Kinect Sensor nebo Playstation Move ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Ivo
Moderátor

Kinect Sensor nebo Playstation Move ?

Příspěvek od Ivo »

Koukal jsem na tohle: http://www.xbox.com/cs-CZ/kinect/ Máte s tím nějakou zkušenost ? Napadlo mě to pro malého, když by si občas něco chtěl zahrát, tak at se u toho aspon hýbe ... Je to opravdu tak, že člověk ve ovládá pohyby těla ? Dá se to normálně připojit k běžné HD TV ? (nemám s těmito věcmi absolutně zkušenost, tak se ptám :)

Anebo tohle ?
http://cz.playstation.com/ps3/news/arti ... 0rozhovor/

http://www.alza.cz/sony-ps3-move-starte ... 185042.htm

Co z toho by mohlo být zajímavější a poskytuje více aktivních možností ?

Dostáváme se asi k otázce jaký je rozdíl vlastně mezi xbox a playstation ?

Beru to tak (snad se nepletu), že děti ty hry prostě dnes hrají a jestli není lepší než jen klikat na šipky, se u toho aspon nějak aktivně hýbat ? :)

Kermitak
Moderátor

Re: Kinect Sensor nebo Playstation Move ?

Příspěvek od Kermitak »

Kinect kamarad zkousel asi pred mesicem na nejaky akci MS a rikal, ze to bylo nepouzitelny kvuli obrovskymu zpozdeni. Na pohyb je super dance dance revolution :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Aha ... a že by to nikomu z těch milionu lidí co si to už koupili nevadilo ? Nebo jsou rozmrzelí ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Tezko rict, rikam co mi bylo receno z duveryhodneho zdroje. Treba to mezi tim vyresili, nebo si to proste lidi koupili na zaklade reklamni masaze (je to za hubicku a ve videich to funguje ;). BTW ono si to za ten necely tyden koupilo milion lidi? Slusny. Z jakeho to je zdroje?
BTW Xbox vs PS3 - pokud clovek neni labuznik a nehraje japonsky perly typu MGS, FF apod. (coz asi pro maly deti moc neplati), je imho lepsi koupit XBOX, jelikoz je na nej vic "masovych" her a je iirc levnejsi.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jo, ted to psali - 1 mil za 10 dní ... (ted jsem to někde četl a už nevím kde ...)

Ale ted uplně principiálně abych to pochopil: XBox a Playstation jsou dva podobné konkurenční systémy na hry (které se dají připojit k HD televizi) ? A k oběma je jako nadstavba možné mít tyhle pohybové senzory - pro playstation Move (Sony) = 2 válečky v rukou a pro XBOx Kinect = kamerové snímání pohybů celého těla ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Kinect kamarad zkousel asi pred mesicem na nejaky akci MS a rikal, ze to bylo nepouzitelny kvuli obrovskymu zpozdeni.
Jestli to třeba nebude tímto (jak psali v jedné recenzi): The longest part of the setup process is to get Kinect to recognise you. It's certainly worth it – once activated, the hardware will rather uncannily be able to identify you with remarkable reliability when you walk into its field of vision, and even sign you in if you join a game.

Čili asi se to musí naučit na konkrétního člověka aby to fungovalo precizně a rychle ?

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hry ... nectu.html

BS

Příspěvek od BS »

Ja pujdu asi do xboxu,. Primarne na tom teda budu mastit sporty, hlavne Fifu :], hokej, a auta, ale ten kinect muze byt taky dobra sranda.

Co ale na druhou strany hovori ve prospech PS3, tak to, ze ten Move ma na sobe jeste tlacitka, kdezto u Kinecta nemas jak provadet nejakou dodatecnou akci. Je mozne, ze to developeri her, nejak vyresi, a prichystaji i nejake slozitejsi hry. Ikdyz, preci jenom ikdyby to melo slouzit jenom na ty pohybove typy sportu (kuzelky, tenis, auta, atd), tak se mi to zamlouva rozhodne vic nez PS3 a Move, coz jsou defacto okopceny a vylepseny Wii nunchaky.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: jo, muze byt.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ja osobne bych pred podobnym nakupem mesic dva pockal (i kdyz chapu, ze Vanoce klepou na dvere) - preci jen zatim (aspon v pripade Kinectu) jde o horkou novinku, vzdycky je lepsi mit feedback od lidi, kteri se na to divaji aspon trochu s odstupem, tudiz po odezneni honeymoon efektu :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To asi jo, ale zase to stojí relativně pár korun (nějaké 3k), takže zase až takové riziko nehrozí. Četl jsem různé recenze i dojmy reálných uživatelů, vychází mi z toho, že to asi nebude věc pro super hardcore hráče (nemá to tu přesnost, preciznost atd.), ale pro ineraktivní srandu, se zapojenou aktivitou celého těla, to může být fajn (pro děti).

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

emah

Příspěvek od emah »

a nintendo wii?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Wii ma slabú grafiku, ne?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

V tom se všichni shodují že Kinect (případně Move) jsou v úplně jiné úrovni než Nintendo

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No... dneska jsem to zkusil, docela to funguje, ale ze je to na jine urovni bych nerekl. Mas oproti wii vice moznosti (muzes pouzivat nohy), na druhou stranu hry na wii mi prisly zabavnejsi nez to co jsem zatim videl pro kinect (ale byly to jen tri veci). Na grafiku s prominutim sere pes, me zajima u hry hratelnost a ne grafika. Co mi prijde na wii horsi jsou ty "nepohybovy" hry, tam to imho neni konkurenceschopny.

Odpovědět