Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Zajímavá možnost mixeru je třeba ještě tohle http://www.gastronom.cz/Profesionalni+m ... i+mixer+II (nápadně se podobná několikrát dražšímu Vitamixu). Ale Catler mám vyzkoušený ...

Green smoothies jsou úžasné a stále nové :)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

videl jsem v Datartu nejaky robot (vcetne mixeru), melo to 900 kW a byl cca za 3500,-
Ten Catler uz jsem mel taky v rukach a prisel mi hodne robustni proti tem levnym mixerum. Myslim hlavne tu spodni cast a patici, do ktere se to usazuje. To mely ty levnejsi mixery hodne subtilni oproti Catleru. Vim, ze tohle se rado opotrebovava.

Divam se, ze to je asi noname kopie Vita-mixu
http://www.ebay.com/itm/Vita-Mix-5000-V ... 1555714048

biscuit
Příspěvky: 9624
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

a nevadi vam oxidace vitaminu, vlivem kontaktu s kovem?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Tak oxidace je působení kyslíku (a ne kovu) ? I kdyby ten mixer byl dřevěný a nechal jsi to pak stát, tak to zoxiduje. Když to vypiješ/sníš hned, je to v pohodě ... když to necháš hodinu stát (třeba nakrájené jablko), tak oxidací zhnědne ... Takže v tom problém nevidím, když to zkonzumuješ čerstvé ...

O styku s kovy jsem nic odborného zatím nenašel, jenom tuhle diskusi:

http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=276

biscuit
Příspěvky: 9624
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

ja jen vim, ze kovy katalyzuji oxidaci kyseliny askorbove (vitamin C) a reklamni reci to nejsou, protoze tahle informace se ke mne dostala driv, nez prisli keramicke noze na trh. vic by nam asi rekl kexik

edit:
Processing with Ascorbic Acid
Ascorbic acid has many applications in the food industry. It is used to reduce browning in fruits and vegetables; as a processing aid and to reduce nitrosamine formation in cured and raw meat products; to reduce the oxidation of fats and lipids; and as a dough conditioner. Ascorbic acid stability is greatly influenced by temperature, oxygen, and metal ion content. Precautions should be used when adding ascorbic acid as a nutrient to processed fruit products:
(1) Use stainless steel or plastic manufacturing equipment.
(2) Remove as much oxygen as possible from equipment and containers.
(3) Use flash heat sterilization and/or add the ascorbic acid as close to the end of thermal processing as possible.
zdroj zde: www.mratcliffe.com/images/vcb.pdf

takze nerez nuz je asi ok ;)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 13 říj 2011 09:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše: takze nerez nuz je asi ok ;)
I v mixeru ? :wink:

A podstatnou poznamku k veci jsem právě zahledl jinde: Docela dulezite je mit vykonny mixer, ktery to rychle umixuje narozdil od pomalych, ty se s tim nekdy mazou dlouho a tim se to tez znehodnocuje. Vykone mixery jsou efektivni, rychle a v kratkem case to rozmixuji, takze ten styk s nozi je kratsi. Nejlepsi je smoothie vypit hned po vyrobe, stejne tak po odstavneni stavu.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 13 říj 2011 09:29, celkem upraveno 1 x.

biscuit
Příspěvky: 9624
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

no snad jo, akorat v mixeru se ta hmota silne provzdusni :-D

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Vypít hned a je to :)

Celkem zajímavé inspirující video http://www.suprememastertv.cz/raw.php (i pro basslina :)))

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Ivo: doplnujes nejak vitamin B12?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Nedoplnuju ... Jednak sem tam se něčemu méčnému apod nevyhnu (např. při návštěvách rodičů apod. - a neřeším to, prostě to s chutí sním a udělám tím mamince radost, nebo někdy nouzovka na dlouhé cestě u benzínky - sýrová bageta apod.) a jednak tyhle teorie o B12 jsou trošku sporné ... je to takový spíš strašák ... Je x dokumentovaných lidí, co jsou čistí frutariáni mnoho let - a jejich změřená hladina B12 je uplně v normě - tam teorie selhávají. Podle nejnovějších zjištění si za prvé je tělo schopno B12 vytvářet samo a za druhé jeho potřeba je zcela minimální u lidí žijících na živé přirozené stravě ... Jsou o tom i odborná pojednání, ale nemám je ted po ruce

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

btw, pošli to video Kalouskovi ať to předloží jako návrh - stravování pro české důchodce :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

To by bylo to nejhorší co by mohl udělat - důchodci by začali být zdraví a čilí a vydrželi by dlouho - katastrofa pro ministerstvo financí :)

Stát je potřebuje co nejvíc nemocné a nemohoucí, aby se důchody platily co nejkratší dobu.

Něco jako http://www.suprememastertv.cz/raw1.php? ... ech_CZ.flv neeee :)

Jinak to video (myslím tohle http://www.suprememastertv.cz/raw.php ) je opravdu hodně inspirující (dnes jsem to viděl poprvé). Škoda že jsem si před shlédnutím dal sojový dezert Provamel :) Ten člověk působí nesmírně autenticky - všechno o čem mluví si prožil a žije ... A to jak vypadá (v 50) myslím o něčem opravdu svědčí ... (jak říká - ted vypadám mladší než jsem vypadal před 20 lety ...)

biscuit
Příspěvky: 9624
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

osobne mi to prijde trosku americky uhozeny a prehnany.. kazdopadne si ale myslim, ze i normalni masozravec (prvni kdo me napadl byl pytkin :-) ) by mel umet svoji stravu obohatit necim takovymhle - rozhodne by mu to neuskodilo. ja asi nikdy uplnej vitarian nebudu, ale musim priznat, ze je mi to sympaticky a necham se tim inspirovat ;)

jinak o tom, jak ten typek vypada "dobre" a co je toho pricinou, by se dalo polemizovat. otec mojeho kamarada, zanicenej sportovec, ale pojidac klasickejch jidel a masa vseho druhu (nekouri, ale alkoholu se nevyhyba), je o vic jak dvacet let starsi a vypada na svuj vek lip, nez tenhle vitarian. vypada i lip nez ta pani, ktera vypada taky docela uctyhodne.. a to nemluvim o tom, ze ma lepsi kondici nez ja :-(

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

myslite, ze je dobre hodit do mixeru celou pampelisku nebo bodlak? Pampeliskove a jitrocelove listy uz me parkrat napadlo konzumovat, ale z kvetu jsem mel strach.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

U bodláku by to asi mohle škrabat ? :) U pampelišky používám běžně listy, někdy i kořen, ale květ mě ještě nenapadlo zkusit ...

Odpovědět