Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
K tomu současnému stravování je třeba pár elektrických pomocníků. Tenhle tyčový mixer Moulinex Oveo 700W je k nezaplacení. Dělám s ním smoothie přímo v nádobce. Taky je skvělý na různé kaše. Normální mixer moc nepoužívám.

-
- Profesionál
btw mate nekdo zkusenost s tema odstavnovacema, co raw foodari povazujou za povinnou vybavu (a mne prijdou strasne drahy), jako ruzny dvouhridelovy nebo snekovy, huron a spol.? zacinaji zhruba na 9 tisicich a netusim, jestli to k necemu je. propagacni materialy samozrejme mluvi o nejefektivnejsim zachovani enzymu a tak, ale to maji propagacni materialy v popisu prace...
S tím mám nejen velkou zkušenost, ale i docela dobře vybavené "high end " studio
Slušný odstavnovač se skutečně pohybuje od 8-9k ... Ty levné jsou dost o ničem a je to rozdíl jako mezi kompresor Behringer a kompresor Fairchild
Mně se nejvíc ovědčil Omega 8004. Skvělý po všech stránkách a velmi univerzální ... Štáva z levného přístroje a z tohoto a podobných se vůbec nedá porovnat
http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/odst ... omega-8004

http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/odst ... omega-8004

-
- Profesionál
Co čištění? není s tím drbačka?
Právě že s tímto vůbec ne ! Očištěno za pár vteřin. To třeba dvoušnekový Greenstar, to už je opruz ...
No a v cem se ty drahe a levne lisi? V levnych se to malo vylisuje (nebo co se s tim vubec dela)?
Jde jednak o kvalitu výrobku, ale hlavně o kvalitu štávy a způsob procesu. Štáva získaná rychlým laciným nožovým odštavnovačem se diametrálně liší (konzistencí, chutí a obsahem živin) od štávy získané pomalým šnekovým odštavnovačem ... Stačí pohled a jeden doušek z každého ... Laciný odštavnovač tohoto typu skoro vubec neodštaví třeba listovou zeleninu apod. Je to chutově a konzistečně skoro doslova stejný rozdíl jako mezi zvukem z m-audio karty a třeba Thermionic earlybirdem 
Odštavnovače typu Omega se kromě toho dají pomocí další výměnné hlavice a nástavců použít jako drtiče (výroba pyré, kaší, ořechových másel, těstovin atd.)

Odštavnovače typu Omega se kromě toho dají pomocí další výměnné hlavice a nástavců použít jako drtiče (výroba pyré, kaší, ořechových másel, těstovin atd.)
Kdysi jsme měli odstředivý odšťavnovač a to bylo peklo. Třeba po odšťavnění mrkve, když se to nevyčistilo do tří minut, tak to pak byla práce na dlouho. IMHO odšťavnovače z principu mají problém v tom, že ovoce-zelenina prochází dost složitou cestou a vše se musí čistit. Všechno rychle zasychá a pak to nejdde dolů. Tenhle je asi v mnohém lepší, ale urččitě to dá dost práce. Prostě jenom proto, že tam ty kousky procházejí úzkýma prostorama, kde se drolí, lepí a barví.
kdyz uz jste nahodili pomocniky, tak ja po dlouhejch uvahach zvolil cestu malejch investic a koupil braun multiquick (tu nejvybavenejsi sadu) a naprosta spokojenost. je to rychle vycisteny a hlavne skladny, coz u me doma zacina bejt hlavni kriterium.
mam zkusenost i s profi tycovym mixerem a tenhle je pri zapnuti turba svym vykonem srovnatelnej. provedeni taky vcelku solidni, ve vztahu k cene

mam zkusenost i s profi tycovym mixerem a tenhle je pri zapnuti turba svym vykonem srovnatelnej. provedeni taky vcelku solidni, ve vztahu k cene

Peteness: perfektní vyčistění Omegy po odstavnování je věcí 30 -60 vteřin ..
Ivo: Musím uznat, že to bereš zodpovědně. Kolik už jsi do toho High end strojového parku investoval? 
Na tyčovém mixeru se mi líbí rychlost, nekomplikovanost, skladnost. Rozdělanej se vleze do té nádobky a lze vozit i sebou na cesty.
Tohle a parní hrnec používám pořád.

Na tyčovém mixeru se mi líbí rychlost, nekomplikovanost, skladnost. Rozdělanej se vleze do té nádobky a lze vozit i sebou na cesty.
Tohle a parní hrnec používám pořád.
Je neco levnyho, co mi nastrouha mrkev na jemno?
To je jedna z mala veci, ktery bych rad zelektrizoval. Smoothie neni nic pro me, ale tycovej mixer obcas pouzivame... Mrkev tim ale rozumne neroztentuju 

Wohma: Minirobot. Vejdes se do tisice.
Diky! Vsude jsem videl jen ty velky drahy, do litru je to v klidu.