Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
dendy : este rozpravky su dobre dabovane .. trebar konkretne CARS je v slovencine lepsie , ako v originale ..
Ja teda neznam dubing kterej by me bavil vic jak original a to se tyka i vseobecne oblibenejch simpsnu a cervenyho trpaslika.
matucha : no vidis .. aspon si si rozsiril obzor 

Videl si Pulp Fiction v originale a v ceskom dabingu ?? Podla mna v tomto pripade dabing je uplne genialny, dava tomu firmu dalsi rozmer ..matucha píše:Ja teda neznam dubing kterej by me bavil vic jak original a to se tyka i vseobecne oblibenejch simpsnu a cervenyho trpaslika.

na druhej strane samozrejme v 99% pripaoch proste original je original.. uz sa mi aj stal oze som zacal nejaky serial pozerat s dabingoch a po 3 dieloch som to chcel vypnut ze to je nepozeratelna nuda .. 4 diel som mal uz v originali.. a okamzite to dostalo inu atmosferu ..
Dabing mi principiálně příjde jako absurdnost. Hlas patří k projevu herce stejně neodmyslitelně jako jeho vizuální projev. To je jako kdyby třeba koncert Petera Gabriela daboval Jiří Korn nebo Michal David apod. ... Samozřejmě jsou dabingy relativně OK i příšerné ... Ale je to vždy do jisté míry vymazání podstatné části projevu originálního herce. Obzvlášť to vynikne když člověk má nějaké mkv a přepíná si originální hlasy s dabovanými - to je většinou běs a hrůza, úplné znevážení celého díla a herců, ztráta atmosféry. Jak bychom se asi tvářili kdybychom slyšeli jak nějací Němci nebo Francouzi nadabovali Menšíka, Bohdalovou atd. Bylo by to hrozné a nemělo by to s nimi moc společného. Filmy pokud to jde sleduju jenom v originále, jinak raději ne ... Když tam je Al Pacino, DiCaprio atd tak chci přirozeně slyšet Al Pacina, DiCapria a ne nějakého dohraného cizího týpka v cz dabingovém studiu ...
Friends je aj v slovencine strasny pruser (ako aj vsetky ostatne dabingy toho dabingoveho studia). original nepoznam, trochu som sa zacudoval, ked tu citam, ze je to vlastne dobry serial 
Simsonovci - nemam problem, Futurama - nemam problem.

Simsonovci - nemam problem, Futurama - nemam problem.
na druhou strany Lui de Funes se nechal slyset, ze Fr. Filipovsky ho namluvil lip nez mluvil on sam. Ale FF je kapitola sama pro sebe, to byl dabingovej buh 
taky uz davam prednost originalu, ale na dabingu jsem vyrostl, v 80 a do poloviny 90 letech to neslo jinak. A myslim ze nas starej dabing byl teda na hodne vysoke urovni oproti ostatnim RVHP statum

taky uz davam prednost originalu, ale na dabingu jsem vyrostl, v 80 a do poloviny 90 letech to neslo jinak. A myslim ze nas starej dabing byl teda na hodne vysoke urovni oproti ostatnim RVHP statum
S tím Funesem je to asi možná trochu urban legend. Otázka kolik toho slyšel - možná ho to vykřikování na chvilku zaujalo ... Já teda mám raději originální Funesův hlas než ten Filipovského permanentně hysterický afekt ... (nic proti Filipovskému). I účast hodně dobrých herců je pořád nic proti originálu (viz třeba Yes, Minister - s Preissem, Němcem atd. a když to člověk přepne na originál, tak je to něco úplně jiného ...). Kdysi jsem někde na recepci hotelu zaslech dabing Amadea. Ten film jsem viděl tak 10x, dabing slyšel poprvé a bylo to pro mě něco otřesného ... být tím hercem, tak to zažaluju, takhle mě zprznit ... 

suhlasim - videl som par Funesov v originale a Filipovsky je len pitvorenie sa. najvacsia tragedia bolo, ked sa ktosi po jeho smrti snazil dabovat nenadabovanych Funesov tak, ze imitoval Filipovskeho
myslim, ze Krampol nieco tak nadaboval...

Funes bol nadabovany PERFEKTNE
Snad este lepsie ako original, kludne tomu verim ze sam Funes Filipovskeho pochvalil 
Dokonca aj farba hlasu Filipovskeho mi k vizazi Funesa sedi ovela ovela viac, nez originalny hlas sameho Funesa

Dokonca aj farba hlasu Filipovskeho mi k vizazi Funesa sedi ovela ovela viac, nez originalny hlas sameho Funesa

Naposledy upravil(a) bassline dne 24 úno 2015 14:26, celkem upraveno 1 x.
Toto je hrozne subjektivne .. ja pozeram vsetko len s dabingom a som spokojny .. a ako som uz pisal .. su filmy , kde dabing je lepsi ako original ..
"lepsie ako original" ... to je velmi zvastne tvrdenie. v susednych temach sa tu dohadujete, ze ako moze byt nejaky VA syntak lepsi, ako napodobnovany original, ale u hercov to ide 

Principiálně - nic nemůže být "lepší" než originál. Originál je originál. Kdybys ty chtěl někomu něco říct a vyjádřit a místo tebe by mluvil někdo úplně jiný, nevím jestli bys z toho byl nadšený ...
No este u animaku bych to tak trochu dokazal pochopit, ze se nekomu podari najit zajimavou polohu. Ale i tak uplne souhlasim s Ivem a Rastisem. Vubec bych se s dubingem nesetkal, ale obcas se stane ze zaslechnu neco z televize u rodicu a v nejlepsim pripade ty veci diky dubingu jen ztratej atmosferu, presvecivost a charakter. V drtivy vetsine je to smesna parodie.
Neni to samozrejme cesky specifikum, treba takovej spanelskej dubing na me pusobi uplne stejne, akorat maj trochu jiny zabehly stereotypy hlasu.
A ulet je, ze si na to nejspis hodne lidi zvyklo a narazit na profesionalni mluvice, ktery pri hrani cehokoli nepusobej jak parodie divadla je fakt tezky. A jsou tak na to zvykli i reziseri atd...
Neni to samozrejme cesky specifikum, treba takovej spanelskej dubing na me pusobi uplne stejne, akorat maj trochu jiny zabehly stereotypy hlasu.
A ulet je, ze si na to nejspis hodne lidi zvyklo a narazit na profesionalni mluvice, ktery pri hrani cehokoli nepusobej jak parodie divadla je fakt tezky. A jsou tak na to zvykli i reziseri atd...