uchylnej jsem ale na techniku a precitlivelej na to, cemu oba rikame picoviny
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
jako mame to podobne. ale ja zjistuju, ze jsem u fotky daleko popovejsi a mainstreamovejsi, nez u hudby. je pro me v tomhle pak mozna jednodussi delat veci libivejsi, klidne i strikajici barvickama. ale i to ego, jak pises v tom nekde zakomponovany je, jen netusim kolik procent to je - doufam ze snad jen jednotky, a ze jsem v tomhle stale svobodnej a sam sebou.
a nejvic vysazenej jsem na rozmazany picoviny. prijde mi pak vzdycky, ze nekdo svuj vysinuty stav mysli dava na odiv, a protoze to nema v hlave uz uplne v poradku, mysli si, ze to je umeni. ale jasne, ani ja nechci neco tvrdit a jsem si vedomej relativity veci a i tyhle "picoviny" prijimam pokorne a "nehejtuju" (protoze tomu proste treba jen nerozumim). jen mam proste pocit, ze spousta lidi neumi "remeslne" dobrou fotku, tak hleda "umeni" v jinejch dimenzich... ale tyhle etericky bytosti jsou asi ve vsem, myslim, ze i ve vareni 
biscuit píše:... zjistuju, ze jsem u fotky daleko popovejsi a mainstreamovejsi, nez u hudby...
Toto cele priniesla post-moderna v umeni. Kedysi odborna verejnost (alias zakaznici, alias mecenasi umenia) urcovali umelcom hranice vkusu. S modernou a post-modernou prisli umelci na ine sposoby financovania (galerie, statna podpora, akademicka poda, atd.) a tak uplne popustili uzdu svojej fantazie. Kedysi uplny zaklad - byt schopny okrem umenia robit aj vynikajuce remeselne spracovanie, je v prd...biscuit píše:...jen mam proste pocit, ze spousta lidi neumi "remeslne" dobrou fotku, tak hleda "umeni" v jinejch dimenzich... ale tyhle etericky bytosti jsou asi ve vsem, myslim, ze i ve vareni
Dnesna doba v podstate nema ZIADNY filter na triedenie urovne umenia. Staci, ked niekto dostatocne dlho do niecoho fusuje, dobija sa do galerii a do pozornosti inych "umelcov" ... a po case sa stane umelcom....
alebo guettom.
jammix : ani jedna z devedesátéhotřetího, jsou tam kousky z 94, 96 ....takže se pracovalo za podstatně víc 
Jak ošulit Charóna aneb pondělní výlet ke Styx.

Jak ošulit Charóna aneb pondělní výlet ke Styx.

muzikant
no máš tam sotva dvacku 
Naposledy upravil(a) jammix dne 13 srp 2016 16:22, celkem upraveno 2 x.
Tak napriklad toto je moja olovrant 
mas nedostatek zeleza, ze si ho doplnujes jeho oxidy z te vidlicky?
hej ta skorodovana vidlicka, cista otrava
skoro ako ruky Upira z Nosferatu.
ja som si vsimol, ze ludia fotia celkom OK, len obcas nevedia odhadnut gyc od vkusu, ta hranica je mala, takisto podexponovane fotky (malinko predsa len pomozu krivky alebo unsharp mask vo photoshope, ked je vsetko plytke -- malo svetla a tiena aby objekty vystupili z plasticity). takisto neznasam, ked niekto kazdu fotku procesuje cez HDR algoritmy (vytvarne humusy) a tvari sa, ze pouziva najnovsie metody v ramci digitalnej fotky.
ja som si vsimol, ze ludia fotia celkom OK, len obcas nevedia odhadnut gyc od vkusu, ta hranica je mala, takisto podexponovane fotky (malinko predsa len pomozu krivky alebo unsharp mask vo photoshope, ked je vsetko plytke -- malo svetla a tiena aby objekty vystupili z plasticity). takisto neznasam, ked niekto kazdu fotku procesuje cez HDR algoritmy (vytvarne humusy) a tvari sa, ze pouziva najnovsie metody v ramci digitalnej fotky.
Podle mě fotka jídla je jedna z nejtěžších foto disciplin. Vydařená věc Jammix.jammix píše:Tak napriklad toto je moja olovrant
mne to hovorit nemusis, dva roky sme pracovali pre tesco takze mi preslo rukami kvantum fotiek ktore som upravoval, ale tie take zakladne korekcie maju uz aj mobily, napriklad 5 minut uprav a je to trocha ine nie?

chcel som vytvoriť kontrast medzi čerstvosťou jedla a hnusom starej vidličky a on mi ju vymaže
.
podexponovane ? . to je rustikalne podvečerne posedenie
inak dik , jedlo sa mi foti dobre ak je samo o sebe pekne čerstve ( tá oliva už bola trochu za zenitom) , dá sa doaranžovať zvoliť uhol približiť .. na rozdiel od nejakych .. zvierat , domov , kopcov , .
podexponovane ? . to je rustikalne podvečerne posedenie
inak dik , jedlo sa mi foti dobre ak je samo o sebe pekne čerstve ( tá oliva už bola trochu za zenitom) , dá sa doaranžovať zvoliť uhol približiť .. na rozdiel od nejakych .. zvierat , domov , kopcov , .
no to je peknej hnus demsky, co jsi z toho udelal... staci jen +1EV, trochu pomoct stinum, sam bych pak urcite zas trosku ubral/zmekcil svetla. po vytazeni expozice bych pak jen zkontroloval barevnost - mozna trosinku pridal vibrance (zivost).
ale sebrat ten naznak bokehu nejakou bilou mlhou a prepalit ten talir tak, ze mu seberes totalne jeho plasticitu - to uz je skoro na slepeckou hul. nebudu radeji komentovat to, jestli pracujes s obrazem profesionalne... aneb jak za pet minut udelat z tuctove fotky pruser
ale sebrat ten naznak bokehu nejakou bilou mlhou a prepalit ten talir tak, ze mu seberes totalne jeho plasticitu - to uz je skoro na slepeckou hul. nebudu radeji komentovat to, jestli pracujes s obrazem profesionalne... aneb jak za pet minut udelat z tuctove fotky pruser