pravda.peteness píše:Naopak to chtelo kratky cas, pokud nechces bily kruh.
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
jeste jedna s vlkem
biscuit, OK rozumel. Fotoskola pre mierne pokrocilych. Karkule nabuduce 2x pol deci a teplejsie pradlo...
Tiez som poodne cakal nejake desatiny sekundy a vyssie ISO.... a tiez mi z toho najprv liezli biele bodky alebo osemhrany...peteness píše:Naopak to chtelo kratky cas, pokud nechces bily kruh.
Ti Cesi jazdia ako blazni !
biscuit: pekne ... nastavení?
... so škodovkami .. feliciami..MDudas píše:Ti Cesi jazdia ako blazni !
a konečne vidim od biscuita nejaku technicky zvladnutu fotografju
tá karkulka aj tie jeho zakrutove auta mi pripada trochu zmačknute v zabrzdenom momente.
MDudas: to ten čo blýskal mesiac nechcel nejak zobraziť aj nejaku kulisu mesta? A čo to mate za nezmysly že ked si kupim zrkadlovku niebudem automaticky fotograf ? tak to akože ne ? ..
tvl jammix, foceni pohybujicich se predmetu je prave narocna disciplina, kdezto postavit stroj na stativ a zmacknout to, vlastne vubec... je videt, ze misto praktickyho foceni se skutecnym fotakem spis teoretizujes a fotis s mobilem. karkulka je zase prace s bleskama - nevim jestli jsi nekdy fotil kreativne s umelym svetlem (vice svetly) vecer v lese, ze zase posuzujes zvladnuti technicke stranky...
peteness: nic specialniho, priorita clony, nastaveno myslim f11 (f9-11 klasika pro krajinku - to je proste bez premejsleni). iso samozrejme nejnizsi - tzn. 100 a cas vysel nekde kolem dvaceti sekund - nemusel jsem nastavovat pres tricet. pak jen pockat na spravnej provoz a cvak btw. kdyz kliknes na fotku, jsou tam vsechny dulezity parametry napsany
peteness: nic specialniho, priorita clony, nastaveno myslim f11 (f9-11 klasika pro krajinku - to je proste bez premejsleni). iso samozrejme nejnizsi - tzn. 100 a cas vysel nekde kolem dvaceti sekund - nemusel jsem nastavovat pres tricet. pak jen pockat na spravnej provoz a cvak btw. kdyz kliknes na fotku, jsou tam vsechny dulezity parametry napsany
ale tak hej karkulka bola celkom v pohode , mohol si tam nejaku dymovu clonu vymyslieť ked už si sa tak obťažoval zo svetlami
neviete aký je rozdiel v Mechanical a Electronic/Mechanical uzavierke ? https://www.dxomark.com/Cameras/Compare ... __1076_895
nema to niečo s videom ? a 80D je vyšši alebo novší model ako 70D ?
neviete aký je rozdiel v Mechanical a Electronic/Mechanical uzavierke ? https://www.dxomark.com/Cameras/Compare ... __1076_895
nema to niečo s videom ? a 80D je vyšši alebo novší model ako 70D ?
Toto su presne tie veci, ktore Ti uplne najlepsie prezradi doktor Guugler.
elektronicka zaverka se asi opravdu tyka hlavne nataceni videa a to, podle me, stejne u obou modelu. 80d je letosni, celkem dost vychvalovanej, model. 70d je starsi.
z jinyho uhlu pohledu je zaverka modernich zrcadlovek vzdycky elektromechanicka stary mechanicky zaverky nedosahovaly takovejch rychlejch casu (1/8000s je dneska standard a jsou i rychlejsi fotaky) a taky neumoznujou hss (synchronizace s bleskem, kterej tuhle funkci podporuje pro casy pres 1/250s).
jestli chces canon a nemas penize rovnou na ff, 80d je dobra volba. osobne se mi s crop snimacovejch libi stale hodne i 7d mkII, kterej by se z druhy ruky mel dat sehnat "rozumne". za sebe urcite doporucuju koukat po bazarovejch pristrojich. da se za urcenej obnos poridit plnohodnotnejsi zelezo.
z jinyho uhlu pohledu je zaverka modernich zrcadlovek vzdycky elektromechanicka stary mechanicky zaverky nedosahovaly takovejch rychlejch casu (1/8000s je dneska standard a jsou i rychlejsi fotaky) a taky neumoznujou hss (synchronizace s bleskem, kterej tuhle funkci podporuje pro casy pres 1/250s).
jestli chces canon a nemas penize rovnou na ff, 80d je dobra volba. osobne se mi s crop snimacovejch libi stale hodne i 7d mkII, kterej by se z druhy ruky mel dat sehnat "rozumne". za sebe urcite doporucuju koukat po bazarovejch pristrojich. da se za urcenej obnos poridit plnohodnotnejsi zelezo.
Dxomark uvadza Electrical/Mechanical Shutter len pri 70D a viem že 70D vychvaluju ako dobru videokameru tak som chcel vedieť či by sa oplatilo teraz v zlavach ist po nu alebo to je len nejaky omyl v špecifikaciach. Inak len zvažujem či sa mi oplati isť po tychto drahšich . asi ostanem v radach 700 + s lepšimi objektivmi .
sel bych po co nejnovejsim stroji. procesory se stale dost vylepsuji a to, jaky maji posledni aps-c fotaky vykon pri vyssich iso, to bylo driv nemyslitelne. lepsi skla muzes dokupovat postupne. na zacatek si kup klidne neco pevneho. ja kdyz jsem prestoupil na ff, poridil jsem jako prvni 40 mm f/2.8 a fotil s tim prakticky uplne stejne, jako jsem byl zvyklej fotit se setakem 18-55 na aps-c. fakt jsem byl hrozne mile prekvapenej, jak malo jsem limitovanej - zil jsem driv v omylu, jak moc je zoom lens dulezitej.
ta 40 bude sice na aps-c trochu min siroka, ale bude to skoro jako 50 na ff a s tim se da udelat taky hodne. ten pancake od canonu 40 mm se fakt poved. dnes uz ho sice tolik nenasazuju, ale urcite ho neprodam, ma veliky kouzlo a dava hezkej vystup.
ta 40 bude sice na aps-c trochu min siroka, ale bude to skoro jako 50 na ff a s tim se da udelat taky hodne. ten pancake od canonu 40 mm se fakt poved. dnes uz ho sice tolik nenasazuju, ale urcite ho neprodam, ma veliky kouzlo a dava hezkej vystup.
ja som si tiež uvedomil že vlastne so starym powershotom som neurobil nikdy inu fotku video ako na minimalne ohnisko , tak mam v prvom plane kupit 24mm F 2,8 canon a možno ešte 50mm F 1,8. ale na oslavach sa zoom hodi tak uvažujem o 18-135 alebo 18-270
Nekde jsem cetl, ze nema moc smysl se posrat z rozliseni u novych chipu, protoze parametry skla tomu stejne neodpovdaji.