Jaké repro 5.1 ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

Ak chces posielat zvuk cez hdmi, musi to podporovat tvoja graficka karta.. To si musis nastudovat, ako to nastavit .. Druha moznost je posielat to cez zvukovku.. Musi mat digitalny vystup..

Prehravac zavisi od teba... Aky mas rad ... Co chces prehravat.. Atd

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od kexik »

Lukmignon píše:mám kartu ATI Radeon HD 4870 a žádnej software k tomu není.
akorát to nainstaluje ovladač a catalysty. cat. jsou jen na nastavení obraz a zvuk jde nastavit jen ve zvukových zařízeních. tam ale nic takovýho, aby to posílala HD audio není
a mas nainstalovany ovladac k zvukovej casti ati karty? vidiet to po spravnom nainstalovani v zozname audio zariadeni

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

ovladač mám nainstalovanej nejaktuálnější.

ve zvukovým zařízení mi to zobrazuje jako AMD HD audio rear output. ovšem signál posílá jen v PCM.
a dokonce když vypnu TV, tak mi ten receiver tuhle kartu jakoby antidetekuje a pak když zapnu znovu na receiveru signál z pc, tak mi to napíše žádné zvukové zařízení neexistuje a dokud nerestartuju pc, tak mi zvuk do avr z pc nejde...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

S pc je to cele komplikovane.. Preto je idealne mat nejaky popcorn alebo xtreamer.. A tam to vsetko funguje hned..

Uživatelský avatar
Dazdn1k
Příspěvky: 26
Registrován: 05 črc 2011 01:00

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Dazdn1k »

Ja taktiez riesim domace kino k PS3.

Kazdy radio Onkyo, skoda, ze v tejcenovej ponuke nemaju, alebo som nenasiel stlpcove repro ...
Ale aj Panasonic sa mi pozdava: http://domace-kina.heureka.sk/panasonic-sc-btt755eg/
Sice ma zbytocne blue ray a 3D ked to mam v PS3, ale co uz.

Planoval som kupit len receivier a k tomu repro sustavu, no vyjde to drahsie trosku ako kupit zostavu, len skoda,ze nie je zostava podla mojich predstav. Tj. bez blueray atd mechanikou a kvalitne DD, DolbyThrueHD a kadeco ....
Napajil by som to rad cez optiku
living is easy with eyes closed ... ((°j°))

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

no kupovat k tomu ještě popcorn na to se ani nevykašlu. už tak bylo to kino dost drahý.
přes ps3 to funguje suprově a do pc časem bud pořídím novou grafárnu, která umí DTS-HD, nebo zvukovku.
stejně mi ale nejde do hlavy, proč ta řada HD4*** neposílá aspon dolby digital. já myslím, že to umí, jen nevím jak to udělat.
nemůže to být tím, že mám ještě XP?

jo a k panasonicu - vřele NEDOPORUČUJU

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

Neviem ti s ati poradit... Cely zivot pouzivam len nvidia graficke karty.. Preco to vlastne netlacis von cez zvukovku? Dnes skoro kazda zakladna doSKA ma optiku von..

Uživatelský avatar
Dazdn1k
Příspěvky: 26
Registrován: 05 črc 2011 01:00

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Dazdn1k »

Lukmignon píše: jo a k panasonicu - vřele NEDOPORUČUJU
Preco Panasonic neodporucas, mam TV Panasonic a som spokojny. No mozno je to ine pri domacom kine.
A co tak tento receivier: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_domace- ... 5.html?d=2
a tieto repro k nemu: http://www.mall.sk/zostavy-reproduktoro ... intas-5000
living is easy with eyes closed ... ((°j°))

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

přesně tak, u kina je to něco jinýho.
já mám TV Samsung, s kterou jsem až na zvuk taky naprosto spokojenej, ale jestli si četl tuto diskuzi celou tak samsung kino mi nedoporučili.
dokonce i v e-shopu mi napsali, že u stejně drahýho kina samsung nedosáhnu takový kvality.

Panasonic kino jsem měl a vracel jsem ho..sice bylo z těch levnějších ale i tak prostě se mi tahle značka pokud jde o zvuk nezamlouvá.
TV nevím. a co se týče těch odkazů to ti posoudí spíš pytkin nebo ostatní tady :-)

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

Pytkin píše:Neviem ti s ati poradit... Cely zivot pouzivam len nvidia graficke karty.. Preco to vlastne netlacis von cez zvukovku? Dnes skoro kazda zakladna doSKA ma optiku von..
njn, já zas bohužel jedu ATI. externí zvukovka co mám tu jsem zkoušel přes spdif i optiku - bohužel obojí šlo ven jen stereo.
a na základní desce optiku ven nemám, jen klasický 3 kabely na front, rear a sub a pochybuju, že by to bylo lepší než hdmi grafika

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

No ale sak to uz je vec playera ktory pouzijes, ako to pusti von... Trebars na dvdcka pouzivam cely zivot power dvd.. V nom si nastavujes co mas... Bud stereo , alebo analog 5.1, alebo digital von..

Tazko sa ti da radit, ked nepises aku mas zvukovku, aky player pouzivas, ake druhy suborov chces pouzivat..

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

v manuálu zvukovky je napsáno, že pouští i přes optiku ven jen stereo!
je to Creative SB live 24 external usb. jakou mám základní desku si bohužel z hlavy nepamatuju :-(

používám hlavně media player classic home cinema, power dvd mám ale taky, víc mi ale co se všech bezztrátových formátů týče vyhovuje arcsoft total media theater. na filmy s titulkama mám vlc player. takže nejvíc mpc homecinema, pak total media theater a vlc.

soubory - mkv a bluray

PS - zvukovku jsem nezmiňoval záměrně, protože za nejlepší zvukovku co mám, od který jsem očekával ten digitální zvuk ven je ta grafárna. že by zvukovka na základní desce byla lepší pochybuju a ta Creative to určitě není. ta má dobrej software na ovládání a tam jsem to už prozkoumal celý a ten zvuk přes hdmi grafiku je prostě lepší

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22154
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

Live je stara zvukovka .. S kx drivermi by to rozbehat urcite slo.. Ale vyries tu grafiku... Ved sa pozri do specky , ci podporuje audio von... Netreba to intrene prepojit so zvukovkou? Studuj ! Googluj!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od kexik »

grafarnu s hdmi zvukom so zvukovkou urcite prepojit netreba, len treba v prehravaci navolit zvuk cez one audio zariadenie
musis mat atinu z HD serie (co mas ako vidim)a pokial mas XP, aj nainstalovany OVLADAC
http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... mi_xp.aspx
inak to bude mrtve
a samozrejme ked rozchodis ovladac, musi ti v zozname audio zariadeni pribudnut ati hdmi audio a ono zariadenie musis navolit v prehravacom softe
NENASTAVUJ HO AKO VYCHODZIE AUDIO PRE WINDOWS!!! (neni multiclient a widle ti ho obsadia - budu cezen prehravat svoje zvuky a driver bude nedostupny pre video softver)

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

kexik - ovladače mám přesně tyhle.
nenastavuj jako výchozí? to znamená, že ve zvukovým zařízení budu mít jinou, ale v přehrávači nastavím to AMD HD audio, kterou vidím v seznamu zvukových zařízení? a víš nějakej software na videa, kterej umí mkv i bluray a zároven se v něm dá nastavit, aby zvuk posílal v digital formě a ne jen PCM?

Odpovědět