edit: nevšiml jsem si lehce schovaného popisku pod fotkou ... to mohlo být docela dobré ... Ale dal bych si to asi na talíř

Jsou i opacne nazory, to si nevyberesIvo píše:Ráno je doba, kdy se tělo čistí ... zahltit ho není moc dobré ... Ideální po ránu je jíst ovoce v různých variantách, zeleninové štávy apod. , což jsou věci, které tento proces podporují ...
Klasické "snídaně" rohlík s máslem + sladký čaj se sirupem atd. jsou dost ubíjející ...
Idealne mozno pre teba, ale nemusi to prospiet kazdemuIvo píše:Ráno je doba, kdy se tělo čistí ... zahltit ho není moc dobré ... Ideální po ránu je jíst ovoce v různých variantách, zeleninové štávy apod. , což jsou věci, které tento proces podporují ...
Klasické "snídaně" rohlík s máslem + sladký čaj se sirupem atd. jsou dost ubíjející ...
Ivo v tomhle se pletes. Ale nebudem se o tom tady handrkovat, ze jo, muzem to nekdy probrat face to faceIvo píše:Kermitak: není to uplně tak ... každý "stroj" je zkonstruovaný na určitý typ "pohonných hmot". Zeleninový salát nebo ovoce bude pro naprostou většinu lidí nejen prospěšné, ale v podstatě nezbytné pravidelné jídlo, mají -li být zdraví .... A tak dále ... Sádlo , vepřo atd. nebude zdravotně prospívat nikomu.
Napisal si, ze jest na ranajky rohlik s maslom je "ubijejici" a ze spravne je jest zeleninu a ovocie. Z toho som teda pochopil, ze rohlik s maslom povazujes za nieco nezdrave, co by sa na ranajky podla teba v ziadnom pripade nemalo jest ak chce byt clovek zdravy.Ivo píše:Bassline: ty zkus konecne pochopit par veci. Nikdo nikde nerika ze by se mela jist jen zelenina a ovoce. Tak nevkladej stale nekomu do ust to co nerika.
Zase tu vidiet tvoj obmedzeny pohlad na vec. Ja nehovorim o kombinacii "rohlik maslo salam caj cukr sirup apod" Na rohlik (alebo ine pecivo) si mozes dat tisic dalsich ostatnych veci, nemusi to byt predsa kazdy den len salam ako to vidis ty...zelenina, syry,natierky, sunka, vajce,atd. Caj s cukrom a sirupom - tak isto sa da pit caj bez cukru (alebo s malym mnozstvom) a bez sirupu...Extremnost v jedle ktoru popisujes samozrejme skodi, to uz tu bolo tisic krat napisane. Ale mne to pripada ze pre teba existuje len kombinacia rohlik+salam a caj s cukrom +sirup. A na tomto ty stavias svoju argumentaciu, ze je to nieco nezdrave a preto si treba dat na ranajky stavu z ovocia a zeleniny. Taketo uvazovanie mi pride dost obmedzene, sorry.Ivo píše: To co jsem chtel rict je to, ze zminena kombinace rohlik maslo salam caj cukr sirup apod. je klasickym prikladem extremne kyselinotvorneho jidla. Pri castem uzivani to ma sve dusledky. Nezminuju to jako nejaky svuj nazor,ale jako znamy fakt. Ciste pro zajimavost.
Zaujimave Ivo, ze ty uz mas hned prehlad o tom co ja mam na ranajky. Nikde som sa o tom nezmienovalIvo píše: Ze tveho stolu ti to v kazdem pripade nic nebere.
To tě mohlo bolet z ruznych duvodu. Treba mas poskozenou sliznici a vlaknina z ovoce te drazdila. Nebo jsi v tom zaludku jeste neco mel a zacalo to kvasit. Ale urcite je lepsi si dat ovoce na prazdny zaludek nez ho s necim michat. Nezapominej, ze ovoce je hlavne cukr a ten zpusobuje kvaseni a otravujes organismus jedama.bassline píše:
Ovocie/zelenina na lacny zaludok niekedy nemusi byt to prave orechove. Uz nie raz sa mi stalo ze som si dal ovocnu stavu na lacny zaludok (aj rano) a nejaky cas ma po tom dost bolelo brucho...a ani sa necudujem, ked vlastne taka stava z ovocia obsahuje dost kyselin v sebe...
...
Ale já anobassline píše:
Zase tu vidiet tvoj obmedzeny pohlad na vec. Ja nehovorim o kombinacii "rohlik maslo salam caj cukr sirup apod"