ja nejim mouku kazdej den. Kompletne si varim, takze vim co tam davam. A je x jidel, kde ji nepotrebuju. Ale nedokážu si představit, že jidla, kde má svojí ulohu bych ideologicky odmital. Hodně bych se ochudil a rozhodně si nemyslim, ze by mi testoviny, gnocci, tortily, chleba, ci dobra omacka delala zle. (Jako treba velky mnostvi cukru v cocacole). Proc bych se omezoval u ocistene ryze, kdyz je proste dobra? Miluju basmati, kulatozrnou i treba jasminovou. Kdybych je vyloucil, muj jidelnicek by se zase hodne omezil. A co bych si počal bez masla nebo vejce.
Myslim, ze clovek musi kazdodenne varit, aby docenil jak jsou mouka, vejce, maslo, mliko atd velice dobrý služebníci , ktery se proste blbe nahrazujou. Jako třeba cibule.
Ale to neznamena, ze tyhle suroviny pouzivam denne. Samozrejme varim i jidla, ktere jsou postavene zase na jine zasadni surovine. Proto vim, ze nema smysl nahrazovat, ale pouzivat co se tam hodi nejlepe.
ad kulatozrna Rýže natural.. Udělej z ní risotto nebo treba sushi..
