pancake na zoom a zase spat .... to su celkom slusne skoky vo vahe.

no jo, ja jsem nechodil ale do bradavic, takze tyhle cary me nikdo nenaucil... 
samozrejme, kdyz presazuju ten malinkej puk za teleobjektiv, tvarim se ze tomu rozumim a vypadam dulezite
vtipny je, ze ten pancake lidi moc neznaj a na ty petce s battery gripem to vypada fakt docela neotrele. i kdyz je to jen vedlejsi a nevyznamny pruvodni jev 
jedna ze vcerejska:

samozrejme, kdyz presazuju ten malinkej puk za teleobjektiv, tvarim se ze tomu rozumim a vypadam dulezite

jedna ze vcerejska:

biscuit: Sierra pekna, ty prvni tri mi ale prijdou prebarveny moc, obzvlast ty karlovy lazne jsou ruzovo-fialovy az beda;) U toho posledniho auta mi trochu vadi ta mala hloubka ostrosti, na takovehle fotce bych spis chtel, aby cele auto bylo ostre.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
amorph: moc diky za nazory
takze lavku jsem omalovaval hodiny, az jsem to premaloval - to sedi
ale je fakt, ze se mi to i pres tvou kritiku stale zda porad jeste ok. problem je v tom, ze jsem si zacal hrat s filmovym barvenim a trochu tem omalovankam propadl. je to paradox, protoze dosud jsem byl pomerne pruderni vuci neprirozenym barvam.
s tou hloubkou ostrosti jsi me teda ale nahlodal znacne. byl jsem presvedcenej, ze je to tak naprosto ok. ale kazdopadne bych pak uz do toho musel jit asi se stativem, nebo fotit na vyssi iso (coz se mi moc nechtelo).
no jeste jednou dik. clovek si proste nikdy nemuze bejt jistej

s tou hloubkou ostrosti jsi me teda ale nahlodal znacne. byl jsem presvedcenej, ze je to tak naprosto ok. ale kazdopadne bych pak uz do toho musel jit asi se stativem, nebo fotit na vyssi iso (coz se mi moc nechtelo).
no jeste jednou dik. clovek si proste nikdy nemuze bejt jistej

Toto ma zaujalo. Slahol som ten obrazok do PS a ... zaujimavy vysledok! Zistil som, ze vobec nechapem, ako Mozilla procesuje color management. Oproti PS je kazda fotka nejako inak posunuta.Amorph píše:biscuit: Sierra pekna, ty prvni tri mi ale prijdou prebarveny moc, obzvlast ty karlovy lazne jsou ruzovo-fialovy az beda;)

Ruzove mesto je po priradeny AdobeRGB podobne ruzove ako v Mozille. Po priradeni sRGB je ovela neutralnejsie a pomerne fajn.
Ford Sierra je po priradeny AdobeRGB podobny ako v Mozille, ale tmave cervene su malicko posunute !!! Po priradeny sRGB su farby uplne vyblite.
Som z toho jelen. Mozilla nema ICC color management ? (Win XP)
ja se vse uz snazim exportovat do srgb, potom co jsem zjistil jak se treba zobrazuje prophoto rgb na androidu.
co mas ve ps nastaveno ve sprave barev? ja jsem s tim uz parkrat bojoval.
co mas ve ps nastaveno ve sprave barev? ja jsem s tim uz parkrat bojoval.