Muzikant v lochu

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
biscuit

Re: Muzikant v lochu

Příspěvek od biscuit »

K ranní kávě třeba...
ignis píše:
17 kvě 2024 05:46
Co takhle se mi místo anonymních sraček podívat do očí? Zvládneš to? Myslím, že ne, že jsi jen obyčejný slaboch, co se skrývá za net. Neboj, nemyslím fyzickou konfrontaci, na to jsem až moc rád venku a až moc lidí si mě zamilovalo. Jsem ochoten se s Tebou v Praze sejít. Máš na to?

Jinak... Rozsudek jménem republiky... Ono je to tak, že než vynesli rozsudek, stal se Breivik a byly toho plně noviny, byl jsem exenplární příklad. I policajti mi řekli "měls ty zmrdy všechny zabít, aspoň by nemluvili a dostal bys míň". A taky soudní znalci, co zkoumali můj skutek, doporučili mě vůbec nestíhat a propustit.

Jinak si zahráváváš s ohněm chlapče, předám šíření mého rozsudku a osobních údajů svému advokátovi a příteli JUDr. Tomáši Sokolovi.
ignis píše:
17 kvě 2024 06:21
Ahoj,
doporučuji ti ukončit šíření mého rozsudku zde nebo kdekoliv jinde. Na základě GDPR nemáš právo šířit moje osobní informace v necenzurované podobě. Sám sebe tím vystavuješ tr. stíhání - které přijde. Protože zrovna teď s právníkem tyhle věci, kvůli mojí kariéře a budoucímu životu řeším. Neboj se tedy, že ty budeš mít nějaký pardon, budeš tam také zahrnut.

Jindra
ignis píše:
17 kvě 2024 06:31
Máš 1 den na stažení toho rozsudku - screeny už jsem si udělal. Zítra, v případě, že to nestáhneš, to vytisknu a jdu s tím na stanici.

To totiž, kamaráde, už není sranda. Policie tě dohledá podle IP (škoda, že jsi navíc admin xD) a obviní. Takový je zákon. Měl jsem dost času na studium našeho i evropského tr. zákoníku, čili vím, co říkám.

Buď rád, že ti vůbec nějaký čas dávám.
ignis píše:
17 kvě 2024 09:29
Aby sis nemyslel, já ti ničím nevyhrožuji. Pouze
á propos konstatuji, jaké budou mé další kroky v případě, že se zneužití mých osobních údajů nepodaří vyřešit mimosoudní cestou, tzn. normální domluvou.

Biscuite, už není rok 2006, aby sis tohle ke mně mohl dovolit. GDPR je pro ČR nikoli dobrovolná, nýbrž závazná směrnice, a vztahuje se samozřejmě na úplně všechno - kdekoliv zmíníš celé mé jméno bez mého souhlasu, porušuješ to a musíš být tedy připraven nést právní následky.

Já samozřejmě preferuji osobní komunikaci, z očí do očí mi můžeš v Praze kdykoliv říct ty hnusy a teorie, co rozvádíš v mém tématu. Máš na svůj názor právo, i když mě mrzí, jak moc je scestný. Rád bych ti to upřesnil. Lidé, co mě opravdu znají (a to ty nejsi), vědí, jaký jsem a jak to bylo a nedají na mne dopustit. Asi k tomu mají důvod. Bohužel ty a tobě podobní, dokud mě osobně neznáš, si budeš udržovat obrázek mé osoby takový, jak se prezentoval roky tady na Ezone. A neříkám, že jsem se nechoval jako idiot. Choval. A občas pořád chovám. Ale neznamená to, že jsem zlý nebo špatný člověk. Kdybys mě znal, nikdy by tě to ani nenapadlo. Jen se prostě se životem peru víc než většina ostatních. To je celé. Na druhou stranu můj život není nudný a troufám si říct, že kdyby se tu konala soutěž, o kom z Ezone by se dal natočit nejzajímavější film, budu to bez diskuze já. Alespoň to mi nikdo neupře.

Co se hudby týče... Je to věc názoru a vkusu. Já to dělám pro radost, dělám harmonické postupy, které chci slyšet a nikde jinde je nejsem schopen nalézt, to je celé.
Jenom dodám, že já s tebou (uživatel "ignis") nehodlám komunikovat v soukromých zprávách. Takže na ně nebudu reagovat a budu je pouze zveřejňovat.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

ignis píše:
17 kvě 2024 06:41
Nikdo z vás, a tím myslím veškeré "hudebníky" a "zvukové inženýry" v ČR, nenapsal za posledních 20 let, resp. vůbec nikdy, nic kloudného o zpracování digitálního audia. Žadné základy ani pokročilejší věci ve vstřebatelné podobě (ne že kecy na fóru).

Já to během měsíce po propuštění vyklopil z hlavy:

https://pctuning.cz/article/editujte-a- ... niho-audia
https://pctuning.cz/article/editujte-a- ... obnohledem
https://pctuning.cz/article/jak-na-zvuk ... nenim-sumu
https://pctuning.cz/article/editujte-a- ... udioefektu
Ale no tak :-) já píšu články s touhle tématikou už přes 20 let (včetně před lety PiXELu). A nebudu sám; hlavně k praktickým věcem se dělají již několik let obvykle videa, což ale není můj případ.

Nalinkované články fajn, s nějakými věcmi bych nesouhlasil, ale to je fuk. Stylově se mi to ale v nemalém počtu míst moc nelíbí, definoval bych to jako "spousta žvástů okolo", ale beru to jako osobitý styl (s mým se taky nemusí ztotožňovat 100% lidí 8) ) a navíc to koneckonců zapadá do té platformy webserveru (=platforma o počítačích, nikoli o seriózní práci se zvukem).

P.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Jsem tady nechtěl rušit vaše rozjímání nad trestním právem, ale z těch článků mi stojí kompresor na hlavě a otevírá se ekvalizér v kapse. Nesystématická struktura, skoro co věta to nepřesnost, zavádějící nesmysl, nebo vyložená blbost.

Ta omáčka... ach můj hedrůme. Za tohle bych autora zavřel až ztruepeakuje!

/ale jinak tuhle vložku berte jako srandu... always :D

jammix

Příspěvek od jammix »

A ja som si chcel len spravit menučko z lochu. 8)

*** ja som nezachytil žiadny rozsudok tunák, len tak pre info.***

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jammix: tak to mě nepřekvapuje :?

jammix

Příspěvek od jammix »

O je .. už našel .. lepšie jak visiaci jelen po polovačke .. nič prekvapivé .. približne to čo som si myslel. :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:wink:

jammix

Příspěvek od jammix »

Niečo sa mi chce povedať k tomu prípadu...
Ja som od možno prvého stretu s konfliktom začal rátať, že každý človek môže mať zbraň.. legálnu alebo nie.
A keď na mňa mieri niečím ... čo pripomína zbraň, tak určite si nenavŕšim ego aby som ho následoval po tom čo sa rozhodol odísť.
Ak sa niekto vyjadrí, že nás postriela tak sa zoberiem a idem domov ... a ak strelil do hoc dievčaťa tak ho neprenasledujem.(pokiaľ som neni policajt).

Veľká nezodpovednosť zobrať lieky, alkohol, trávu a zbraň. Nebola udelená licencia nosiť zbraň.
Tak v podstate súhlasím s trestom. Ale dalo by sa to uhrať aj na niekoľkomesačnú ústavnú liečbu a niekoľko ročnú ambulantnú.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Já myslím, že tady zůstává viset ve vzduchu otázka, jestli ten trest měl za následek nápravu. A souvisí s ní hned druhá, jestli to vůbec bylo možné, vzhledem k tomu značnému rozporu mezi popisem skutečnosti danou osobou a rozsudkem...

dano

Příspěvek od dano »

A tretia otazka - preco to riesime tunak.

jammix

Příspěvek od jammix »

Pre rozptýlenie ? 8)
je to na smetišti a nakoniec ak sa nelubi nech požiada o zmazanie temy .. myslim že by mu malo byt vyhovene.

biscuit.. neviem či som ťa pochopil ... ale obvinený má právo klamať na svoju obhajobu..myslim že nieje za to extra postih. To svedkovia sú pod prísahou.

jammix

Příspěvek od jammix »

Ja by som sa obhajoval napriklad že vešel do mňa ježíš a ..... :wink:

***editované aby si niekto nemyslel, že je to spoľahlivý návod ako sa vyhnúť trestu***
Naposledy upravil(a) jammix dne 22 kvě 2024 10:04, celkem upraveno 2 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

S těma otázkama jsem to myslel tak, že mi přijde zajímavý se nad tím zamyslet (sám pro sebe), když už se tady o kriminálu píše...

jammix: právo lhát na svojí obhajobu říkáš, jo? :shock:

jammix

Příspěvek od jammix »

Priamo to zakotvené v zákone nieje .. zrejme , ale nepriamo to vychádza z princípu. Dôkazne bremeno je na polícii prokuratúre. Oni musia dokázať, že skutok bol spáchaný aj bez toho že by obvinený vypovedal. Na súde ak začneš hovoriť tak sa skúma či hovoríš pravdu a ked nehovoríš evidentne, tak je to v tom procese priťažujúce lebo ti nemusia uveriť v iných veciach kde pravdu hovoríš.
Bere sa to tak, že obvinení prirodzene majú snahu klamať keď im hrozí trest.
Ak sa zistí, že klameš tak zrejme prehráš ale už nebude kôli tomu, že klameš ďalší súd.

Na rozdiel od svedka , ktorý keď vo výpovedi uvedie nepravdu alebo vyslovene klame, aby poškodil obvineného .. tak je možné začať trestné stíhanie svedka za krivú výpoveď.

** disclaimer .. niesom právnik, právne rady na ktoré sa chcete spoľahnúť, si pýtajte od profesionálov v tejto oblasti , informácie podávam len pre základnú orientáciu a zábavu na fóre.**
Naposledy upravil(a) jammix dne 22 kvě 2024 10:30, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Já tomu rozumím, ale šokovala mě ta tvoje formulace a z ní vyplývající postoj, kterým děláš z jednoho průšvihu vlastně dva a ještě to popisuješ jako normální věc, na kterou má dotyčný dokonce právo.
Problém je v tom, že na hraní her je málokdo intelektuálně a psychicky tak silnej, že to ustojí. Většina lidí se tím (lhaním) akorát dostane do ještě většího problému a to nejen ve smyslu řízení, ale taky ve smyslu vlastního duševního stavu. Ale to je na komplexní debatu... Já jen chtěl poukázat na fakt, že ve chvíli, kdy odsouzenej nedojde vnitřně k uznání vlastní chyby a nepochopí-li zcela a objektivně co udělal, nemůže nikdy trest přinést kýžený výsledek - tedy nápravu. A tohle téma to v několika místech ukazuje v praktický rovině.

Odpovědět