Jaké repro 5.1 ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od kexik »

ja prehravam mkv normalne s VLC, ale neriesim surround, prehravam to z laptopu na plazmovej telke cez hdmi aj so zvukom... a facha to (teda aspon stereo)
blue ray nemam

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

vlc mám taky no, ale mně jde o to, aby to co mi tady radíte šlo v tom programu nastavit a podle mě právě ten surround ve vlc nastavit nejde.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od kexik »

urcite ide... vlc je mocna kurva
treba len zistit, kde

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

Vo vlc to ide urcite .. Tam sa da nastavit uplne vsetko... A co sa neda v gui, da sa parametrami pri spustani .. 2 roky som si myslel, ze Video karta declink proste vo vlc nejde... Aj vsade na forach to tak pisu... A hopla, nedavno som nasiel na jednom streamingovom fore jemny kopanec ako nieco podobne rozbehat a podla toho sa mi to podarilo aj na moje potreby ... Vlc je skutocne dokonala vec ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od kexik »

keby tam nahodou neslo cokolvek, napises na sourceforge a dakto to tam za par mesiacov doprogramuje... v tomto je opensource cool vec

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

tak já si zas nemůžu vynáchválit mpc-home cinema a v něm už mi to jde. :-)
našel jsem návod přes jedno forum. zakázal jsem interní filtry, odinstaloval všechny codec packy (no měl jsem tam jen jeden) nainstaloval AC3 filter, použil ho jako externí a v něm mohl konečně dát DTS passthrough.
ale receiver mi i dts přijímá jako dolby digital, tak nevím, jestli to jinak moje grafárna neumí, nebo jestli je potřeba ještě něco donastavit

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

No v prvom rade sa vzdy pozri , aky zvuk mas vo videu... Neverim ze ten player rekoduje dts do dolby digital

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

zkoušel jsem tři typy - klasický dd 5.1, pak DTS-HD a normální DTS.
na receiveru stále svítilo ale dolby digital

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

To je divne.. Vyskusaj iny prehravac.. A vlc v kodek info skutocne pise, ze je tam dts?

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

já jsem to přehrával v media player classicu home cinema.
ten návod je udělanej pro něj. ve vlc jsem žádný nastavení externího filtru prostě nenašel.
a to že je tam DTS vím určitě, protože to ten přehrávač opravdu píše a díval jsem se i do infa odkud ty filmy mám

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

Kukni co hovori vlc

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

přehrávám nakonec s mým oblíbeným media player classic home cinema + ac3 filter.

mám po nějaké době jiný dotaz - jak řešíte u Onkya dialogy?
nemáte nějaký typ, jak aspon trochu vylepšit ten klasický "večerní" problém, že když jsou dialogy co se hlasitosti týče akorát, tak efekty jsou moc nahlas...
zkoušel jsem dát centr oproti ostatním repro na nejvíc, ale to už mi přijde takový moc umělý... není to ono

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

neni tam nejaky ten nocny mod ?

Lukmignon
Příspěvky: 57
Registrován: 03 čer 2008 12:18

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

v efektech ne... kde jinde by to mohlo být?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22153
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Pytkin »

ja mam tusim na dialkovom ovlaaci tlacitko NIGHT MODE ..

presnejsie je na gombiku napisane L NIGHT ..

Odpovědět