Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

IvanB

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od IvanB »

Zvukárske doupě "kapely" Apparat / Bratislava 21.6.2019:
Obrázek

jackies

Příspěvek od jackies »

Rok od posledního příspěvku!
Chcíplo to tady. Jste líné kůže :)
Muziku neděláte, sice alespoň sem tam cvaknete ale nechlubíte.

plot mezi námi nebyl ;)
měsíc staré foto
lvice_006_DK.jpg
muzikant

biscuit

Příspěvek od biscuit »

za mě škoda techniky, slušelo by ti něco pořádného, protože fotit umíš... asi je to taky trochu underexpo, i když uznávám, že je to taky trochu věc vkusu ;-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Nebol cas na poriadne nastavenie expozicie, ved to pise... :lol:
Ak to ma byt realisticka fotografia, mne to pride skor nedosaturovane. Ale levicu nazivo, mimo ZOO som nevidel... najmenej takych ... nikdy. :?

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

dcera bola opita, slnkom asi.
Screenshot 2020-07-20 at 22.40.09.png

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Obrázek

jackies

Příspěvek od jackies »

biscuit:
jak jsi to fotil a čím? To chci taky vyfotit! :)
Jsem panna v tomhle.
muzikant

jackies

Příspěvek od jackies »

Abyste neřekli, dám ještě pštrosa.
Satelit mám, pštrosa taky ;)
Přílohy
pštros.jpg
muzikant

biscuit

Příspěvek od biscuit »

sony a7III + samyang 14 mm, f/2,4 xp
iso 6400, plně otevřeno, 13 s, orlický hory po půlnoci
+ post (hlavně zčernění černé, saturace)

kometu jsem den po fotil sigma art 85 mm f/1,4. na to stačilo i iso 400, plně otevřeno a 10s
obojí už je to dost na limitu pohybu hvězd. bohužel nejsem specializovanej na astro a neumím to kompenzovat, ani nevím, jaký jsou všechny mechanismy...

Obrázek

jammix

Příspěvek od jammix »

nudáá , pokiaľ neodfotiš mimozemskú civilizáciu alebo aspon UFO tak sa radšej pozrem na zhuleneho pštrosa :D 8)

charonme

Příspěvek od charonme »

MDudas píše:
21 úno 2019 19:35
aku hmotnost ma 80kg astronaut na vesmirnej stanici ISS. Je to 0,01kg alebo 0,5kg alebo 1kg alebo 5kg alebo 10kg alebo nieco celkom ine ? (myslim tym samozrejme hmotnost voci nejakemu bodu na povrchu zeme, nie nejaku spekulaciu voci stanici, voci kolegyni a pod.)

(sorry za off-topic - patri to asi skor do zaujimavosti)
neviem co myslis pod "hmotnost voci nejakemu bodu", hmotnost je hmotnost pre akehokolvek pozorovatela: 80kg je 80kg hocikde

ale ak by si sa pytal kolko by vazil taky astronaut keby neobiehal, ale by stal na velmi vysokej vezi, tak vo vyske orbity ISS je g=8.66m/s^2 takze by vazil 80*8.66=692.8N, cize cca o 12% menej ako na povrchu zeme. Stale ale plati ze keby si namiesto vazenia meral jeho hmotnost tak namerias 80kg

jammix píše:
21 úno 2019 20:50
mesiac by mohol byť podla mna aj žeravý ako láva . a radioaktívny as hell 8)
kazdy objekt teplejsi ako absolutna nula vyzaruje nejake tepelne ziarenie ktorym straca energiu (teplo), takze aj keby mesiac nerotoval a stale by bol oziareny z jednej strany slnkom, tak teplota bude stupat len dovtedy kym sa jeho tepelne ziarenie nevyrovna ziareniu ktore prijme zo slnka.
A radioaktivny by bol keby obsahoval nejake nestabilne rozpadajuce sa prvky. To by si ho asi musel ozarovat neutronmi.

aby tento post nebol kompletne offtopic, tak este toto:
MDudas píše:
22 úno 2019 17:28
jak z ruky ? kde bola ta ruka opreta ? alebo si skamenel ? aky cas udrzis v ruke ?

mesiac je objekt nasvieteny slnkom, takze pri jeho expozicii platia pravidla ako pri fotografovani inych objektov nasvietenych slnkom, akurat ze povrch mesiaca je trocha tmavsi ako ine bezne fotografovane objekty + treba asi aj pocitat s dlhsim ohniskom ked ho chces dobre prizoomovat (co okrem nizsej svetelnosti aj zvysi citlivost na trasenie ruk)

jammix

Příspěvek od jammix »

A radioaktivny by bol keby obsahoval nejake nestabilne rozpadajuce sa prvky. To by si ho asi musel ozarovat neutronmi.
charonme charonme , dostávame sa do vôd prísne tajné . Zemeguľu ak je guľa chráni voči žiareniu zo slnka rádioaktívnemu vraj magnetické pole zeme ,. Už keď cestuješ lietadlom tak sa vystavuješ žiareniu radioaktívnemu o hodnotách aké sa nachádzajú v černobyle v lesných porastoch. Je známe že vo vesmíre je zo žiarenia zo slnka rádiaktivita. A ak dlhodobo pôsobí na mesiac bez atmosféry tak je tam peklo. 8)
Môžme diskutovať či sa stíha mesiac ochladiť keď nepodlieha priamemu žiareniu zo slnka . Ale Ja som si istý, že toto nieje jejdiný dôvod pre ktorý sa nedá pristáť na mesiaci.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

charonme píše:
19 srp 2020 16:33
neviem co myslis pod "hmotnost voci nejakemu bodu", hmotnost je hmotnost pre akehokolvek pozorovatela: 80kg je 80kg hocikde
No vidis, a ja som si myslel ze 80kg je vlastne 80x pozemsky etalon 1kg definovany podla SI ... a to cele merane niekde zhruba na urovni morskej hladiny. ... A ze Armstrong na mesiaci skakal tie dlhe skoky preto, lebo jeho 80kg telo a 90kg skafander dokopy mali menej ako 80kg. Ale mozno sa mylim a treba si pojmy presne zadefinhovat... :wink:

charonme píše:
19 srp 2020 16:33
ale ak by si sa pytal kolko by vazil taky astronaut keby neobiehal, ale by stal na velmi vysokej vezi, tak vo vyske orbity ISS je g=8.66m/s^2 takze by vazil 80*8.66=692.8N, cize cca o 12% menej ako na povrchu zeme. Stale ale plati ze keby si namiesto vazenia meral jeho hmotnost tak namerias 80kg
No vidis, ze si pochopil otazku. 8) A ten trik s tou vysokou vezou - to je sikovne, to si musim zapamatat :wink: .
Keby som si chcel zmerat telesnu hmotnost a nie sa jednoducho odvazit, ako na to s beznym vybavenim?
A kde si vzal tych g=8.66m/s^2 ? To si sam nameral alebo vypocital ?
A teraz uz vazne - pointou celej zabavnej otazky bolo - odhadnut alebo sa s prekvapenim docitat, ze na ISS, kde astronauti lietaju v beztiazovom stave, su k zemi pritahovani skoro rovnakou gravitacnou silou, ako na povrchu zeme.
OK, vypocital si a mas bod. :palec+:

A to video s tym kilogramom zeleza a kilogramom peria ... hmmm.... To je pre nejakych debilov ? :shock:
Styria ludia tam pitvaju 100 rokov stary vtip ....

Odpovědět