Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Zvukárske doupě "kapely" Apparat / Bratislava 21.6.2019:

Rok od posledního příspěvku!
Chcíplo to tady. Jste líné kůže
Muziku neděláte, sice alespoň sem tam cvaknete ale nechlubíte.
plot mezi námi nebyl
měsíc staré foto
Chcíplo to tady. Jste líné kůže

Muziku neděláte, sice alespoň sem tam cvaknete ale nechlubíte.
plot mezi námi nebyl

měsíc staré foto
muzikant
za mě škoda techniky, slušelo by ti něco pořádného, protože fotit umíš... asi je to taky trochu underexpo, i když uznávám, že je to taky trochu věc vkusu 

Nebol cas na poriadne nastavenie expozicie, ved to pise...
Ak to ma byt realisticka fotografia, mne to pride skor nedosaturovane. Ale levicu nazivo, mimo ZOO som nevidel... najmenej takych ... nikdy.

Ak to ma byt realisticka fotografia, mne to pride skor nedosaturovane. Ale levicu nazivo, mimo ZOO som nevidel... najmenej takych ... nikdy.

dcera bola opita, slnkom asi.
biscuit:
jak jsi to fotil a čím? To chci taky vyfotit!
Jsem panna v tomhle.
jak jsi to fotil a čím? To chci taky vyfotit!

Jsem panna v tomhle.
muzikant
Abyste neřekli, dám ještě pštrosa.
Satelit mám, pštrosa taky
Satelit mám, pštrosa taky

muzikant
sony a7III + samyang 14 mm, f/2,4 xp
iso 6400, plně otevřeno, 13 s, orlický hory po půlnoci
+ post (hlavně zčernění černé, saturace)
kometu jsem den po fotil sigma art 85 mm f/1,4. na to stačilo i iso 400, plně otevřeno a 10s
obojí už je to dost na limitu pohybu hvězd. bohužel nejsem specializovanej na astro a neumím to kompenzovat, ani nevím, jaký jsou všechny mechanismy...

iso 6400, plně otevřeno, 13 s, orlický hory po půlnoci
+ post (hlavně zčernění černé, saturace)
kometu jsem den po fotil sigma art 85 mm f/1,4. na to stačilo i iso 400, plně otevřeno a 10s
obojí už je to dost na limitu pohybu hvězd. bohužel nejsem specializovanej na astro a neumím to kompenzovat, ani nevím, jaký jsou všechny mechanismy...

nudáá , pokiaľ neodfotiš mimozemskú civilizáciu alebo aspon UFO tak sa radšej pozrem na zhuleneho pštrosa

neviem co myslis pod "hmotnost voci nejakemu bodu", hmotnost je hmotnost pre akehokolvek pozorovatela: 80kg je 80kg hocikdeMDudas píše: ↑21 úno 2019 19:35aku hmotnost ma 80kg astronaut na vesmirnej stanici ISS. Je to 0,01kg alebo 0,5kg alebo 1kg alebo 5kg alebo 10kg alebo nieco celkom ine ? (myslim tym samozrejme hmotnost voci nejakemu bodu na povrchu zeme, nie nejaku spekulaciu voci stanici, voci kolegyni a pod.)
(sorry za off-topic - patri to asi skor do zaujimavosti)
ale ak by si sa pytal kolko by vazil taky astronaut keby neobiehal, ale by stal na velmi vysokej vezi, tak vo vyske orbity ISS je g=8.66m/s^2 takze by vazil 80*8.66=692.8N, cize cca o 12% menej ako na povrchu zeme. Stale ale plati ze keby si namiesto vazenia meral jeho hmotnost tak namerias 80kg
kazdy objekt teplejsi ako absolutna nula vyzaruje nejake tepelne ziarenie ktorym straca energiu (teplo), takze aj keby mesiac nerotoval a stale by bol oziareny z jednej strany slnkom, tak teplota bude stupat len dovtedy kym sa jeho tepelne ziarenie nevyrovna ziareniu ktore prijme zo slnka.
A radioaktivny by bol keby obsahoval nejake nestabilne rozpadajuce sa prvky. To by si ho asi musel ozarovat neutronmi.
aby tento post nebol kompletne offtopic, tak este toto:
mesiac je objekt nasvieteny slnkom, takze pri jeho expozicii platia pravidla ako pri fotografovani inych objektov nasvietenych slnkom, akurat ze povrch mesiaca je trocha tmavsi ako ine bezne fotografovane objekty + treba asi aj pocitat s dlhsim ohniskom ked ho chces dobre prizoomovat (co okrem nizsej svetelnosti aj zvysi citlivost na trasenie ruk)
charonme charonme , dostávame sa do vôd prísne tajné . Zemeguľu ak je guľa chráni voči žiareniu zo slnka rádioaktívnemu vraj magnetické pole zeme ,. Už keď cestuješ lietadlom tak sa vystavuješ žiareniu radioaktívnemu o hodnotách aké sa nachádzajú v černobyle v lesných porastoch. Je známe že vo vesmíre je zo žiarenia zo slnka rádiaktivita. A ak dlhodobo pôsobí na mesiac bez atmosféry tak je tam peklo.A radioaktivny by bol keby obsahoval nejake nestabilne rozpadajuce sa prvky. To by si ho asi musel ozarovat neutronmi.

Môžme diskutovať či sa stíha mesiac ochladiť keď nepodlieha priamemu žiareniu zo slnka . Ale Ja som si istý, že toto nieje jejdiný dôvod pre ktorý sa nedá pristáť na mesiaci.
No vidis, a ja som si myslel ze 80kg je vlastne 80x pozemsky etalon 1kg definovany podla SI ... a to cele merane niekde zhruba na urovni morskej hladiny. ... A ze Armstrong na mesiaci skakal tie dlhe skoky preto, lebo jeho 80kg telo a 90kg skafander dokopy mali menej ako 80kg. Ale mozno sa mylim a treba si pojmy presne zadefinhovat...charonme píše: ↑19 srp 2020 16:33neviem co myslis pod "hmotnost voci nejakemu bodu", hmotnost je hmotnost pre akehokolvek pozorovatela: 80kg je 80kg hocikde

No vidis, ze si pochopil otazku.charonme píše: ↑19 srp 2020 16:33ale ak by si sa pytal kolko by vazil taky astronaut keby neobiehal, ale by stal na velmi vysokej vezi, tak vo vyske orbity ISS je g=8.66m/s^2 takze by vazil 80*8.66=692.8N, cize cca o 12% menej ako na povrchu zeme. Stale ale plati ze keby si namiesto vazenia meral jeho hmotnost tak namerias 80kg

Keby som si chcel zmerat telesnu hmotnost a nie sa jednoducho odvazit, ako na to s beznym vybavenim?
A kde si vzal tych g=8.66m/s^2 ? To si sam nameral alebo vypocital ?
A teraz uz vazne - pointou celej zabavnej otazky bolo - odhadnut alebo sa s prekvapenim docitat, ze na ISS, kde astronauti lietaju v beztiazovom stave, su k zemi pritahovani skoro rovnakou gravitacnou silou, ako na povrchu zeme.
OK, vypocital si a mas bod.

A to video s tym kilogramom zeleza a kilogramom peria ... hmmm.... To je pre nejakych debilov ?

Styria ludia tam pitvaju 100 rokov stary vtip ....