Konec Apple
- SoundsFine
Konec Apple
Téma se jmenuje Konec MacPro.
Snad se brzo dočkám i téma Konec Apple.
Apple je mi čím dál méně sympatická firma.
Chování firmy Apple je typický hyenismus, který nemá s ideály humanismu (které hlásá na svých promo) nic společného.
1.Snaží se unikat před řádným zdaněním, vymýšlí sviňárny jak vojebat stát - při takových ziscích je to ostudné.
2.Šílené pracovní podmínky zaměstnanců - mnohokrát prokázané (apple se nehorázně trapně vymlouvá).
Jak se pracuje v továrnách apple? Jako v otrokářské společnosti.
15 hodin denně, 6 dnů v týdnu, 50 dolarů za měsíc.
Pro bývalé zaměstnance, kteří ze zdravotních důvodů (rakovina, psycho) nejsou schopni již práci vykonávat je postavena celá střežená vesnice "za zdí", . Nikdo se už zpátky nevrátí. Když o tom referoval zpravodaj Českého rozhlasu, byl okamžitě z Číny vyhoštěn.
Ticho po pěšině.
Totalita
Hlavně, že máme své hračky, sice poskvrněné lidskou bídou i krví - tohle však nechceme slyšet, ani vidět
Snad se brzo dočkám i téma Konec Apple.
Apple je mi čím dál méně sympatická firma.
Chování firmy Apple je typický hyenismus, který nemá s ideály humanismu (které hlásá na svých promo) nic společného.
1.Snaží se unikat před řádným zdaněním, vymýšlí sviňárny jak vojebat stát - při takových ziscích je to ostudné.
2.Šílené pracovní podmínky zaměstnanců - mnohokrát prokázané (apple se nehorázně trapně vymlouvá).
Pro bývalé zaměstnance, kteří ze zdravotních důvodů (rakovina, psycho) nejsou schopni již práci vykonávat je postavena celá střežená vesnice "za zdí", . Nikdo se už zpátky nevrátí. Když o tom referoval zpravodaj Českého rozhlasu, byl okamžitě z Číny vyhoštěn.
Ticho po pěšině.
Totalita
Hlavně, že máme své hračky, sice poskvrněné lidskou bídou i krví - tohle však nechceme slyšet, ani vidět
- SoundsFine
Re: Konec MacPro?
Ano, jinde to funguje zcela jinak!
Když projdeš v Číně například továrnu na fotovoltaické panely, tak tě ještě druhý den budou pálit oči a svědit kůže!
A neustále budeš kroutit hlavou... kurňa, jak to ti lidi můžou vůbec vydržet? A mnozí z nich dlouho nevydrží.
Když projdeš tu samou továrnu v Německu, tak už si NIKDY žádný panel z Číny nekoupíš!
A tak to je v Číně skoro se vším.
Podporou otrokářů (při vidině střednědobých zisků) se vracíme hluboko zpátky ve vývoji naší společnosti!
Když projdeš v Číně například továrnu na fotovoltaické panely, tak tě ještě druhý den budou pálit oči a svědit kůže!
A neustále budeš kroutit hlavou... kurňa, jak to ti lidi můžou vůbec vydržet? A mnozí z nich dlouho nevydrží.
Když projdeš tu samou továrnu v Německu, tak už si NIKDY žádný panel z Číny nekoupíš!
A tak to je v Číně skoro se vším.
Podporou otrokářů (při vidině střednědobých zisků) se vracíme hluboko zpátky ve vývoji naší společnosti!
tym "inde" som myslel inych vyrobcov vypoctovej a moblinej techniky, takmer vsetko je z ciny, teda preco narazas prave len na Apple? tam funguje zjavne iny system, ktory si myslim nedokaze ovplivnit ani sam Apple. uz len to ze sa snazia postupne presuvat produkciu do USA aj v pripade ze ich to bude stat viac, vnimam ako velke plus.
A hlavne Foxconn nepatri Apple.
To ze se ke svejm podrizenejm v primitivnich zemich chovaj jako hovada neni prece problem zapadu ale mistnaku.
Jak myslis, ze rostou kakaove boby, kava, caj, banany atd a za jakych podminek je sklizi? Prace ve Foxconnu je proti tomu raj na zemi.
A dovolim si tipnout, ze ti vyrobky ze zminejch surovin chutnaj, kdyz si je kupujes v hezkejch obalech.
To ze se ke svejm podrizenejm v primitivnich zemich chovaj jako hovada neni prece problem zapadu ale mistnaku.
Jak myslis, ze rostou kakaove boby, kava, caj, banany atd a za jakych podminek je sklizi? Prace ve Foxconnu je proti tomu raj na zemi.
A dovolim si tipnout, ze ti vyrobky ze zminejch surovin chutnaj, kdyz si je kupujes v hezkejch obalech.

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Re: Konec Apple
trocha zbytocne rozhorcenie, nie? je fuk ci je apple ci samsung, ci iny xzy...
Co se týče daní tak Apple byl obviněn jako poslední z firem (Google, Starbucks, Amazon) a nic není uzavřené ani prokázané narozdíl od ostatních obviněných.1.Snaží se unikat před řádným zdaněním, vymýšlí sviňárny jak vojebat stát - při takových ziscích je to ostudné.
Znáš osobně někoho kdo pracuje v Apple? Já ano a nestěžují si. Práce pro Apple je velmi dobře placená (mimo čínu). Pokud se oháníš čínskými pracovními podmínkami a platy tak mi ukaž firmu která je zodpovědná za pracovní podmínky čínského dodavatele.
Nejdříve pořádně něco sleduj a pak něco vypusť do světa. Takhle ze sebe jen děláš hlupáka. Stačí sledovat internet.
proc mu na takove blaboly reagujete vubec?
uplne zbytocny thread...
navyse kritika postavena na subjektivnych dojmoch a informaciahc z bulvaru a vytrhnutych z kontextu... ach ach...
a vycitat sukromnej firmw ze sa snazi minimalizovat dane - ty si asi nikdy sukromne nepodnikal ze ?? Okrem toho zastavam nazor ze cim menej si stat ukradne na daniach zo sukromneho sektru tym nenej politici mozu rozkradat
nechces to radsej cele vymazat ?? toto fakt nic pozitivne neprinesie...
navyse kritika postavena na subjektivnych dojmoch a informaciahc z bulvaru a vytrhnutych z kontextu... ach ach...
a vycitat sukromnej firmw ze sa snazi minimalizovat dane - ty si asi nikdy sukromne nepodnikal ze ?? Okrem toho zastavam nazor ze cim menej si stat ukradne na daniach zo sukromneho sektru tym nenej politici mozu rozkradat

nechces to radsej cele vymazat ?? toto fakt nic pozitivne neprinesie...
- SoundsFine
Ve Foxconnu jsou inspektoři práce z Apple.
Apple si je vědom a odpovědný v jakých nelidských podmínkách jejich zaměstnanci (nejen ve Foxconn) pracují a přežívají, páchají sebevraždy, kolika procenty "vesnice smrti" v číně zásobuje.
Byl si někdy v továrně v Číně? Já několikrát a byla to hrůza. Směli jsme fotit jen ve vybraných úsecích. Nehorázné pracovní i životní podmínky.
Byl jsi někdy v Africe, kde funguje fair trade? Já jo.
Viděl jsem jak jsou doslova vysávána jezera, jen proto, aby byly zavlažovány například růže, které se kupují u nás na Valentýna, atp.
Kávu, banány, čokoládu, raději kupuj s certifikátem fair trade, bio... atp.
navštiv například: http://www.fairtradecentrum.cz/zotter-b ... lady/c-46/
Hadry a boty jedině české!
Spodní prádlo, ponožky, tričky pouze z biobavlny, bambusu,Oeko-Tex, atp.
Možností je mraky, jak nepodporovat novodobé otrokáře!
Kdo chce - hledá způsob
Kdo nechce - hledá důvod
Apple si je vědom a odpovědný v jakých nelidských podmínkách jejich zaměstnanci (nejen ve Foxconn) pracují a přežívají, páchají sebevraždy, kolika procenty "vesnice smrti" v číně zásobuje.
Byl si někdy v továrně v Číně? Já několikrát a byla to hrůza. Směli jsme fotit jen ve vybraných úsecích. Nehorázné pracovní i životní podmínky.
Byl jsi někdy v Africe, kde funguje fair trade? Já jo.
Viděl jsem jak jsou doslova vysávána jezera, jen proto, aby byly zavlažovány například růže, které se kupují u nás na Valentýna, atp.
Kávu, banány, čokoládu, raději kupuj s certifikátem fair trade, bio... atp.
navštiv například: http://www.fairtradecentrum.cz/zotter-b ... lady/c-46/
Hadry a boty jedině české!
Spodní prádlo, ponožky, tričky pouze z biobavlny, bambusu,Oeko-Tex, atp.
Možností je mraky, jak nepodporovat novodobé otrokáře!
Kdo chce - hledá způsob
Kdo nechce - hledá důvod
Na takový názor založený na polopravdách a nesmyslech se nedá nereagovat. vyjádřil jsem se a tím to pro mě zhaslo.
BTW co říkáte na nový Mac Pro?
BTW co říkáte na nový Mac Pro?
@soundsfine - z coho sem posielas spravy? z akeho zariadenia?
- SoundsFine
Tak proč tě to tak vytáčí? A do nekonečna to opakuješ a odkláníš téma?
Nebo snad vlastníš nějaký Apple, který vyrábělo dítě?
Apple tohle oficiálně přiznal a bude se prý snažit udělat nápravu.
A skutečně u 100 zaměstnanců ji sjednal.
Byl jsi v Číně osobně? Já to viděl na vlastní oči.
Hnus velebnosti, hnus.
Nebo snad vlastníš nějaký Apple, který vyrábělo dítě?
Apple tohle oficiálně přiznal a bude se prý snažit udělat nápravu.
A skutečně u 100 zaměstnanců ji sjednal.
Byl jsi v Číně osobně? Já to viděl na vlastní oči.
Hnus velebnosti, hnus.
skus si prejst kolko veci mas doma s napisom "made in china" - od televizora cez telefon az po komponenty v chladnicke, pracke pripadne suciastky v aute - a potom sa zamysli ci nieje pokrytecke kritizovat tu podmienky zamestnancov v cine ...
alebo si myslis ze len apple su diabli a vsetky ostatne firmy v cine maju rozvinuty socialny program pre robosov za pasom ??
mimochodom problem toho ze sa nadriadney chovaju k robosom pri pase ako k zvieratam - to je prave mentalita aziatov - oni to skusaju aj u nas - bolo par kauz kde sikmooky sefovia v Kia na slovensku fackovali zamestnancov alebo nutili zeny chodit na toaletu v spolocnosti SBS-ky (aby nieco neukradli) - a dalsie pikosky - u nas nastasie mane urcite paky a zakony aby sa zamestnanec voci takemu pristupu mohol branit - v cine take zakony nie su... takze hnevaj sa v pvom rade na cinsku vladu..
a nekupuj ziadne produkty made in china ani obsahujuce komponenty made in china - inak si pokrytec
alebo si myslis ze len apple su diabli a vsetky ostatne firmy v cine maju rozvinuty socialny program pre robosov za pasom ??
mimochodom problem toho ze sa nadriadney chovaju k robosom pri pase ako k zvieratam - to je prave mentalita aziatov - oni to skusaju aj u nas - bolo par kauz kde sikmooky sefovia v Kia na slovensku fackovali zamestnancov alebo nutili zeny chodit na toaletu v spolocnosti SBS-ky (aby nieco neukradli) - a dalsie pikosky - u nas nastasie mane urcite paky a zakony aby sa zamestnanec voci takemu pristupu mohol branit - v cine take zakony nie su... takze hnevaj sa v pvom rade na cinsku vladu..
a nekupuj ziadne produkty made in china ani obsahujuce komponenty made in china - inak si pokrytec
- SoundsFine
ty krávo?
Jak to uvažujete? Co to je za alibismus?
Kdo vás vychovával? Nevidím, Neslyším?
Jak to uvažujete? Co to je za alibismus?
Kdo vás vychovával? Nevidím, Neslyším?