Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od biscuit »

a to si fotil pevny sklem? jinak bys mohl jit taky dal.. ale to urcite vis sam ;)

btw. mne to teda nic neusekava - kdyz na to kliknu a nacte se mi to v plnym rozliseni na tvym webu, vypada to stejne. problem bude asi v rozliseni monitoru, pripadne vyzoomovani browseru... jinak si to neumim vysvetlit

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, pevné sklo ... no upřímně řečeno ty věci jen pozvolna nadšenecky objevuju :) Takže jít dál by z hlediska hloubky ostrosti bylo lepší ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zmeni se ti ohniskova vzdalenost. kdyz chces docilit mensi hloubky ostrosti, staci se nekdy priblizit :-) clona ma taky vliv, ale rekl bych, ze paradoxne az druhoradej ;)
samozrejme u pevnyho skla se ti zmeni kompozice... takze zadna vyhra.. no a u zoomu ti to zacne omezovat clonu - nicmene to vlastne pusobi stejnym smerem na hloubku ostrosti (to mluvim o pripadu, kdyby ses pohyboval na hrane svetelnosti objektivu a zazoomoval)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pohyby flotil Aštara Šerana dnes ráno nad Jabloncem (kliknout pro reálnou velikost):

Objektiv Tokina 11-16

Obrázek

Obrázek

Tajemný svět jetele:

(objektiv Sigma 150 mm 2.8 Macro)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

mozno by si aspon tie nahlady mohol favat v nizsom rozliseni - ved to je porod kym sa to vsetko naloaduje... to nema vyznam na net k nhliadnutiu davat fotky v tak mega rozliseni

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Aha, to jsem si nevšiml ... já jsem to jen vyexportoval z Aperture (mrknu na nastavení exportu tam). A on tohle není facebook že si to tam samo zoptimalizuje :)

PS: Tak jsem to myslím zmenšil (ten jetel)

dendy

Příspěvek od dendy »

jj super , uz to netrva minutu kym sa mi to naloaduje :-))

pekne fotky btw.

delay

Příspěvek od delay »

Ty macro jsou pěkný, ty ranní naopak.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ivo píše: A on tohle není facebook že si to tam samo zoptimalizuje :)
Zrovna ten Facebook robi resize dost skaredo... :|

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem si předevčírem jako klasický blázen pořídil novou úžasnou hračku :) Nedopatřením jsem si tento objektiv půjčil od kolegy a neměl jsem to dělat ! :) Úplně jsem se do toho objektivu zamiloval ... a už nebylo cesty zpět ... (Canon 70-200 2.8 L IS II)

Obrázek

Pár náhodných testovacích shotů na ulici v Lausanne při dnešní malé polední přestávce ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ale je to trochu kulturistická činnost :)

delay

Příspěvek od delay »

Teď už jen čekám, kdy nám oznámíš, že si sis taky koupil full frame tělo :), pač tohle už mi přijde trochu nevývážený...

peteness

Příspěvek od peteness »

Ivo: Super. Musis nejak hodne laborovat s nastavenim nebo to takhle vychazi pokazde?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

delay píše:Teď už jen čekám, kdy nám oznámíš, že si sis taky koupil full frame tělo :), pač tohle už mi přijde trochu nevývážený...
To tak úplně není ... APS je úplně v pohodě ... Rozdíl mezi stejnou fotkou focenou na APS nebo full frame by byl ve většině případů okem nerozeznatelný (kromě rozdílu v posunu ohniska). Full frame má výhodu v trochu lepším šumu při vyšších ISO. Četl jsem o tom mraky článků, diskusí atd., vyplývá z toho, že full frame foták není jednoznačně vyšší kategorie co se týče kvality fotek ... Oba formáty mají své výhody a nevýhody.

Rozhodně je myslím nesrovnatelně kvalitnější mít APS (a D60 je solidní foták) + total high end objektiv než mnohonásobně dražší full frame + ok objektiv :) Full frame zrcadlovku zatím opravdu neplánuju :)

Peteness: takhle to fotí skoro samo :wink: takže asi chápeš, že poté, co jsem si to nedopatřením půjčil a vyzkoušel, už se nešlo vrátit k obyčejnějšímu objektivu :)

Foceno před chvílí narychlo z velké dálky na maximální zoom (pak tu začalo pršet, takže plánované krásné podvečerní fotky u obrovského lausannského jezera bohužel nebudou )

Obrázek

Obrázek

Těším se až budu mít čas s tím zkoušet nějaké tématicky sofistikovanější fotky ...

delay

Příspěvek od delay »

Ivo: No, uvidíme, o kvalitě jsem nic nepsal, mělo to být spíše takové pošťouchnutí...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

:) Jasně ... mně ale nikdy nejde o vnější formalní parádu, ale o tu opravdu funkční.

Odpovědět