Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od Kermitak »

Ale jo, jen mi prijde, ze je zbytecny resit v postprodukci neco, co muzu snadno vyresit uz pri snimani. Navic mi prijde, ze hdr fotka jde vzdycky poznat a vzdycky vypada hrozne, nebo aspon divne (jen muj nazor). Krom toho, proc neexponovat dvakrat ruzne a pak si ty fotky trivialne nespojit v editoru sam rucne? K cemu specializovany hdr soft?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja nemyslel za kazdou cenu pouzivat photomatix napr. umi to i napr. photoshop a to celkem prijemne, postara se chytre i o ghosting...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak umí to i plugin Nik HDR Efex Pro na 1000 způsobů, ale musím říct že ty HDR výsledky se mi obecně nějak moc nelíbí ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

podle me je porad nejasny, co jsem mel na mysli. dobry hdr podle me nepusobi tak, ze si jako prvni clovek uvedomi, ze to je procesovanej obrazek a navic jeste dost hnusne.
priklady:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

pak je kategorie, kde je processing silnejsi, uz to rozhodne omalovanky jsou, zavani to kycem, ale porad se mi na tom neco libi..
Obrázek

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No tyhle fotky vypadají docela pěkně ...

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

kinosal uplna bomba!

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ivo píše:Tak umí to i plugin Nik HDR Efex Pro na 1000 způsobů, ale musím říct že ty HDR výsledky se mi obecně nějak moc nelíbí ...
Jo - jak tu píšou kluci - je třeba to použít (pokud je třeba) s citem nebo případně pro umělecký záměr. Ale existuje nespočet situací, které foťákem prostě nedáš právě díky výrazně menší dynamice než má oko (=chceš vyfotit něco, co vidíš, ale tak to prostě nevyfotíš...použít HDR je potom jediná cesta).

P.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

biscuit: ja nevim, ja tam to hdr porad vidim a porad mi to prijde jako omalovanky nebo minimalne neprirozeny. Snad az na tu sfingu.

pavlii: pokud to je umelecky zamer, proc ne, kazdemu co jeho jest, ale pokud to ma byt prirozena fotka, hdr imho nepotrebujes (teda alespon jsem se s takovou situaci jeste nesetkal). Bud ti staci prechodak nebo prisviceni/odrazka, nebo to vypada neprirozene (viz treba ten raketoplan). Ale ok, beru ze pokud chce clovek narychlo neco cvaknout, je to cesta.
A samozrejme YMMV, sto lidi sto chuti ;)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Biscuit: tie fotky čo si dal sú ako príklady toho "hnusného" hdr ? lebo na mna posobia práve velmi neprirodzene, najprirodzenejšie na na posobý práve ten potok, aj ked fotky sú to pekné (až na to kino, to je jak cez plexisko)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

je to vec vkusu .. mne sa vsetky tie fotky pacia .. viac ako obycajne realne ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

co clovek, to nazor. krasa :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

presne tak.. myslim, ze na vizual jsou nazory daleko roztristenejsi, nez na zvuk - budme radi :-)

kermitak: jasny. jen mi ta linie prijde nekdy hodne tenka a nekdy nejsem schopnej ani poznat, jestli nekdo prikrmil zretelnost a nastaveni tonu v raw editoru, nebo uz je to skladanka z vic expozic.

reaktoplazmar: no prave jsem je vybiral jako netypicke zastupce kategorie "hdr processed" a vybiral jsem ty, co se mi celkem libi.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ved aj mne sa pačia.. ja len že je to hdr na nich vidiet..
a už ked sme pri tých omalovánkach a opustenom kine s hdr tak mne sa páči napr. toto:
Obrázek
Obrázek

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je to trochu nepřirozené ... :wink: (nemyslím tím obsah - fantasy je OK , ale ty takové divné kontury, obrysy atd.)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

krasa nemusi byt prirodzena ..

Odpovědět