btw. mne to teda nic neusekava - kdyz na to kliknu a nacte se mi to v plnym rozliseni na tvym webu, vypada to stejne. problem bude asi v rozliseni monitoru, pripadne vyzoomovani browseru... jinak si to neumim vysvetlit
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
a to si fotil pevny sklem? jinak bys mohl jit taky dal.. ale to urcite vis sam 
btw. mne to teda nic neusekava - kdyz na to kliknu a nacte se mi to v plnym rozliseni na tvym webu, vypada to stejne. problem bude asi v rozliseni monitoru, pripadne vyzoomovani browseru... jinak si to neumim vysvetlit
Ano, pevné sklo ... no upřímně řečeno ty věci jen pozvolna nadšenecky objevuju
Takže jít dál by z hlediska hloubky ostrosti bylo lepší ?
zmeni se ti ohniskova vzdalenost. kdyz chces docilit mensi hloubky ostrosti, staci se nekdy priblizit
clona ma taky vliv, ale rekl bych, ze paradoxne az druhoradej 
samozrejme u pevnyho skla se ti zmeni kompozice... takze zadna vyhra.. no a u zoomu ti to zacne omezovat clonu - nicmene to vlastne pusobi stejnym smerem na hloubku ostrosti (to mluvim o pripadu, kdyby ses pohyboval na hrane svetelnosti objektivu a zazoomoval)
samozrejme u pevnyho skla se ti zmeni kompozice... takze zadna vyhra.. no a u zoomu ti to zacne omezovat clonu - nicmene to vlastne pusobi stejnym smerem na hloubku ostrosti (to mluvim o pripadu, kdyby ses pohyboval na hrane svetelnosti objektivu a zazoomoval)
mozno by si aspon tie nahlady mohol favat v nizsom rozliseni - ved to je porod kym sa to vsetko naloaduje... to nema vyznam na net k nhliadnutiu davat fotky v tak mega rozliseni
Aha, to jsem si nevšiml ... já jsem to jen vyexportoval z Aperture (mrknu na nastavení exportu tam). A on tohle není facebook že si to tam samo zoptimalizuje 
PS: Tak jsem to myslím zmenšil (ten jetel)
PS: Tak jsem to myslím zmenšil (ten jetel)
jj super , uz to netrva minutu kym sa mi to naloaduje
)
pekne fotky btw.
pekne fotky btw.
Zrovna ten Facebook robi resize dost skaredo...Ivo píše: A on tohle není facebook že si to tam samo zoptimalizuje
Tak jsem si předevčírem jako klasický blázen pořídil novou úžasnou hračku
Nedopatřením jsem si tento objektiv půjčil od kolegy a neměl jsem to dělat !
Úplně jsem se do toho objektivu zamiloval ... a už nebylo cesty zpět ... (Canon 70-200 2.8 L IS II)

Pár náhodných testovacích shotů na ulici v Lausanne při dnešní malé polední přestávce ...

Ale je to trochu kulturistická činnost

Pár náhodných testovacích shotů na ulici v Lausanne při dnešní malé polední přestávce ...

Ale je to trochu kulturistická činnost
Ivo: Super. Musis nejak hodne laborovat s nastavenim nebo to takhle vychazi pokazde?
To tak úplně není ... APS je úplně v pohodě ... Rozdíl mezi stejnou fotkou focenou na APS nebo full frame by byl ve většině případů okem nerozeznatelný (kromě rozdílu v posunu ohniska). Full frame má výhodu v trochu lepším šumu při vyšších ISO. Četl jsem o tom mraky článků, diskusí atd., vyplývá z toho, že full frame foták není jednoznačně vyšší kategorie co se týče kvality fotek ... Oba formáty mají své výhody a nevýhody.delay píše:Teď už jen čekám, kdy nám oznámíš, že si sis taky koupil full frame tělo, pač tohle už mi přijde trochu nevývážený...
Rozhodně je myslím nesrovnatelně kvalitnější mít APS (a D60 je solidní foták) + total high end objektiv než mnohonásobně dražší full frame + ok objektiv
Peteness: takhle to fotí skoro samo
Foceno před chvílí narychlo z velké dálky na maximální zoom (pak tu začalo pršet, takže plánované krásné podvečerní fotky u obrovského lausannského jezera bohužel nebudou )

Těším se až budu mít čas s tím zkoušet nějaké tématicky sofistikovanější fotky ...