Fyzika, kozmologia, biologia a ine vedecke temy
Re: Fyzika, kozmologia, biologia a ine vedecke temy
Ale no tak .. kolko namahy a zdrojov ich to stalo .. a vy tu hundrete ..
- ReaktoplazmAR
jo tu je tiez pekne porovnanie velkosti.. tie supermassivne cierne diery su fakt monstra
A co za sialenost musi byt "Great Attractor" ? Oproti tomu aj ta navacsia supermasivna cierna diera musi byt len prd
(to je gravitacna anomalia ktora sposobuje pohyb vsetkych galaxii v ramci superclusteru Laniakea v ktorom sa nachadza aj nasa galaxia)
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Attractor
(to je gravitacna anomalia ktora sposobuje pohyb vsetkych galaxii v ramci superclusteru Laniakea v ktorom sa nachadza aj nasa galaxia)
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Attractor
A na konci muselo byt trochu nudy vo Photoshope... lebo z absolutnej ciernej vyrobit taku cudnu hnedu...
- ReaktoplazmAR
ktovie.. mozno tie udaje z teleskopov dofarbovali vo fotokomore.. aby to nebola az taka nuda
Tak ono to nieje "fotka" v pravom zmysle (zaznam vlnenia v optickom pasme) .. z toho co som pochopil tak je to "simulacia" na zaklade zachyteho ziarenia v pasme daleko nad optickym .. cize je to "fotka" ..ReaktoplazmAR píše:ktovie.. mozno tie udaje z teleskopov dofarbovali vo fotokomore.. aby to nebola az taka nuda
- ReaktoplazmAR
urcite to neni fotka v beznom zmysle..
ide o "sucet" dat z viacerych teleskopov ohladom ziarenia.. preto tu cajku tak vyzdvihuju lebo navrhla algoritmus na zmysluplny sucet.. (mozno aj radio-teleskopov.. zatial som to necital do podrobma)
tu farbu tiez asi nevyberali striktne na zaklade teploty a zlozenia toho plynu ale skor aby to aj dobre vyzeralo
ad.. takze bolo to 8 radioteleskopov
ide o "sucet" dat z viacerych teleskopov ohladom ziarenia.. preto tu cajku tak vyzdvihuju lebo navrhla algoritmus na zmysluplny sucet.. (mozno aj radio-teleskopov.. zatial som to necital do podrobma)
tu farbu tiez asi nevyberali striktne na zaklade teploty a zlozenia toho plynu ale skor aby to aj dobre vyzeralo
ad.. takze bolo to 8 radioteleskopov
Naposledy upravil(a) ReaktoplazmAR dne 11 dub 2019 18:43, celkem upraveno 1 x.
Algoritmus na kombinaciu a redukciu petabajtov je super, ale ... ja protestujem proti hnedej ciernej diere. Takto je to ... fuj hneda diera - brown hole! To mohli rovno spravit aj ruzovu pink hole.
- ReaktoplazmAR
uberaj jas az kym nezcerna alebo prekalibruj podla obrazka
zabudate na jednu vec.. ten akrecny disk to nieje ako prstence saturnu - on nieje len "z boku" nejaky plyn sa viri aj "hore" - samozrejme ovela ovela menej - kazdopadne ale medzi nami a horizntommudalosti je nejaky plyn tiez... preto ta vnutorna cast nieje uplnen cierna... proste plyn ktory je dost daleko od horizontu udalosti na to, ze v ramci rychlosti akou sa pohybuje nespadne "dole"
Asi to tak bude - trocha hnedeho smradlaveho plynu vsade okolo ciernej diery. Tesne pred horizontom uchylnosti ... udalosti...
- ReaktoplazmAR
ten obrazok je skor symbolika pre verejnost a dobre sa na to chytaju granty.. pochybujem ze nikde jasaju astrofyzici ze uaa, konecne.. a dumaju nad farbou.. ako uz bolo povedane, dalo sa to ocakavat..
ale plyn pred horizontom co spomina dendy v tych datach urcite je
ale plyn pred horizontom co spomina dendy v tych datach urcite je
tu je vysvetlene co vlastne naozaj je na tej "fotke" .. niektore detaily prekvapili aj mna, ono to nieje tak jednoduche jak si vacsima mysli - ze strede diera a okolo disk plynu...
uz som si nazor na tu "fotku" trochu poopravil, je to celkom dost haluz
uz som si nazor na tu "fotku" trochu poopravil, je to celkom dost haluz
a farby su aj tak iba iluzia, fyzicky vobec neexistuju.
Panko tam rozprava o videni za roh, nie o farbach. To je trosku ina liga.