Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Ivo »

Nevím, jsou to velmi zvláštní sdělení: ten člověk jedl 26 let veganskou dietu a ta mu způsobila těžkou nadváhu a nadbytek cholesterolu (co jedl, muselo být potom asi dost divoké a ujeté a nemůže mít nic společného se zdravou vyváženou stravou, pokud je to pravda) viz třeba http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... etter.html Pak začal jíst štavnaté steaky a během několika dnů rapidně zhubl (to jsou takové ty typické dietní věci, že :) a stal se naprosto dokonale zdravý ... Buď je to nějaký geniální marketing nebo nějaká trotlovina :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je to stejně zajímavé z čeho vlastně pramení taková ta permanentní zášť oficiálních médií proti všemu alternativnímu, zdravému, přirozenému. Tato média nikdy neopomenou rychle zveřejnit nebo vyplodit jakýkoliv článek a informaci (i kdyby to byla sebevětší neověřená hloupost) , které jsou směřovány proti vegetariánství, přirozeným cestám ke zdraví a podobným směrům, které je zesměšní nebo zpochybní - jak je to nezdravé, nebezpečné, jak si tím někdo poškodil, jak rodiče týrali vegetariánské dítě, jak nějaký doktor proti něčemu varoval, jak někomu po veganství narostly rohy, jak někdo 26 let nejedl maso a byl strašně nemocný, dal si pak steak a byl zázračně vyléčen atd. atd

No ale kdyby někde nastalo (nebo jinde napsali), že třeba někdo jedl 20 let maso, spoustu nezdravých věcí atd., a pak si dal měsíc vita stravu, štávičky, ovoce a tak a zmizela mu většina zdravotních problémů a cítí se jako znovuzrozený (což se děje podstatně častěji) - tak dám obě ruce do ohně, že něco takového by nikdy v oficiálních médiích nezveřejnili :))) Proč ? :) Odpověd je asi jasná - bylo by to proti zájmům všemocných farmaceutických a medicínských lobby, kdyby lidé něco aktivně dělali pro své zdraví a pak nepotřebovali k tomu všechny ty jejich drahé produkty, léky, antibiotika, šíleně drahou péči, když se to dostane do závažných stadií atd. ... a to není možné dopustit ... Bohužel :( Budeme jim proto sugerovat něco uplně jiného, aby naše služby byly pro ně nepostradatelné ...

http://soucitne.cz/myty-vs-realita-v-pr ... anilo-maso

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Kterak cukr dokáže vyřaditi z provozu imunitní systém a zhoršit bolestivé stavy.

dano

Příspěvek od dano »

Ivo ty najskor das jednou vetou ze ten clanok je uplne mimo, aby si ho potom zacal analyzovat len taky fukot. Zachvilu tu budes mat material na diplomovu pracu 2 ked budes pokracovat tymto tempom :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Za prvé dano, to "potom" se netýkalo konkrétního článku (musíš věci trochu lépe číst) a za druhé (a hlavně) - opravdu nerozumím tomu proč máš pořád nutkavou potřebu hodnotit osobnosti přispěvatelů a jejich příspěvky, motivaci apod. Buď IMHO přispěj něčím přínosným a zajímavým k diskutovanému tématu nebo když tě to nezajímá, tak to nečti ... Podobné poznámky (a není to poprvé) mi přijdou trochu hloupé, zbytečné i nepřínosné, promiň
Naposledy upravil(a) Ivo dne 26 úno 2012 11:10, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

pohodicka nic sa nedeje, zhodnotil si zase ty mna a mas na to uplne pravo (na rozdiel od teba ti toto pravo hodnotit prispevky druhych neberiem)... az na to, ze uz druhy krat mi podsuvas ze hodnotim tvoju osobnost a to sa nestalo ani raz. stale sa to tyka len hodnotenia tvojich prispevkov. a to snad nie je zakazane...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Faith faith

Obrázek

peteness

Příspěvek od peteness »

Sonority píše:
Na těch článkách je nejhorší to, že i kdyby to mohla být pravda, že jeden konkrétní člověk má takovou zkušenost, stane to celé dalším vrtkavým a pochybným argumentem, kterým se vytasí mrchožrout při konfrontaci s pažitkářem. "V novinach psali, že maso léčí". Ale to, že úmrtí a zdravotní problémy spojené s konzumací zvířat se už ani do médií (i díky jejich četnosti) nepíšou, už nikoho netankuje.
"Brit se od roku 1984 stravoval podle extrémní verze programu "Jezte dobře", který doporučoval britský Státní zdravotnický ústav. Ten navrhuje lidem pro zlepšení zdravotního stavu konzumování většího množství potravin obsahujících škroby, malé množství nasycených tuků, cholesterolu, cukru..."
IMHO problém je, že lidi mají sklon se nacpat škrobama a sladkým. Je to sice vegan přijatelné, ale zdravé těžko.
Podle mě by měl člověk experimetovat. Sbírat informace (nebo spíš třídit, při současné unformační explozi), zkoušet na sobě a vždycky být kritický, ne jenom se dogmaticky držet nějakých ucelených systémů.
Teď se snažím omezovat škroby - minimalizovat rýži a brambory. V euforii z téhle cesty jsem se včera před návštěvou posilovny nacpal banánama, ale nějak to nefunguje. Byl jse slabý, všecko mě bolelo a v noci jsem nespal. Takže příště až půjdu do fitka, vrátím se k rýži. Ale jinak si dám radši banán.
No a problém s proteinama - prostě si dám rybu a hotovo. Čím tučnější, tím lepší - i když by mě v tomhle směru zajímalo, kde se dají koupit nemražené ryby z ekologických chovů.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

kdyz nechces mrazene ryby tak zkus susene tresky a pribuzne druhy, je toho spousta, ja to proste miluji...

dano

Příspěvek od dano »

drsne...

ale nemozem povedat ze by aj ten kuchar/moderator/investigativny reporter vyzeral ktovie ako zdravo... skor ako dva dni pred vymenou pecene...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je to tak, takový lehce zelený pod očima a v půlce obličeje ... Na druhé straně ten chleba se sádlem co tam nakonec demonstrativně jí nikomu moc nepřidá :wink:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Roman Vanek neni zadnej reporter. Roman Vanek je prvni liga mezi ceskymi kuchari a ten jeho "nezdravy" vzhled je pouze pouzustatek po vzacném atypickem exemu. Asi tak podobne jako by jste brali za bernou minci, ze Klaus Junior ma krivou hubu, protoze necti zdravy jidelnicek. (vegetarian)

Se stejnou zarputilostí, s jakou se věnuje práci, se popral i s nepřízní osudu. V roce 1993 se při návštěvě Brazílie jednoho dne probudil s krvácejícím obličejem. Celý život se potýkal s atopickým ekzémem. Před osmnácti lety se ale původně běžná forma ekzému zhoršila natolik, že Romanu Vaňkovi ztmavla kůže na obličeji a pod očima se mu udělaly černé kruhy. Říká, že není dne, kdy by ho někdo na ulici neoslovil s dotazem, co se mu stalo. Sám ale toto onemocnění nebere tragicky a považuje ho už za svou součást. Smířil se s tím, že tato nemoc není léčitelná.
"Mám dojem, že lidi v mém okolí se mě naučili brát takového, jaký jsem," říká. "A to je důležité. Nic jiného neřeším. A jestli to řeší někdo jiný za mě, je to jeho věc. Já s tím čas rozhodně ztrácet nebudu!"

Ad Spot.
Ac dlazdeno dobrymi umysly, jeho postreh je stejne zavadejici jako vyrobek (hrani si pro deti to nejlepsi). Nebo snad nekdo veri, ze 100g vyrobku obsahuje sadlo, pulitrovou flasku tekutiny a hromadu panaku se soli?.:)

ad Sadlo

Je normalni tuk,kterej je v urcitejch pripadech nenahraditelnej. (samozrejme sadlo a Sadlo) V cem je problem?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Je to tak, takový lehce zelený pod očima a v půlce obličeje ...
mozno skusal , aku ma ta pastika chut :)

Odpovědět