Jaké repro 5.1 ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Lukmignon

Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od Lukmignon »

Milí mladí přátelé,

chtěl bych vás poprosit o radu. koupil jsem si 3D plazmu, která vše splňuje dokonale - kromě zvuku.
Mám tv propojenou s pc, ke kterému mám 5.1 bedny, ty ale nemají digitální optický vstup.

koukal jsem po netu a všude nabízejí domácí kina, ke kterým je ale bud DVD nebo bluray přehrávač. ani jedno nepotřebuju, dvd mám v pc a bluray v PS3.
takže bych se chtěl zeptat, jestli se dají koupit jen reproduktory 5.1, které mají digitální optický vstup, abych z tv mohl tímto kabelem do nich vést zvuk.

nejradši bych hlavní dvě bedny měl ty co bývají u domácích kin (sloupové vysoké - nebo jak se jim říká) a ty zadní by se mi fakt hodně hodily bezdrátové, ale to už vůbec nevím, zda se dělá, to jsem skoro nikde neviděl a celá bezdrátová sestava prý není zvukově tak kvalitní, jako drát.

takže prosím o radu. nechci nějak moc cenově omezovat, ale určitě ne nad 10 000,-
předem díky

komasix

Re: Jaké repro 5.1 ?

Příspěvek od komasix »

já bych zase doporučil tohle http://www.digiboss.cz/Onkyo-HTX-22HDX- ... MA/d47750/
dají se k nim dokoupit zadní dvě repro. Tahle sestava už se moc neprodává, ale má nějakou reedici kterou sem ale neslyšel.
http://avmania.e15.cz/Testy/Onkyo-HTX-2 ... fault.aspx

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

nevypadá to špatně, ale rád bych ještě nějaké tipy, tohle mi přijde docela drahý a ty repro sloupové nejsou a za tu cenu seženu i to kino.
bluray přehrávač nepotřebuju, dvd už vůbec ne a na tom bych právě chtěl "ušetřit"

komasix

Příspěvek od komasix »

ono těch 5.1 (2.1) zas tolik na výběr neni. Když pomineš všechny za 3 tisíce který nemaj smysl, tak v ty vyšší kategorii je jich jen pár a tyhle hrajou prej nejlíp... Nebo alespoň před cca rokem to tak vypadalo.

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

chápu a věřím... ale za rok se toho v technice může dost změnit ne?
jak říkám jde o to, že za tuhle cenu si koupím samsung sestavu, která je stejná značky jako TV a taky hraje parádně.
akorát mi ten BR přehrávač fakt přijde zbytečnej :-(

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja razim teorii, ze za deset litru je porad lepsi mit relativne kvalitni stereo.. proste radsi mam plnej, min prostorovej zvuk, nez ze vsech stran se valici vykostenej, kterej doplnuje srandovni subwoofer ;)
jen muj nazor.

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

hoši vy jste nějak moc nároční :D za 10 litrů "relativně kvalitní stereo" ??? :-)
to já mám o poměru cena výkon jinou představu. za 10 litrů bych očekával slušnej výběr i v tom 5.1

ty kina který jsou dodávaný občas přímo k těm televizím nejsou špatný ne?
maj digitální vstupy, Dolby digital, true hd surround a já nevím co ještě... třeba tohle myslíte že není kvalitní?
http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... returnurl=

komasix

Příspěvek od komasix »

Lukmignon píše:chápu a věřím... ale za rok se toho v technice může dost změnit ne?
jak říkám jde o to, že za tuhle cenu si koupím samsung sestavu, která je stejná značky jako TV a taky hraje parádně.
akorát mi ten BR přehrávač fakt přijde zbytečnej :-(
ale asi to podle toho hrát... jestli ti stačí takovýhle 5.1 od samsungu, tak hledej v těchhle vodách. Těhle bedýnek bude všude dost i v normálních elektrech (obchodech) tak je poslechni to je nejlepší.
Jo za rok je asi dost novejch věcí... ale koukal bych spíš po starších zlevněnejch modelech u tohodle nekonzumního elektra (Hi-End) to docela funguje. Ale já s tim těch zkušeností zas tolik nemam.

to Biscuit: Mam naprosto stejnej názor. Ty onkya se prodávaj jako 2.1 základ. ale výstup mají na 5 beden a daj se dokoupit.
EDIT:
až když sem to poslal tak sem si přečetl ten tvuj odkaz... za rok se změnilo asi hlavně to že 4X HDMi je ted už asi standart což by tu cenu mohlo srazit....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Lukmignon píše:hoši vy jste nějak moc nároční :D za 10 litrů "relativně kvalitní stereo" ??? :-)
to já mám o poměru cena výkon jinou představu. za 10 litrů bych očekával slušnej výběr i v tom 5.1
ja teda si mylim ze 10 litrov stoji jeden pouzitelny reprak .. 5.1 zostava za 10 litrov je nic moc .. vynimkou je to onkyo o ktorom tu bola rec .. to sice vyde tam na 12 ale hraje fakt dobre na tie peniaze .. ale ide o tu staru zostavu .. nova uz nebude hrat tak dobre a nema meraci mikrak ..

jo a domace kino samsung .. ak niekomu toto staci , tak neviem vlastne naco je tato tema .. rovno to tu mozme zmazat ..

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

já jsem neřekl, že mi to stačí...
téma jsem založil, protože bych chtěl jen reprobedny, bez zbytečností typu dvd nebo bluray přehrávač.
a ne víc než 10 000,-
takže mi radíte jen ty onkyo?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo to onkio je fakt dobre .. mam to doma ..

ak by sme chceli nieco obdobne , tak toto :

http://www.alza.cz/onkyo-ht-s6305-cerne-d162308.htm

Obrázek

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

asi jste mě přesvědčili, chci se jen zeptat, máte ty 5.1?
potřeboval bych vědět, jestli maj ty zadní bedny dost dlouhý kabely.
díky

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kable neries .. nejake su , ak budu kratke , kupis ine .. to neni problem .. kabel neni drahy .. par korun /meter ..

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

a ten měřící mikrofon je hodně důležitej? protože (téměř) všude už se prodává ten novější model, který ho nemá.
taky by mě zajímalo, jestli těch 50W na bedničku nebo kolik to je není málo za ty peníze

Odpovědět