Microsoftu asi stiska ritku
Re: Microsoftu asi stiska ritku
"The news for Microsoft is not all bad. The company has been quite successful at moving from a "unit-driven" sales model to a licensing model, in which companies pay a fee per user per year rather than buying a perpetual license with each new computer. And Microsoft's Office franchise is still extraordinarily profitable and dominant, in part because Google, Apple, and other more Internet-centric companies have made so little investment in their competitive products."
no jo ved dako sa utesovat treba ked uz operacny system im ide do kytek
a treba povedat - uz bolo na case
to mi len potvrdzuje moj dojem ze vsetci moji znami v mojom okoli opustaju windows a cim dalej tym viac ostavaju len skalni a ti co z nejakeho objektivneho dovodu nemozu windoze opustit (firemny komp, alebo nejaky SW co nema alternativu pod inym OS) ..
uvidime ako sa s tym v najblizsich rokoch Ballmer vysporia, minule som dakde cital ze uz rozbehol velke restrukturalizacie v M$ (inak povedane vyhadzovanie aj na najvyssich manazerskych poziciach
)

uvidime ako sa s tym v najblizsich rokoch Ballmer vysporia, minule som dakde cital ze uz rozbehol velke restrukturalizacie v M$ (inak povedane vyhadzovanie aj na najvyssich manazerskych poziciach

Ten graf obsahuje všechno dohromady, desktopy, tablety, smartfony atd.
Je jasný, že dokud byly jen desktopy a notebooky, byl podíl Windows větší. To ale neznamená, že by byly Windows nějak zásadně na ústupu, jen některý lidi na psaní na facebook nepotřebují PC ale stačí jim tablet s Androidem.
A nezaměňujte svoje přání s realitou. Windows zdaleka nejde do kytek, prodeje Windows stouply oproti minulému roku o 24%.
Apple je módní věc a hodně lidí to kolem mě také zkouší.
V bussiness světě je naopak Apple desktop v podstatě nepoužitelný (tím myslím firmy nad tisíc zaměstnaců, apod.), občas někdo experimentuje s Linuxem, ale to je vše. To jsou největší zákazníci MS a tenhle segment nejvíce roste a Windows zde nemají konkurenci.
Nechápu potřebu stále těch samých lidí stále zakládat topicy o tom jak je Apple super a Windows špatný. Trochu mi to připomíná kluky, co maj furt potřebu kolem vykřikovat jak nenávidí gaye....jen aby zakryli že pravda je trochu jinde
Je jasný, že dokud byly jen desktopy a notebooky, byl podíl Windows větší. To ale neznamená, že by byly Windows nějak zásadně na ústupu, jen některý lidi na psaní na facebook nepotřebují PC ale stačí jim tablet s Androidem.
A nezaměňujte svoje přání s realitou. Windows zdaleka nejde do kytek, prodeje Windows stouply oproti minulému roku o 24%.
Apple je módní věc a hodně lidí to kolem mě také zkouší.
V bussiness světě je naopak Apple desktop v podstatě nepoužitelný (tím myslím firmy nad tisíc zaměstnaců, apod.), občas někdo experimentuje s Linuxem, ale to je vše. To jsou největší zákazníci MS a tenhle segment nejvíce roste a Windows zde nemají konkurenci.
Nechápu potřebu stále těch samých lidí stále zakládat topicy o tom jak je Apple super a Windows špatný. Trochu mi to připomíná kluky, co maj furt potřebu kolem vykřikovat jak nenávidí gaye....jen aby zakryli že pravda je trochu jinde

ja nechapem ludi ktori maju potrebu stale zo vsetkeho robit vojnu Apple vs. Miscrosoft.. to vobec nebola informacia ktoru som si ja osobne z toho grafu odniesol - mna hlavne zaujal raketovy rast androidu, a potesil pokles microsoftu, cim dalej tym viac ludi si uvedomuje ze na bezne tasky ako browsovanie, maily, sem tam nejaka hra im staci tablet a nepotrebuju komp ..Symphonic píše:Nechápu potřebu stále těch samých lidí stále zakládat topicy o tom jak je Apple super a Windows špatný.
to ako vypocitali? to je pocet mobilov alebo celkova suma za SW licencie alebo celkova suma za predany hardware? a ako sa da porovnavat apple a windows? windows je software a apple je firma ktora vyraba aj hardware
zaujimalo by ma aj porovnanie velkosti celych segmentov (nezavisle na platforme) mobilne zariadenia vs. desktopy + notebooky vs. servery
zaujimalo by ma aj porovnanie velkosti celych segmentov (nezavisle na platforme) mobilne zariadenia vs. desktopy + notebooky vs. servery
Tyhle "průzkumy", potažmo grafy, často vznikají účelově. A aniž bych bojoval za jakýkoliv OS, tak třeba současný Windows Phone 8 je v mobilní platformě úplně jiná kategorie, než Android.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
pelf : jina kategorie = horsi ? lepsi ?
android je vetsi shit. I kdyz se to neda uplne objektivne posoudit, protoze dost zalezi jak ho upravi vyrobce telefonu. Ja mam treba s androidem spatny zkusenosti, porad tam neco nefunguje jak ma, system se zpomaluje a delam s nim to co widlema na desktop. porad to tunim :-/
U ios neni co vymejslet a u windows 8 pro mobily jsou upravy vyrobcu dost omezeny.
Takze pokud bych to seradil podle pouzitelnosti tak:
1.ios
2.win
3.android
U ios neni co vymejslet a u windows 8 pro mobily jsou upravy vyrobcu dost omezeny.
Takze pokud bych to seradil podle pouzitelnosti tak:
1.ios
2.win
3.android
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
tiez mam dost negativne skusenosti s androidom .. preto sa pytam na windows 8 mobile , ktore som nemal v rukach .. mal som v rukach nizsie verzie a to bola tiez dost velka katastrofa .. Windows mobile 7.5 na dakej nokia lumia , co som skusal .. to bola tragedia cista .. ale mozno to moze byt aj hardwarom , resp. nejaky prisposobenim systemu na hardware .. netusim .. radsej sa tomuto svetu vyhybam ..
Pytkin: WM8 jsou lepší než Android, zkus někde mrknout na současný Lumie s osmičkama, jede to jak z praku. S Androidem to vidím podobně jako Oxyygen, záleží na výrobci, jak s ním naloží a bohužel i u renomovaných značek jsou s ním dost problémy (lagování, HW náročnost...)
Studio ATLAS
Studio ATLAS
no vidite a napriek tomu co pisete o androide aha hyn aky successs.. ono je to asi hlavne o marketingu
v pohodě Dendy, někdo dá na marketing, jinej řeší jak se mu s tím pracuje...
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Pelf : Ja uz som sa zaprisahal pred par rokmi , ze mikorosoftu nezaplatim ani cent za ich smejdy .. a s NOKIOu som tiez uz davno skoncil .. Takze ziadnu Lumiu skusat radsej nebudem 
Ja som si kupil na testovanie Prestigio tablet s Androidom .. uplne peklo .. hodinu som sa snazil testovat streamovanie videa .. za ten cas sa to tak zohrialo , ze som to nemohol mat na nohach , lebo by som sa popalil .. 3x sa to restartlo za tu hodinu .. uplna tragedia .. stalo to asi 150 EUR , co bude zrejme ten problem , ze je to na <> hardware .. Robi to dokonca taku vec , ze ked je to vypnute , tak sa to samo vybija .. Proste nabijes to a za 3 dni je to zase vybyte .. Sem tam to dam nabyt .. nabija sa 12 hodin a potom zahlasi , ze je nabity .. odpojis to .. zacnes pouzivat a za 10 minut sa to vybije .. proste sa to vobec nenabijalo... atd .. 5 rocny iphone tu mam pol roka vypnuty a baterka ma 45% .. Ale aj tak som jemne v Android systeme strateni a fakt nezachytavam kopu veci .. Mne pripada android hrozne komplikovany .. vobec netusim , kde napriklad vidno ake aplikacie bezia .. lebo v control paneli to dakde je .. ale tam mi ukazuje uplne ine aplikacie .. proste tie co su spustene , tam neukazuje , a ukazuje tam take , ktore nevidim , ze by boli spustene .. atd .. neviem nakolko je andoid iny na roznych zariadeniach .. na tomto prestigiu mi to pripada hrozne .. Ale aspon to instalovalo aplikacie .. Raz dosiel ku mne sused , ze si kupili domov taky ten asus, kery ma aj klavesnicu .. takze je to akoby notebook , a mozes vytiahnut "obrazovku" a mas z toho tablet .. Hovorim mu si kokot ? za toto dat 450 EUR ? no to je jedno .. A dosiel ze rozbehat .. Tak sme rozbehali .. A instaluje aplikacie .. Skype , office a co javiem par chujovin .. a nic .. stale sa tvaril ze stahuje ..a nic nestahoval .. hodinu sme to nechali bezat .. a ani jehla .. pritom stranky normalne otvaralo .. wifi isla .. vsetko fungovalo .. divne veci ..

Ja som si kupil na testovanie Prestigio tablet s Androidom .. uplne peklo .. hodinu som sa snazil testovat streamovanie videa .. za ten cas sa to tak zohrialo , ze som to nemohol mat na nohach , lebo by som sa popalil .. 3x sa to restartlo za tu hodinu .. uplna tragedia .. stalo to asi 150 EUR , co bude zrejme ten problem , ze je to na <> hardware .. Robi to dokonca taku vec , ze ked je to vypnute , tak sa to samo vybija .. Proste nabijes to a za 3 dni je to zase vybyte .. Sem tam to dam nabyt .. nabija sa 12 hodin a potom zahlasi , ze je nabity .. odpojis to .. zacnes pouzivat a za 10 minut sa to vybije .. proste sa to vobec nenabijalo... atd .. 5 rocny iphone tu mam pol roka vypnuty a baterka ma 45% .. Ale aj tak som jemne v Android systeme strateni a fakt nezachytavam kopu veci .. Mne pripada android hrozne komplikovany .. vobec netusim , kde napriklad vidno ake aplikacie bezia .. lebo v control paneli to dakde je .. ale tam mi ukazuje uplne ine aplikacie .. proste tie co su spustene , tam neukazuje , a ukazuje tam take , ktore nevidim , ze by boli spustene .. atd .. neviem nakolko je andoid iny na roznych zariadeniach .. na tomto prestigiu mi to pripada hrozne .. Ale aspon to instalovalo aplikacie .. Raz dosiel ku mne sused , ze si kupili domov taky ten asus, kery ma aj klavesnicu .. takze je to akoby notebook , a mozes vytiahnut "obrazovku" a mas z toho tablet .. Hovorim mu si kokot ? za toto dat 450 EUR ? no to je jedno .. A dosiel ze rozbehat .. Tak sme rozbehali .. A instaluje aplikacie .. Skype , office a co javiem par chujovin .. a nic .. stale sa tvaril ze stahuje ..a nic nestahoval .. hodinu sme to nechali bezat .. a ani jehla .. pritom stranky normalne otvaralo .. wifi isla .. vsetko fungovalo .. divne veci ..