Jaka verze Windows na server

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Oxyygen »

Budu stavet malou sit s cca 8-pocitaci, kde na serveru bude veskery firemni software. Je mi jasny ze toto udelam s jakymkoliv pocitacem, ale protoze tam budou cenna data, zvolil jsem radsi kvalitnejsi komponenty serveru. Chci uplatnit obycejny Raid 1.

Ted dotaz. Jakou verzi zvolit? Windows 7 Professional nebo Windows Server 2012?

https://www.alza.cz/microsoft-windows-s ... 601759.htm

Moc nerozumim omezeni 15 uzivatelu, na klasicky Win si jich muzu pripojit kolik chci

Diky moc za upresneni
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

a co ten server ma robit ? preco tam ma byt windows ?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Oxyygen »

myslenka je takova, ze na serveru bude nainstalovany veskery soft, ktery bezi pod windows.

Jde o databazi (zakazkovy soft). Cilem je aby program s jednou databazi byl spousten z ruznych pocitacu naraz.

Samozrejme nejednodusi reseni je udelat sitovyho zastupce na kazdem pocitaci a program nainstalovat jen na jednom. Z hlediska bezpecnosti a pohodli tam chci koupit server s dvouma diskama, kde nastavim Raid 1. diky tomu ze je bez operacniho systemu mam koupit prof nebo server edici? Stoji stejne
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

NO .. Ak sa tam maju prihlasovat uzivatelia a robit na tom serveri , tak musis kupit server .. inak ta server verzia je len k HP Proliant .. Taky server kupujes ?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Oxyygen »

jo. A co znamena tech 15 uzivatelu?

Chci koupit toto:

https://www.alza.cz/hp-proliant-microse ... 286665.htm
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

no tych 15 uzivatelov , to presne neviem co znamena .. ci na serveri moze byt 15 kont , alebo ako .. tomu som nikdy nerozumel .. my sme mali v praci 25 uzivatelovu verziu a bolo nas tam asi 10 , takze netusim , kde sa ten limit prejavi ..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 369
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od jusuf »

Zrejme sa to týka užívateľov v Active Directory - systém spravujúci o.i. bezpečnosť, práva objektov - aj užívateľov.
Tu https://technet.microsoft.com/en-us/lib ... 79892.aspx popisujú, že server podporuje 30 pripojení súčasne, ale licencia povoľuje len tých 15...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

jo active directory je jedna z mala veci , kvoli ktorej by som chcel windows server , keby som mal windows siet ..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Oxyygen »

Diky jeste nejakej tip na stabilni router bez picovin? (cena tak kolem 3000)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

ja pouzivam vyhradne mikrotik .. od uplne malych za 30 eur po velke za 100vku ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6604
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Kermitak »

Nejak jsem to nepochopil, to ma byt fileserver nebo terminal server..? Nejdriv je napsano, ze vsechno bude nainstalovany na tom serveru, z cehoz bych chapal, ze to bude terminal server a pak zase, ze se to bude spoustet z jinych pocitacu, coz mi zas vychazi na fs s nejakym exportovanym svazkem. A pak ze tam bude bezet databaze, sharovana klientama. Jak to teda je?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Oxyygen »

Ja jsem to doted resil s klasickymi windows

Na jednom pocitaci jsem nainstaloval program (server) a na ostatnich jsem vytvoril zastupce, a pres ten pak program na serveru spousteli.

Server chci zvolit volil hlavne kvuli zalohovani (raid 1) a snadne vymene disku. Kdyz uz do toho budu kupovat windows, tak je asi lepsi server edice (do budoucna).

Ale necham si poradit.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

pockaj .. spustali na serveri a spustali zo servera su dve rozne veci ..

zalohovanie (raid1) , je rovnake na serveri aj na win7 pro ..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Oxyygen »

takze teoreticky to muze byt jakykoliv sitovy externi disk?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaka verze Windows na server

Příspěvek od Pytkin »

podla tvojho popisu ANO

Odpovědět