Haluzoidné videá a obrázky, ale cibuľu doma nemá v byte
Re: Haluzoidné videá a obrázky, ale cibuľu doma nemá
ivo : dost dobre 

naprosto nevhodne pro masove pouziti... copak at se lidi timto zpusobem mezi sebou klidne eliminuji, ale nerad bych, aby mi nejaky letajici exot spadl na hlavu, nebo na muj majetek 
btw. uvaha typu, kazdych deset let se zvysuje kapacita baterii na dvojnasobek - tudiz se tak bude dit do aleluja mi pripomina mysleni nasich politiku ve chvili, kdy zjistili problem s duchodovym systemem. taky si mysleli, ze nakopnou populacni krivku a vse pujde "samo" a budoucnost je zase ruzova (asi zase do aleluja)
zarazi me, ze evidentne inteligentni osoby, jsou schopny takovehle uvahy a vyjadreni pro media a taky nechapu, proc sve usili venuji takovehle hovadine 

btw. uvaha typu, kazdych deset let se zvysuje kapacita baterii na dvojnasobek - tudiz se tak bude dit do aleluja mi pripomina mysleni nasich politiku ve chvili, kdy zjistili problem s duchodovym systemem. taky si mysleli, ze nakopnou populacni krivku a vse pujde "samo" a budoucnost je zase ruzova (asi zase do aleluja)

To létající kolo je ještě v pohodě
http://www.novinky.cz/veda-skoly/306642 ... vedec.html

ivo nad transplantaciou hlavy ci dokonca cisto ludskeho mozgu by som sa nesmial ako nad hlupostou .. je to len otazka casu ked to bude naozaj mozne - odhadujem tak 20 rokov a nebude to nic narocnejsie ako z dnesneho hladiska transplantacia srdca .. dokonca sa rozbieha velky projek (http://www.2045.com/) , ktoreho jeden z cielov je vyrobit umeleho avatara (defakto umelo vyrobene telo) do ktoreho by bolo mozne transplantovat ludsky mozog aby zil dalej..
rozhodne by som to nebral ako nieco 'nemozne' ... samozrejme v sucasnosti na to nemame este dostatocne vyspelu techniku.. ale kto by pred 100 rokmi povedal ze letecka doprava bude bezny (a nabezpecnejsi) sposob dopravy po celkom svete ?
a rozhodne to prinesie obrovske pozitiva - napriklad pre ludi s diagnozou ako ma Stephen Hawking, ale tiez aj moznosti predlzenia ludskeho zivota /telo vacsinou vypoveda skorej ako mozog/ (a samozrejme aj urcite rizika zneuzitia tak ako kazda technologia - ale keby sme len koli rizikam zneuzitia zavrhli kazdu technologiu behame v jaskyni dodnes a namiesto na ezone si vypisujeme na kamenne tabulky runove znaky
))
rozhodne by som to nebral ako nieco 'nemozne' ... samozrejme v sucasnosti na to nemame este dostatocne vyspelu techniku.. ale kto by pred 100 rokmi povedal ze letecka doprava bude bezny (a nabezpecnejsi) sposob dopravy po celkom svete ?

a rozhodne to prinesie obrovske pozitiva - napriklad pre ludi s diagnozou ako ma Stephen Hawking, ale tiez aj moznosti predlzenia ludskeho zivota /telo vacsinou vypoveda skorej ako mozog/ (a samozrejme aj urcite rizika zneuzitia tak ako kazda technologia - ale keby sme len koli rizikam zneuzitia zavrhli kazdu technologiu behame v jaskyni dodnes a namiesto na ezone si vypisujeme na kamenne tabulky runove znaky

Opravdu myslíš, že člověk jako takový se nachází jen v hlavě ?
Ivo : ano aj nie 
Myslim si ze ludske vedomie nie su len bioelektrochemicke procesy v mozgu .. myslim si ze urcitym sposobom su tieto procesy len prejavom vedomia v sirsom zmysle slova ... ja verim v to, ze mozog je iba nieco ako interface cez ktory vedomie (zo vsetkymi jeho vrstvami aj tymi ktore sucasna veda neuznava) funguje a komunikuje s fyzickym telom ... samozrejme cez fyziologicke procesy v tele je urcite aj s5-tna vazba telo->mozog->vedomie ... Ale principialne si myslim (je to cisto moje nicim nepodlozene presvedcenie - rovnako ako tvoje ktore je predpokladam uplne ine
)
cize moja predstave je ze vedomie <=> mozog / mozog <=> telo ... Z tohoto pohladu nevidim ziadny problem v tom presunut mozog do ineho tela (kludne umeleho) ...

Myslim si ze ludske vedomie nie su len bioelektrochemicke procesy v mozgu .. myslim si ze urcitym sposobom su tieto procesy len prejavom vedomia v sirsom zmysle slova ... ja verim v to, ze mozog je iba nieco ako interface cez ktory vedomie (zo vsetkymi jeho vrstvami aj tymi ktore sucasna veda neuznava) funguje a komunikuje s fyzickym telom ... samozrejme cez fyziologicke procesy v tele je urcite aj s5-tna vazba telo->mozog->vedomie ... Ale principialne si myslim (je to cisto moje nicim nepodlozene presvedcenie - rovnako ako tvoje ktore je predpokladam uplne ine

cize moja predstave je ze vedomie <=> mozog / mozog <=> telo ... Z tohoto pohladu nevidim ziadny problem v tom presunut mozog do ineho tela (kludne umeleho) ...
V hlavě je jen malý computer, nic víc ... další energetické složky a centra různých úrovní se promítají v rámci celého těla i do jeho jemnější projekcí a propojení, to vše tvoří jedinečnou a neopakovatelnou identitu s celým její vědomým a podvědomým obsahem, souvislostmi, dědictvím atd.
nevim, prijde mi to lehce zmatene. homosexualita, zoofilie a zoofilni bigamie v jednom pytli... skoro mi to prijde jako urazka homosexualu. povysenost heterosexuala, ktery vse, co neni jemu prirozene, stavi do jedne roviny. ale treba jsem to jen spatne pochopil 

ja som to nepochopil .. preco nema syna , ked si chce syn zobrat dve kozy ?