Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
jackies: to je tva nejlepsi za posledni dobu 

Jackies : wow - to ma uroven
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
To je ale Jested pri jadrovom vybuchu ne ? 

Zatím se ještě seznamuju s novým foťákem, pár povedenějších cvaků už sem udělal, ale nevim co vybrat... líbí sem mi třeba tahle momentka:

W A I T I N G

W A I T I N G
Dneska jsem zkoušel tematické programy, ale nic moc. Snad tyhle dvě:

jeste par

konec hlášení a konec tapety

jeste par

konec hlášení a konec tapety

mam pocit že tie fotky degraduje fakt že su z ruky , slabe ostrie.. ostrosť .
pri foteni z ruky by som dal prioritu Shutterspeed , na expoziciu ktoru udržiš v ostrosti ..cca 1/500 a ostatne by som nechal automatikou.
pri foteni z ruky by som dal prioritu Shutterspeed , na expoziciu ktoru udržiš v ostrosti ..cca 1/500 a ostatne by som nechal automatikou.
To přece nemůžeš jen tak vypálit takové dvě věty k několika druhům fotkám.
Na každý záběr je přece vhodné jiné nastavení.
Někde priorita clony, někde třeba priorita času ...
Já třeba padesátinu ( když už jsme u času ) z ruky udržím.
A někdy si čas ( třeba i delší ) schválně nastavím i u pohyblivé scény
Na každý záběr je přece vhodné jiné nastavení.
Někde priorita clony, někde třeba priorita času ...
Já třeba padesátinu ( když už jsme u času ) z ruky udržím.
A někdy si čas ( třeba i delší ) schválně nastavím i u pohyblivé scény

muzikant
jack.. a teba kto nutil sa otočiť nechcel si fotiť okurku v kroví ?
tak sa opravujem tie ktore su uplne napitchu nepomože ani ina clona alebo šum
edit . ** .. talentovanemu stači ukazať zabavnu cestu fotenia a nauči sa sám.
ja mam napriklad rád istotu rychlej uzavierky ale aj traslavku alias vibrato

tak sa opravujem tie ktore su uplne napitchu nepomože ani ina clona alebo šum
edit . ** .. talentovanemu stači ukazať zabavnu cestu fotenia a nauči sa sám.
ja mam napriklad rád istotu rychlej uzavierky ale aj traslavku alias vibrato

Naposledy upravil(a) jammix dne 11 zář 2016 19:38, celkem upraveno 2 x.
peteness očividně začíná a fotí každou blbost, ostatně nevidím na tom nic špatnýho, protože na začátku je podle mě zcela nutný trénovat oko, fotit a fotit. Ale zároveň s tím j etaky nutný se naučit ty fotky "vyvolávat". Tím mylsím i ořez třeba - líbí se mi vcelku momentka s chlápkama (s kytarou), ale trochu pokulhává kompozice. Samozřejmě něco jinýho je pak potřeba publikovat, ale tady v našem koutku v tom nevidím problém... jsem alergicekj pouze na lidi, kteří udělaj první fotku, zároveň pak watermark a zakládaj si stránku s názvem Michal Píchal Fotograf... 
Priorita clony nebo času je základ, samozřejmě v momentě, kdy někde jdu, mám většinou foťák na prioritu clony + mám nastavený uživatelský presety, kde můžu mít třeba minimální čas závěrky, takže vím, že budu fotit lidi a dám si tam min 1/200 a dál mám prioritu clony a AUTO ISO i AUTO DR. Ty nový foťáky jsou v tomhle směru super. Mám to raději, než při prioritě závěrky akceptovat automatickou clonu. Samozřejmě při statickém focení je pak na snadě použít komplet M.

Priorita clony nebo času je základ, samozřejmě v momentě, kdy někde jdu, mám většinou foťák na prioritu clony + mám nastavený uživatelský presety, kde můžu mít třeba minimální čas závěrky, takže vím, že budu fotit lidi a dám si tam min 1/200 a dál mám prioritu clony a AUTO ISO i AUTO DR. Ty nový foťáky jsou v tomhle směru super. Mám to raději, než při prioritě závěrky akceptovat automatickou clonu. Samozřejmě při statickém focení je pak na snadě použít komplet M.
fotky ktore pokladam za ostre su mačka a svetlo auta tej sa neda nič vyčitať , tie prve bodliaky až po kaktusy mi prijde ako omyl nevydarene tam sa neda automatika použivať ,..
bod 2. mucho na vepro pri zelo

bod 2. mucho na vepro pri zelo

na tech bodlakach a vubec na vetsine fotek je priorita clony, neni to zadna nahoda. Kocka ze je nejostrejsi - to beres podle ceho?, Ta kocka je nejvetsi orez a je na ni tuna doladovani, protoze ta fotka stala celkem za prd, jeste ted je videt, ze tomu chybi prirozena barva, ale byla to jedina z asi 20 fotek, kde kocka chvilku vydrzela vklidu. Kompozice s hudebnikama je taky orezana, co to slo. Vedle toho baretaka byly uz davy lidi, tam jsem to usek a na opacnem konci jsem chtel mit nohy toho kytaristy a taky vodni kanal. Kdyby tam sedeli jen oni dva a siroko daleko nic, tak jasne ze to udelam jinak. Nemyslim si, ze to jsou uplny blbosti. Rodice maji spoustu knizek o umeni, vcetne fotografie, nejaky cit pro vec jsem z nich za ta leta pochytil.... i kdyz tohle nejsou umelecky fotky. Jen zkousim moznosti fotaku. Treba bych chtel umet takovy ty vodopady, jak se voda rozmaze do bile mlhy, uz to pomalu chytam.
Na vodopády prď, je to jen stativ, delší čas a šedý filtr.
Navíc milionkrát viděný kýč .
Tím by jsi se na cestě zdržovat nemusel
Navíc milionkrát viděný kýč .
Tím by jsi se na cestě zdržovat nemusel

muzikant
Dyt pisu, ze je v poradku to zkouset a je jasny, ze musis fotit "vsechno", jedine tak prijdes mj. na to, co te vlastne bavi fotit a v tom se co nejvic zdokonalis. Vetsina fotografu zvlada dobre jednu, az dve discipliny...
Moje kriterium pro dobrou fotku je jedine - kdyz citim, ze to tak ma byt a vnimam, co chtel fotograf rici, cili vnimam nejaky zamer autora.
Moje kriterium pro dobrou fotku je jedine - kdyz citim, ze to tak ma byt a vnimam, co chtel fotograf rici, cili vnimam nejaky zamer autora.
jammix: moc o tom radeji nemedituj a zacni doopravdy fotit
zatim jen davas blbiny z mobilu a teoretizujes o necem, co neprovozujes - tj. foceni...
peteness: s tim co napsal delay do pismenka souhlasim a souhlasim i s tim, ze to je ta nejlepsi skola, kterou si kazdej nadsenec projde. casem se to zmeni, to nadseni z kazdyho podivnyho cvaku opadne, protoze uz budes vedet, ze "to uzs fotil". pak zacnes hledat neco o kousek hlubsiho a zacne to mit teprve nejakej rozmer.

peteness: s tim co napsal delay do pismenka souhlasim a souhlasim i s tim, ze to je ta nejlepsi skola, kterou si kazdej nadsenec projde. casem se to zmeni, to nadseni z kazdyho podivnyho cvaku opadne, protoze uz budes vedet, ze "to uzs fotil". pak zacnes hledat neco o kousek hlubsiho a zacne to mit teprve nejakej rozmer.