Takže když lidé budou chtít vědět jestli jim něco opravdu chutná, tak počkají na tvůj názor a zhodnocení ? Jinak se jen tak tváří ? Pytkine, Pytkine ...Pytkin píše: nestiham sa divit , co vsetko su ludia schopny jest a tvaria sa , ze im to chuti ..
Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 lis 2011 14:09, celkem upraveno 1 x.
ivo : sorry .. ale tvarit sa , ze toto je svieckova .. to ja nedokazem ..

Mluvíš o něčem úplně jiném ... ale nechme to být ...
pytkine, ale to neni o oslavovani pazitky, je to o tom se od druhych neco naucit. ty tady evidentne nikoho nicemu nenaucis (v tomhle tematu) a ani se nic naucit nechces.jen tu cas od casu napises, ktereho peceneho ptaka si dnes sporadal a pak dodas, ze to povazujes za prirozene. trochu obehrana pisnicka uz 
a jak to tak vypada, nechapes vubec podstatu veci..

a jak to tak vypada, nechapes vubec podstatu veci..
no vy si tu piseve vase kokotiny , ja moje .. mne to pride ok ..
Chut je z velke casti o zvyku. S jidlem roste chut. Bezny jidla a junk jsou chutove pritazlive protoze v nich je hodne cukru, tuku a ruznych dochucovadel, ktera jsou navykova. To ze ma ne nekdo chut je jen prirozeny dusledek, ze se jinak stravovat neumi a neuvazuje o tom. V horsim pripade ma tak zdevastoavyn zaludek, ze ma hlad (a "chut") permanentne, protoze uz neumi nutricne zuzitkovat ani to malo, co v tech jidlech je. Jedna vec je prijemny pocit v ustech (chut?) a dobrej pocit, ze se nemusim moc namahat kousat. Druha vec je co se pak deje dlouhe hodiny po tom v zaludku a dlouhe dny ve strevech, o dalsich zucastnenych organech nemluve.
To ze mas na vec jiny pohled je fajn, to ze to komentujes, je taky fajn. jen mozna z mého podhledu by snad bylo lepší to psát přímo, rovnou bez nějakých okliček, k věci. A mozna snad to, ze celou vec shodíš jako ze je to kokotina, tak se to můze ostatnich lidi dotknout, zbytečne mohou vůči tobě cítit neco negativního a v konečném důsledku to tvůj názor nepodpoří.Pytkin píše:no vy si tu piseve vase kokotiny , ja moje .. mne to pride ok ..
peteness: to je přesné ... je to něco jako když se třeba dlouhodobě pohybuješ v extrémně hlučném prostředí. Hranice slyšení se ti posune a vnímané spektrum zúží. Bez toho aby něco bylo extrémně hlasitě a agresivní, tak už to skoro neslyšíš ... Stejně tak i všechny umělé, agresivní chutě, kterými jsou běžné potraviny a jídla přecpané, ti jednak dost otupí chutové orgány (takže jemné chuti přirozených potravin už skoro nevnímáš) a jednak ti to i otupí vnímání svého vlastního vnitřního stavu a pocitů, za situace, kdy jsi uvnitř permanentně přeplácaný (přehlušený), kdy je ti vlastně permanentně blbě ... jen to už bereš jako "normální" stav ... A to jak ti dopravdy je, poznáš jenom když zažiješ jiný stav ... (pročistíš se, zjemníš vnímání a začneš naslouchat vlastnímu tělu), což v běžné uzavřené rutině pytkinovského typu nemá jak nastat ...
viz Sonority + většina lidí co se tu dělí o svoje poznatky, mají osobní zkušenosti s různými přístupy, s různými typy jídla a způsobu stravování a něco sami na sobě opravdu vyzkoušeli. Ty, Pytkine, jsi podle svého sdílení sám nevyzkoušel vlastně vůbec nic, ale zato víš dobře, že to jsou všechno kokotiny ... To mi přijde jako docela omezený postoj, nemyslíš ?Pytkin píše:no vy si tu piseve vase kokotiny , ja moje .. mne to pride ok ..
No ono je vlastne jedno, ze nekdo to cele shazuje. Kdo vyzkousel na sobe radikalni zmenu stravovani, vi ze je to dlouha trnita cesta. Dlouhe shaneni vhodnych potravin, shaneni informaci a vecne vysvetlovani. Obcas je to o askezi. Vim, ze to stoji za to, hodne mi to dalo a jestli to nekdo nazyva kokotinou, jeho vec.
btw verim v to, ze cela tahle zalezitost je i hodne o dedicnosti.
btw verim v to, ze cela tahle zalezitost je i hodne o dedicnosti.
sonority : no ja mam pocit , ze to tu pisem dost priamo ..
ivo : ne
ivo : ne
jako jin jang, svetlo a tma, protiklady, bez toho druhého to první nejde poznat. Coz mi právě přišlo třeb apři trávení, že najednou chvilku po syrovém jídle jsem čilej a plnej energie, kdežto pak po vařeném musím mít třeba hoďku i víc oraz, než zas neco můžu dělat. A to sem si dřív vůbec neuvědomoval, vůbec jsem ten pocit uvnitř těla nevnímal, reakce těla na konkrétní potravinu.Ivo píše: A to jak ti dopravdy je, poznáš jenom když zažiješ jiný stav ...
ok, vsechno v pohode, asi máš jen kromě jiného názoru na věc i jiný způsob argumentování než já, a proč taky ne.Pytkin píše:sonority : no ja mam pocit , ze to tu pisem dost priamo ..
sonority : ale jedna vec by ma zaujimala .. nevadi ti, ze to jedlo je studene ?
ja som totiz nedavno ochutnal susi .. a okrem toho , ze mi to moc nechutilo (co som dopredu predpokladal), mi na susi najviac vadilo , ze to jedno je studene .. a ze uz vobec nemam potrebu to znova skusat..
ja som totiz nedavno ochutnal susi .. a okrem toho , ze mi to moc nechutilo (co som dopredu predpokladal), mi na susi najviac vadilo , ze to jedno je studene .. a ze uz vobec nemam potrebu to znova skusat..
Proč myslíš že by jídlo mělo být teplé ? (kromě toho že to tak jíš)
to neznas ivo, tobe to doma nerikali? "mel bys mit aspon jedno teple jidlo denne" 
nicmene, musim uznat, ze kdyz treba dlouho nemam varene jidlo, ze po nem zatouzim.. nekdy i treba po teplym napoji.

nicmene, musim uznat, ze kdyz treba dlouho nemam varene jidlo, ze po nem zatouzim.. nekdy i treba po teplym napoji.
Jak vlastně můžou všichni ti ostatní tvorové na zemi žít a mohli žít stamiliony let, když jim někdo neohříval jídlo ?
Mně to přijde jen jako věc našeho zvláštního moderního (zlo)zvyku, ale jinak v podstatě docela nepřirozené a nesmyslné ... proč před jezením ohřívat jídlo na vysokou teplotu ? Začalo to v době ledové, kdy by to jinak nerozmrazili, ale pak se to nějak zvrhlo