Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
dendy: k tomu potravinovemu retezci.. clovek je po staleti na vrcholu potravinoveho retezce, to neni nic noveho. v soucasnosti jsou ale uz nase vedomosti a moznosti takove, ze se z toho vrcholu potravinoveho retezce muzeme pomalu presouvat do nove, jeste vyspelejsi polohy - ponekud stranou. myslim, ze vyvoj tim smerem jde a castecne uz se tak deje - jak je napsano v tom clanku, spousta lidi o tom vic premysli a navic se to stava i modou.
pre mna je kuratko rovnaka potravina ako salatik .. posudzovat kto z nich je viac zivi , mi pride uplne zcestne .. obe sa chovaju/pestuju na to , aby sme ich zjedli ..Ivo píše: Opravdu házení hrachu na zedJestli nevidíš zásadní rozdíl mezi plodem a živým tvorem, případně člověkem (rozdíly raději nebudu vysvětlovat ...), tak buď si děláš srandu anebo je to vážnější ...
Ani nevies aku VELKU pravdu si napisalhombrefeo píše:mj. nejvetsi zlodeji jsou operenci.

Dendy, to je znamení! Měl bys přestat konzumovat maso! ON tě vidí!
No vidíš a spoustě lidem přijde zase úplně scestný tento tvůj pohled ... Co se týče zásadních a esenciálních rozdílů mezi rostlinami a živými tvory včetně člověka, doporučuju učebnici přírodopisu pro 2. ročník ZŠ. A ano, člověk je člověkem mimo jiné i proto, že má schopnost rozlišování (ne že by to nebylo občas i lehce hypertrofovanéPytkin píše: pre mna je kuratko rovnaka potravina ako salatik .. posudzovat kto z nich je viac zivi , mi pride uplne zcestne .. obe sa chovaju/pestuju na to , aby sme ich zjedli ..

Z tvých názorů vyplývá, že když někdo dojde k závěru že ty a tvoje rodina jsou tady jen proto, aby je někdo snědl a bude to chtít provést,tak s tím asi nebudeš mít žádný problém ?
Ivo: odkazujem ta na slovnik cudzich slov: demagogia
Zajímavé, trpělivě vysvětluješ celou dobu své náhledy na okolí (které na světě podle tebe existuje a žije jen za jediným účelem - abys ho ty mohl bez hnutí brvou zabít a sníst, včetně jelenů, psů a papagájů) a jakmile by se to mohlo (dle tvých úvah celkem logicky) dotknout i tvého bezprostředního okolí, už to bereš jako útok, nejsi schopen rozumně odpovědět a argumenty ti docházejí (viz výše)
Ivo: si demagog. To nie su ziadne rozumne argumenty o ktorych by malo zmysel dalej debatovat ..
ivo pytkin nikde nepisal ze je psy a papagaje ... ty vsetko vidis moc ciernobielo a hrotis veci do extremu ... mimochodom tvoj styl argumentacie a konfrontacie vidim ako dost zasadny rozpor s duchovnou cestou ktoru sa predpokladam snazis razit (meditacie, joga, laska, atd) ... neber to v zlom, len upozornujem tak ako to vnimam ja.. nemam voci tebe nic, a tvoju pracu, hudobnicku aj zvukarsku vysoko respektujem.. ale co sa tyka kontroverznych tem posobis na mna tu na fore dost radikalne az extremisticky, za kazdou vetou vnimam az agresivnu (mozno skryte agresivnu) potrebu presadzovat svoje nazory .. kedze sa nepozname osobne je mozne ze sa mylim len som mal potrebu sa vyjadrit ako to vnimam ...
Mozno to vyplyva z toho, ze neje maso 

ja myslim, ze to tak uplne neni a ivo se jen snazi vysvetlit pytkinovi kontroverznost zabijeni zvirat, i treba chovanych pro potravu. snazi se davat ruzne priklady a nemuze prinutit pytkina, kterej z nejakyho duvodu asi nechce pripustit, ze by mohlo byt zabiti kurete neco spatnyho, aby si to zkusil aspon pripustit.
problem je v tom, ze kazdej mame odlisnej pohled na svet, na zivot a prirodu.. a problem diskuze vzdycky je, kdyz nekomu chybi schopnost empatie
problem je v tom, ze kazdej mame odlisnej pohled na svet, na zivot a prirodu.. a problem diskuze vzdycky je, kdyz nekomu chybi schopnost empatie
Biscuit : vystihol si to... Ja nevidim ziaden problem v zabiti kurata, ktore si potom ugrilujeme.
Mně jako mimořádně extremistický názor připadá třeba tohle
(zmínku o nadívaném papagájovi Pytkin asi vymazal.)
Proto se na to v klidu ptám, protože mě to zajímá - jak k takovému pohledu člověk může dojít a z čeho to vychází. A není to žádná demagogie, ale přirozená souvislost s tím co Pytkin říká (i když je to nevítané).
Prostě vnímám ten pohled tak - že "všichni ostatní tvorové existují jen proto abych JÁ je mohl zabít a sníst, z žádného jiného důvodu". A to mi připadne hodně zvláštní (a nemá to nic do činění s žádnou filozofií atd.)
Myslím že pozice nás lidí v tomto světě je stejně křehká jako pozice kteréhokoliv jiného tvora. Máme stejné touhy a stejné základní tendence - touha po životě, pud sebezáchovy, vnímání utrpení. Nejsem defacto v ničem "nadřazení". Stejně jako ostatní tvorové nevíme jak jsme se tu octli, odkud přicházíme a kam směřujeme. Nebo ano ?
apod.Pytkin píše:ale proste ten jelen je v tom lese na to aby ho zastrlili ..
(zmínku o nadívaném papagájovi Pytkin asi vymazal.)
Proto se na to v klidu ptám, protože mě to zajímá - jak k takovému pohledu člověk může dojít a z čeho to vychází. A není to žádná demagogie, ale přirozená souvislost s tím co Pytkin říká (i když je to nevítané).
Prostě vnímám ten pohled tak - že "všichni ostatní tvorové existují jen proto abych JÁ je mohl zabít a sníst, z žádného jiného důvodu". A to mi připadne hodně zvláštní (a nemá to nic do činění s žádnou filozofií atd.)
Myslím že pozice nás lidí v tomto světě je stejně křehká jako pozice kteréhokoliv jiného tvora. Máme stejné touhy a stejné základní tendence - touha po životě, pud sebezáchovy, vnímání utrpení. Nejsem defacto v ničem "nadřazení". Stejně jako ostatní tvorové nevíme jak jsme se tu octli, odkud přicházíme a kam směřujeme. Nebo ano ?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 22 čer 2011 10:02, celkem upraveno 1 x.
Ivo ked uz nic ine, tak klasicky potravinovy retazec ti nic nehovori? Mozeme tu moralizovat a neviem co, ale toto predsa poriet nemozes. Proste je to tu odjakziva, ze leopard zbasti zajaca a nie naopak.
jedna je pravda.. ked vidim zabery z velkochovu kuriat, jak su tam nasackovane v klietkach, tak nasledkom toho potom mesiac nemozem jest kura.. ale potom si uvedomim ze ci ich jem ci nejem nic sa na tom bohuzial nezmeni... a to nieje alibizmus, to je realita ...