Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

Ivo píše:... a hnojil vlastníma, Kamile, hnojivem :)

Jinak co si ještě nemůžu vynachválit jsou čerstvé listy bazalky, máme to tady v květináči a co chvíli to do něčeho utrhnu
vyborna je thajska bazalka. patri do green curry a dokonce se u nas da poridit (nahodne :-) )

ta bezna je samozrejme jedna z mejch zakladnich bylinek, bez ktery si vareni nedovedu predstavit. navic miluju pesto genovese, dokonce je velmi dobry i vegansky, bez parmigiana. jen listy bazalky, ten nejlepsi moznej e.v. olivovej olej a hrst dobrych orisku, nejlip piniovych (ale ne cinskych :-) )(pro iva verze bez cesneku). do svyho domaciho pesta jsem uz s klidem pouzil vlasaky, kesu i mandle ;)

mario.severin

Příspěvek od mario.severin »

A co pískavice, používáte? Dle mého názoru další pilíř (nejen) indické kuchyně...

dendy

Příspěvek od dendy »

Obrázek .. manzelkina malicka bylinkova skalka :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No to je super ! Taky jsem loni nasadil spoustu všelijakých bylinek kolem (o některých ani nevím co to je :) Není nad čerstvé listy bylinek do jídla ...

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Ja letos bazalku, petrzel, oregano, libecek, tymian a rozmaryn.... Vic se mi bohuzel na balkon nevejde.:-(
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše: (o některých ani nevím co to je :)
jojo presne s tym mala zena problem minuly rok, potom chodila, ochutnavala a meditovala co to asi je :-D tento rok si prezieravo nastrkala vsade cedulky (na fotke nevidno) aby vedela co je co :))))

co sa tyka mna jednoznacne najvacsi uspech Stevia Sladka (tie 2 male uplne vpredu vlavo, medzi nimi je taky velky kamen) .. furt chodim ujedat, chuda rastlina ta asi nebude mat cas nejak moc sa rozrast ...

Jo doporucujem Matu - jednak to rastie pomaly ako burina (uz sme to museli zredukovat lebo to zacalo prerastat az k susedom skrz plot :-))), a je po ususeni vynikajuci caj z toho, tiez vyborne na travenie...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

az tohle prosadi, je cas na plosnou obcanskou neposlusnost, mozna i krvavou vendetu! a to si fakt nedelam prdel. na tohle nema nikdo pravo a ja bych za to snad byl schopnej i zabijet.

peteness

Příspěvek od peteness »

Kdyby zatrhli prodej semen drobnym pestitelum, tak do tydne se toho chytnou podnikatele na Sape. Akorat to bude levnejsi :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

biscuit píše:az tohle prosadi, je cas na plosnou obcanskou neposlusnost, mozna i krvavou vendetu! a to si fakt nedelam prdel. na tohle nema nikdo pravo a ja bych za to snad byl schopnej i zabijet.
súhlas!

dendy

Příspěvek od dendy »

ale prosimvas ved to nehrotte... uz vidim ako mi bude nejaky uradnik zakazova co mam pestovat doma na zahrade lol :-))) to su hluposti... ale o akoze mi vtrhmu kuklaci na zahradu ze si tam pestujem bazalku a oregano ?? :-))))) rovnako ako ta hysteria ze sa idu zakazovat prirodne lieciva ... to sa vzdy len prekruti zakon aby sa v ludoch umelo vyvolavala panika aby mali novinari o com pisat...

dendy

Příspěvek od dendy »

no, kukol som si prvych par stran z tej pripravovanej EU smernice a potvrdilo sa mi co som cakal... ti co siria tie hystericke famy o tom ako EU ide zakazovat ludom doma pestovat rastliny su kompletne nekompletni :-)))) Bud tu niekto necital ani len prvu stranu z toho dokumentu alebo je to cielena panika vyvolavana obchodnikmi pretoze vysledkom tej smernice ma byt okrem ineho lepsia kontrola nad kvalitou predavanych osiv ... v podstate im klepnu po prstoch aby nemohol hocikto predavat hocico (v tazko definovatelnej kvalite a povode) a hlavne - z vacsiny len zjednocuje 12 uz existujucich smernic ktore su uz davno uvedene v praxi a zavadza jednotny system pravidiel ktore bude musiet dodrziavat kazdy kto bude chciet obchodovat vo velkom s osivami ( okrem ineho napriklad velmi presne vyspecifikovane co vsetko musi obsahovt pribalovy letak balenia osiva - a rozhodne u to uzitocne informacie) -

Implicitne je v tej smernici hned na zaciatku uvedene ze sa tyka len komercneho predaja odiv, nie sukromnych osob... famy o tom ako smernica zakazuje sirenie osov medzi farmarmi a drobnym prstovatelmi a ako kriminalizuje :-))) zahradkarov su absolutny nezmysel... vydlrdok pre koncoveho zakaznika bude ten, ze ked si kupi kdrkolvek v EU akekolvek osivo, bude na tom mat letak s detsilnym popisom povodu a kvality daneho osiva - co ja osobne vnimam ako vysoko pozitivnu vec...

tu je navrh tej smernice, kto sa nudi moze si precvicit anglictinu :-)
http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer ... php_en.pdf

takze nebojte sa, nikto nas pokutovat ani zatvarat do basy za bylinkove kriky ani jablon na zahrade nebude :mrgreen:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dendy píše:ale prosimvas ved to nehrotte... uz vidim ako mi bude nejaky uradnik zakazova co mam pestovat doma na zahrade lol :-))) to su hluposti... ale o akoze mi vtrhmu kuklaci na zahradu ze si tam pestujem bazalku a oregano ?? :-))))) rovnako ako ta hysteria ze sa idu zakazovat prirodne lieciva ... to sa vzdy len prekruti zakon aby sa v ludoch umelo vyvolavala panika aby mali novinari o com pisat...
no, jestli si dobre vybavuju dokument o monsantu, tak tam to takhle vypadalo (intellectual property agenti / pravnici objizdejici a zastrasujici farmare).

dendy

Příspěvek od dendy »

neviem co je monsant.. ale treba si precitat rovno tu smernicu, aspon prvych par stran, a spravit si vlastny nazor podla toho...

Odpovědět