no, kukol som si prvych par stran z tej pripravovanej EU smernice a potvrdilo sa mi co som cakal... ti co siria tie hystericke famy o tom ako EU ide zakazovat ludom doma pestovat rastliny su kompletne nekompletni

))) Bud tu niekto necital ani len prvu stranu z toho dokumentu alebo je to cielena panika vyvolavana obchodnikmi pretoze vysledkom tej smernice ma byt okrem ineho lepsia kontrola nad kvalitou predavanych osiv ... v podstate im klepnu po prstoch aby nemohol hocikto predavat hocico (v tazko definovatelnej kvalite a povode) a hlavne - z vacsiny len zjednocuje 12 uz existujucich smernic ktore su uz davno uvedene v praxi a zavadza jednotny system pravidiel ktore bude musiet dodrziavat kazdy kto bude chciet obchodovat vo velkom s osivami ( okrem ineho napriklad velmi presne vyspecifikovane co vsetko musi obsahovt pribalovy letak balenia osiva - a rozhodne u to uzitocne informacie) -
Implicitne je v tej smernici hned na zaciatku uvedene ze sa tyka len komercneho predaja odiv, nie sukromnych osob... famy o tom ako smernica zakazuje sirenie osov medzi farmarmi a drobnym prstovatelmi a ako kriminalizuje

)) zahradkarov su absolutny nezmysel... vydlrdok pre koncoveho zakaznika bude ten, ze ked si kupi kdrkolvek v EU akekolvek osivo, bude na tom mat letak s detsilnym popisom povodu a kvality daneho osiva - co ja osobne vnimam ako vysoko pozitivnu vec...
tu je navrh tej smernice, kto sa nudi moze si precvicit anglictinu
http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer ... php_en.pdf
takze nebojte sa, nikto nas pokutovat ani zatvarat do basy za bylinkove kriky ani jablon na zahrade nebude