Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jo jinak, velmi doporučuji nového Batman Dark Knight. Dal jsem si to z kinoripu, ale slušné kvality, takže i vizuální zážitek byl fajn.
Ale ten Heath Ledger podal naprosto úžasný herecký výkon, to se musí vidět. Kdo to neví, tak tohle je jeho poslední role. Krátce po dotočení svých scén se předávkoval prášky a zemřel.

R.I.P.

Obrázek

PS: Nabízí se srovnání jeho ztvárnění Jokera s Jackem Nicholsonem, který ho hrál také. Jenže (nejen) podle mě se ty výkony srovnat nedají. Nicholson na scéně šaškoval a pouštěl na kamery svoje úžasné charisma. Ledger pojal roli asi metodou Stanislavského, věříte mu, že je to psychopat, co prostě vraždí lidi, protože je úplnej magor. Jde z něj strach. Takže tohle pojetí je jiné, realistické, ne pohádkové, jako to bylo u Batman filmů dřív. Nolan točí nové Batmany co nejvíce realisticky a uvěřitelně.

Ledgerovi bych určitě dal Oscara in memoriam.

Settler

Příspěvek od Settler »

Jindy2 píše:Například seriály typu Lost nebo Prison break mi nepřijdou vůbec jako filmová zábava. Vždyť tvůrci těchto seriálů dopředu přiznali, že ani nevědí, jak to skončí, protože to točí jenom pro peníze.
No taky ty serialy podle toho vypadaj.. schizofreni stupidity bez jakekoli spetky logiky.. brak nejvetsiho kalibru.. vubec nechapu, co to jako ma znamenat tahle manie.. z kazdyho novyho serialu jsou vzdycky vsichni po*rani, po prvnich minutach divani zjistuju, ze se budto bavim s uplnejma magorama, nebo jsem asi z jiny planety..
Kermitak píše:...me zas prijde jako vrchol nudy Stalker ;)
To se nemas za co stydet.. Stalker se u naproste vetsiny lidi dostal do podvedomi z uplne jinych duvodu, nez byla kniha a obecne jakasi umelecka hodnota..
Z naproste vetsiny referenci posledniho roku, dvou tedy cpi spise nesmysly, nez objektivni hodnoceni filmu.. zase takova slava to nebyla..
Pierre niko píše:Ale takove ty klasicke temata (comix) se dari udelat pekne... 300 je super...
Imho je to prave onen "financni cucak" bez spetky jakekoli hodnoty.. brak..

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Settler píše:
Pierre niko píše:Ale takove ty klasicke temata (comix) se dari udelat pekne... 300 je super...
Imho je to prave onen "financni cucak" bez spetky jakekoli hodnoty.. brak..
... zalezi na tom jak to vnimas, pokud se na to podivas z hlediska ztvarneni (tedy inspirace komiksem a jakehosi vytvarneho zpusobu vypraveni), je to remeslne paradne zpracovana zalezitost. To kouzlo, to komiksove prostredi musis znat abys treba konkretne 300 docenil... jinak se na to vubec nedivej, jinak si pockej az to natoci Lars von Trier... :D

Settler

Příspěvek od Settler »

Pierre niko píše:..je to remeslne paradne zpracovana zalezitost...
Tohle je prave vec, ktera mi v dnesni dobe pripada zbytecna vubec resit.. samozrejme z pohledu filmu, ktery zaujme to jiste zabave napomuze..
Na druhe strane v poslednich letech neslysim o novych USA prisernostech nic jineho.. je to perfektne udelane apod.. no a co..? v dobe pocitacu podobnou praci zvladne doma na kolene kdekdo (samozrejme prenesene - viz. prace ve Photoshopu)..
Jako padny argument pro obhajobu filmu mi to nepripada.. proste no a co.. dalsi z mnoha rado-by peknych braku.. :)

Pierre niko

No, jak sem psal pred tim, zeru uplne jine filmy, ale nehodlam se ochuzovat o tenhleten relax. Je to paradne udelane, vypnu mozek, pohoda...

Settler

Příspěvek od Settler »

No ne.. tak zase to neber tak, ze se nejak hadam.. jen mala konfrontace nazoru no.. :)

Pierre niko

Jasne :D ja se te jen snazim presvedcit, ZE JE TO PRO TEBE DOBRE :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Film 300 byl po vizuálně/atmosférické stránce udělán naprosto neskutečně a myslím že nemá obdoby. Označovat ho za "brak" je myslím hodně silné a nedadekvátní slovo

Settler

Příspěvek od Settler »

Jak jsem psal.. ja v tom vidim jen blbost zalozenou na dvou mesicich prace modelujiciho profesionala ve studiu, pretazenou tradicnim zlutym filtrem..
Nehlede na to, ze jsme se zase vratili k tomu, co jsem naznacoval uz nahore..
"Ten film je dobry, protoze hezky vypada.." :)

Jinak tedy, jak jsem psal.. nejde mi o zadnou hadku.. takto me neberte.. jen jsem mel pocit vyjadrit svuj nazor ve smyslu, ze podobnych filmu uz jsme videli hromady a dokud lide budou rikat ono "Ten film je dobry, protoze hezky vypada..", uvidime jich stovky i nadale.. bohuzel je zde nejaka myslenka nepodstatna.. podobny film ma za ukol jedine.. onim trapnym vizuelnim pozlatkem nalakat lidi na to, aby mel producent na vilu, ferrari, potazmo 4 portorikanky v bazenu pred vilou.. :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

... kdežto jiné filmy jsou ryze charitativní záležitosti a zisk (je-li nějaký) jde výhradně na podporu hladovějících v Somálsku ...

Settler

Příspěvek od Settler »

Ne... jsou zde ale dve roviny.. prekvapuje me, ze se dnes nekdo nad podobnou veci pozastavuje..

1 - reziser sedi nad scenarem, ktery jej zaujal a dle toho take toci film.. prostredky jiste hraji roli take, prioritou je ale zajimavy namet..
2 - reziser sedi s producentem v kancelari a vybiraji namet z katalogu (pripadne mistni hit-maker pribehne se zarucenym trhakem), nacez se natoci film dle tabulky, tedy 300mil. USD = zarucene nabusena podivana, kterou proste musime natocit.. uvidis.. lidi se budou v kine mlatit o listky..

Jinymi slovy.. na foru o muzice, kde je situace naprosto stejna, tedy - "Ty jsi pekny kluk.. ty jsi pekny kluk.. tady mate katalog a ukazte, co umite zazpivat.. udelame kapelu.."

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nevím jestli film 300 byl až takovým kasovní trhákem jako mnoho jiných, mnohem větších ptákovin :wink:

Settler

Příspěvek od Settler »

Ivo píše:Nevím jestli film 300 byl až takovým kasovní trhákem jako mnoho jiných, mnohem větších ptákovin :wink:
- Rozpocet 65,000,000 USD
- Trzby za prvni vikend - USA 70,885,301 USD (3103 kin)
- Trzby za prvni vikend - svet 456,068,181 USD
:wink:
Naposledy upravil(a) Settler dne 03 srp 2008 12:55, celkem upraveno 1 x.

peteness

Příspěvek od peteness »

Ivo: je to trochu OT a ne o filmu, vim ze mas rad rozhlasove hry. Tedka davaji v sobotu v 10.15 na CR 3 Vltava na pokracovani Smesne lasky od Milana Kundery. Je to asi nejlepsi co jsem tam po dlesi dobe slysel.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

300 bylo podle komixu? Nějak jsem o tom, že to je podle komixu slyšel, snad jsem ten komix i viděl někde prodávat.
Ale měl jsem hlavně za to, že se to snaží o "rekonstrukci" historické události, jak byla ta bitka 50ti mužů v nějakém průsmyku proti obrovské přesile.
Stejně jsem to neviděl, nějak mi stačily ukázky těch uřvanejch namachrovanejch chlapů, to moc nemusim.

Odpovědět