Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Biscuit: ten sršeň je hezký, i barevně je to zajímavé. Mohl jsem mít teď fotky z okolí Doks, je tam spousta přírody, jenže nějak vždycky zapomenu foťák.
to je podle me normalni vosa
Ja makro moc nezkousim, ona na to ta rx100 uplne neni, ale tohle vyslo jeste jakztakz...
amorph: dik. zkus lego, kdyz uz davas ty hracky - to je strasne vdecny na makra
Další díl YoyoMana
Vody šumí po skalinách ...
nemuzu si pomoct, ale tahle "hdr" voda vypada fakt divne.
To není HDR voda ... to je natural obrázek s 1000 ND neutrálním šedým filtrem a 2 minutovou expozicí. Klasika, viz třeba https://www.google.cz/search?q=blur+wat ... 36&bih=735
Případně ještě ze včerejška:
Případně ještě ze včerejška:
Aha, jasne, jsem si rikal, ze to je takovej ten pokus o pohadku:)
Čistě experimentování s filtry na potůčku za rohem ... Ono když se to povede a je dobrá voda (případně mraky) tak to vypadá moc fajn. Trénuju na Yellowstonské vodopády a gejzíry
no ja mam z tohodle vzdycky pocit, ze to vypada bud jako ne moc povedenej pocitacovej render a nebo takova ta kycovita new age ezo cmaranice;) Samozrejme to je jen muj nazor.
Mně se tento styl s použitím ND filtrů docela líbí ... (foto: Michal Vitásek)
Amorph asi nema nic proti filtrom samotnym. Zrejme mu vadi ta "plastelinovitost" vody.
Myslim, ze podobny nazor na tuto konkretnu vec, ma mnoho fotografov. Voda, ktora je prave zaujimava svojou bohatou a dynamickou strukturou, vyzera jak akysi nepodareny gycovy render. Celkovo o tom fotky prirody su - o krasnych strukturach, dynamike, nepravidelnosti atd. Konkretne tato technika v spojitosti s tecucou vodou mi pride kontraproduktivna. Namiesto dynamiky je tu akesi "priemerovanie" pohybu, ktore ale nic moc kreativne neprinasa. Pripomina mi to 3D zaciatky firmy Matrox...
Myslim, ze podobny nazor na tuto konkretnu vec, ma mnoho fotografov. Voda, ktora je prave zaujimava svojou bohatou a dynamickou strukturou, vyzera jak akysi nepodareny gycovy render. Celkovo o tom fotky prirody su - o krasnych strukturach, dynamike, nepravidelnosti atd. Konkretne tato technika v spojitosti s tecucou vodou mi pride kontraproduktivna. Namiesto dynamiky je tu akesi "priemerovanie" pohybu, ktore ale nic moc kreativne neprinasa. Pripomina mi to 3D zaciatky firmy Matrox...