Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3280
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

ja vim že řepkovej cukr je sračka, mouka taky, ale to je i všechno kde je alkohol, sul, živočišnej tuk, rostlinej tuk, dusičnany a muzu pokracovat donekonecna.
Pochopim, kdyz nekomu neco nechutna, ale odmitat jidlo, jen proto ze tam je bila mouka nebo cokoliv ze "zakazanych" surovin, bez ohledu jestli je to dobry nebo ne, mi prijde krapet jako nejaka fobie. Uz jenom emotivně negativní označení "nepřitele" mi to připomíná..:-)

Ale nechci tu flameovat, to uz tu bylo..:)
Naposledy upravil(a) Oxyygen dne 20 úno 2012 19:40, celkem upraveno 1 x.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Kdo tu mluví o odmítání ? Odmítání a nevyhledávání je rozdíl :wink:

biscuit
Příspěvky: 9718
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

sul a tuky, bych do toho vubec nemichal. jak mineraly, tak tuky nezbytne potrebujeme.
prave si myslim, ze je dobry se o to zajimat. clovek ruzny propagandy dostane z hlavy tim, ze si na vec vytvori nazor prave na zaklade nabytejch vedomosti..

Wohma
Příspěvky: 1655
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Wohma »

Oxyygen: Jenze o alkoholu vi kazdy dite, ze (krom specialnich pripadu ve velmi malych davkach) neprospiva. Takze si ho clovek da obcas. Pecivo mam ale na stole denne, tak se zajimam o to, jestli to muzu treba aspon castecne necim nahradit, kdyz uz zacinam aspon trochu premyslet o tom, co jim a piju.

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Sonority »

Oxyygen píše: odmitat jidlo, jen proto ze tam je bila mouka nebo cokoliv ze "zakazanych" surovin, bez ohledu jestli je to dobry nebo ne, mi prijde krapet jako nejaka fobie. Uz jenom emotivně negativní označení "nepřitele" mi to připomíná..:-)
Fobie - tak se to může jevit člověku, kterému přijde jako normální stav běžně používat cukr a mouku, ve společnosti která je založena na konzumaci těchto nezdravých látek. Ale normální, resp. ten původní stav, záměr konzumace nějakých látek je zachování života, zdraví, jeho vylepšení. Na tom není nic negativního se o to snažit s využitím prostředků, kterým konkrétní člověk věří. To naopak se tímhle stylem můžeme ptát, co je příčinou sebevražedného jednání celých generací společnosti, že upřednostnily krátkodobý pocit slasti před zachováním a vylepšením zdraví.

Není problém zcela vyřadit cukr a mouku, když si člověk zjistí dostatek infa o jejich účinku a taky když sám na sobě vidí, jak je mu líp bez nich. Pak už mu přijde naopak divné tyhle věci do sebe cpát. Kdyby člověk neměl vedle sebe milióny lidí kteří cukr a mouku užívají, pak by mu to přišlo divné něco takového pozřít. To, že si v nezdravých látkách libujeme, nám evokuje pocit, že je to v pohodě. Dnes by bylo divné pořídit si lidského otroka, zakázat své ženě vlastnit majetek a odebrat jí volební právo, ale před sto padesáti lety to bylo v pohodě.

Fobií, posedlostí, sektou či novodobým náboženstvím se taky někteří lidé snaží nazvat upřednostňování bio ovoce a zeleniny před konvenční. To je taky úplně naruby. Od počátku zemědělství se pěstuje bio zelenina a ovoce a pár desítek let se pěstuje chemické ovoce. Nějaký člověk se rozhodne pokračovat v tom správném jednání kvůli svému zdraví a těm co jednají špatně se jeví, že to nemá v hlavě v pořádku.


Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pete ness píše:Me by zajimalo, jak ti vegan boxeri nebo kulturisti resi bilkoviny. Tohle porad resim, protoze lusteniny z nejakeho duvodu dost tezce snasim. Maximalne cervenou cocku, jinak z toho mam hrozne stavy, skoro otravu, nevim proc.
Myslite, ze syrovatkovy protein taky znamena tyrani zvirat?
hehe, to jsem na tom stejne, v nedeli jsem si dal cervenou cocku a do rana jsem byl nebezpecnej sobe i okoli. jinak jsem zkusil to, co jsi doporucoval, bcaa myslim, a rekl bych, ze dobry; bezel jsem po 4 hodinach spanku 20km, dalsi den to samy a bez pocitovany svalovy unavy.


Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od W.Cable »

Brooklyn: Muzes zkusit tenhle zdroj BCAA http://cs.wikipedia.org/wiki/Quinoa, vyborna s korenovou zeleninou. Take muzes vyzkouset pridat mezi doplnky Glutamin http://cs.wikipedia.org/wiki/Glutamin, ten je hodne dulezity + doplnek na bazi oxidu dusnateho, tahle kombinace ti pomuze k lepsim vykonum a rychlejsi a kvalitnejsi regeneraci.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3280
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Sonority píše:[

Není problém zcela vyřadit cukr a mouku, když si člo Kdyby člověk neměl vedle sebe milióny lidí kteří cukr a mouku užívají, pak by mu to přišlo divné něco takového pozřít. To, že si v nezdravých látkách libujeme, nám evokuje pocit, že je to v pohodě. Dnes by bylo divné pořídit si lidského otroka, zakázat své ženě vlastnit majetek a odebrat jí volební právo, ale před sto padesáti lety to bylo v pohodě.
Sorry, ale me by zajimalo jan uplně vyloučíš mouku.
Mám pocit, že vyloučení mouky u tebe končí tím, že si k snídani nekoupíš rohlík, ale jabko.

Mouka je zásadní ingredience a používá se napříč všemi kontinenty.

Nejen pečivo, ale všechny těstoviny, nudle, noky, knedliky, tortily, pizzy atd. Ą co jíška? (víte že existuje?), bez tý jste v x omáčkách, polévkách (Třeba taková bramboračka) atd uplně vyřízený. A těch postupů, kdy bez mouky to není prostě ono (nebo to nefunguje) jsou mraky. A nahradit jinou "alternativní" moukou nejde. Je to stejný, jako nenahradíš vejce.

Samozrejme plati pravda "VSEHO MOC SKODI".:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3280
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

a jen takový dotaz. Jak se vlastně klasifikuje rýže? Vždyt je taky očištěná a defakto "mrtvá". Taky nemá smysl jíst?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit
Příspěvky: 9718
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

no mne teda prave prijde moc to, ze kazdej den. a u me to je bohuzel temer kazdej den. jinak ty jakoby vubec neprijimas fakt, ze to k nicemu nepotrebujes, myslim mouku. jen zminujes to, ze si nedovedes predstavit svuj zivot bez urcitejch jidel. ja asi taky ne, ale mozek mi jasne rika, ze kdyz uz si to neodpustim, mel bych to proste zkouset omezovat co nejvic to jde.

jinak treba zrovna bramboracka se bez jisky klidne obejde, bramborama se da zahustovat docela dobre. i spousta omacek se da udelat husta bez jisky. chce to ale samozrejme trosku kreativni pristup a hlavne cas na vareni (ale o obojem u tebe zrovna nepochybuju, navic si myslim, ze to pro tebe neni nic novyho). jasne, omacka pak nebude uplne hladka a propasirovana, ale to za to nekdy stoji - netvrdim ze vzdy ;)

ryze - nemusis jist tu prumyslove vylestenou.. ale opet jsme u toho, ja osobne se bez jasminove asi dokazu chvili mordovat, ale pak si ji stejne udelam :-) ani basmati mi tak nechutna, i kdyz je asi vyzivnejsi
jinak jestli je mrtva.. zkus ji nechat naklicit - poznas ;)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Oxyygen píše: Sorry, ale me by zajimalo jan uplně vyloučíš mouku.
Mám pocit, že vyloučení mouky u tebe končí tím, že si k snídani nekoupíš rohlík, ale jabko.

Mouka je zásadní ingredience a používá se napříč všemi kontinenty.

Nejen pečivo, ale všechny těstoviny, nudle, noky, knedliky, tortily, pizzy atd. Ą co jíška? (víte že existuje?), bez tý jste v x omáčkách, polévkách (Třeba taková bramboračka) atd uplně vyřízený. A těch postupů, kdy bez mouky to není prostě ono (nebo to nefunguje) jsou mraky. A nahradit jinou "alternativní" moukou nejde. Je to stejný, jako nenahradíš vejce.
Však tyhle věci není povinné jíst ? :wink: A jak vyloučí mouku třeba lidé s alergií na lepek ? (a je jich čím dál víc) Velmi snadno a beze zbytku (kdyby mouka byla tak "zásadní" a nešlo to , tak zahynou ...). Omáčky, polévky atd s moukou - bez mouky to jde stejně dobře nebo spíš líp (luštěniny , zelenina atd - všechno husté, hladké atd. jak potřebujeme) ... Jakmile se člověk oprostí z těchto současných trošku uměle zafixovaných, uzoučkých, netvůrčích kategorií a postupů (vycházejících z tradic Magdaleny Rettigové, závodních kuchyní atd.), otevře se mu úplně neomezené pole, kde není ničím vázaný. Ani moukou, ani vajíčky ... Výběr je svobodný a neomezený ... A rýže ? Jasně že mnohem lepší a i nesrovnatelně chutnější je rýže neloupaná, přirozená (a snadno dostupná)

Obrázek

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3280
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

ja nejim mouku kazdej den. Kompletne si varim, takze vim co tam davam. A je x jidel, kde ji nepotrebuju. Ale nedokážu si představit, že jidla, kde má svojí ulohu bych ideologicky odmital. Hodně bych se ochudil a rozhodně si nemyslim, ze by mi testoviny, gnocci, tortily, chleba, ci dobra omacka delala zle. (Jako treba velky mnostvi cukru v cocacole). Proc bych se omezoval u ocistene ryze, kdyz je proste dobra? Miluju basmati, kulatozrnou i treba jasminovou. Kdybych je vyloucil, muj jidelnicek by se zase hodne omezil. A co bych si počal bez masla nebo vejce.

Myslim, ze clovek musi kazdodenne varit, aby docenil jak jsou mouka, vejce, maslo, mliko atd velice dobrý služebníci , ktery se proste blbe nahrazujou. Jako třeba cibule.

Ale to neznamena, ze tyhle suroviny pouzivam denne. Samozrejme varim i jidla, ktere jsou postavene zase na jine zasadni surovine. Proto vim, ze nema smysl nahrazovat, ale pouzivat co se tam hodi nejlepe.

ad kulatozrna Rýže natural.. Udělej z ní risotto nebo treba sushi..:-D
Naposledy upravil(a) Oxyygen dne 22 úno 2012 09:26, celkem upraveno 1 x.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Každému dle jeho potřeb a chutí :wink: ... Já alergii na lepek atd nemám a občas se k jídlům, o kterých píšeš dostanu (společenské příležitosti, rodiče atd,) . Ale proti běžným jídlům, který si dávám sám normálně, se po tomto stylu cítit v kontrastu docela těžce a přeplácaně a to je pro mě argument nad jiné zjevný ... A člověk si to uvědomí jen tehdy když to porovná s alternativami. Jako třeba člověk, který žije v permanentním hluku, si toho není moc vědomý (a nevěří tomu), myslí si že je to normální, dokud nezažije ticho nebo jemný vánek. Pak už to snáší hůř, resp. se pak z toho hluku snaží uniknout a dál ho nevyhledávat ...

Ad rizoto - nevím co máš na mysli. Proč by se z celozrnné rýže nemělo udělat skvělé rizoto ? Podus zeleninu, smíchej s rýží (případně přidej nějakou luštěninu apod) - a co bys chtěl víc ? Neomezené pole variant, jedna chutnější než druhé. Jen je třeba se zbavit těch předsudkových zafixovaných klecí že rizoto (bramboračka ) atd = jenom tohle a nic jiného, udělat to jinak nebo z něčeho jiného je vyloučeno. To jsou umělá škatulková omezení, nic víc ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 22 úno 2012 09:31, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět