Nové stránky

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Nové stránky

Příspěvek od Ivo »

Díky, tak jsem si to pečlivě prohlédl, skype a apple samozřejmě znám, kromě nich mi to osobně všechno připadá jako takové strojové, průmyslové, technické, chladné stránky - na jedno brdo ... prostě "moderní" úsečkový-pravouhlý webdesign :wink: Chápu, že pokud se ti líbí tento styl, musí tě silně iritovat jiný styl ... Já nemám žádný problém udělat si stránky v tomto stylu (věc chvilky, takových templatů jsou miliony a i takových lehce "odlidštěných" stránek jsou miliony), ale je to pro mě úplně mimo mísu ... úplně mimo téma a feeling, které jsou mi blízké ...

Ty stránky nevypadají zcela záměrně a cíleně jako tyto "moderní designy". Vidět v tom problém proto dává stejný smysl jako třeba vyčítat vegetariánskému jídlu že tam není maso :)

Já bych to uzavřel tím, že ještě jednou děkuji za feedbacky a je zřejmé že se na to díváme úplně a naprosto jinýma očima ... (nejsem si vůbec jistý jestli se někdo vůbec seznámil s obsahem). Jakmile uvidím možnost a inspiraci jak tato témata zpodobnit lépe, aby se mi to více líbilo, nebudu váhat ani vteřinu ... Z toho, co jsem zatím viděl bych měl pocit jako obléct lesní vílu do drátěné košile nebo neprůstřelné vesty a umístit ji k soustruhu :wink: S tím, že samozřejmě ty výše zmíněné stránky jsou adekvátní svému obsahu (byznys, průmysl atd.)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 28 čer 2012 16:54, celkem upraveno 1 x.

jackies

Příspěvek od jackies »

Pytkin píše:toto sa mi paci http://www.culturalsolutions.co.uk/
Trochu deformované písmo a rušivé artefakty ne ? u what makes us special ....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

PS II: Velmi upřímně řečeno - už jsem si i ve skrytu říkal, že ted třeba uvidím něco velmi inspirujícího a nebudu mít žádný problém celé ty stránky nechat hned přestavět (nemám s tím fakt žádný problém) ... ale z toho co jsem viděl, je mi jasné že stojíme na uplně jiných polokoulích ... tenhle styl stránek mi přijde jako takové open office co tam sedí 50 korporátních úředníků u unifikovaných stolečků s high end technikou a pár moderními křivkami a koulemi na stropě ... chladné jak plechový dort se silikonovou šlehačkou :)

Uzavřel bych to ještě jinak - vyrozuměl jsem z toho že to je celé špatně, amatérské a vy víte jak to udělat dobře a profesionálně. To zní moc fajn. Pokud to můžete (v rámci konstruktivní kritiky) nějak v praxi demonstrovat a vytvoříte a nabídnete profesionální skvělý design nebo aspoň rámcový návrh deisgnu vystihujícího dokonale obsah, atmosféru a zaměřený na danou cílovou skupinu - velmi rád ho přijmu a rád se domluvím na veškerých podmínkách :) To je seriozní reálná nabídka a myslím to úplně vážně ...

Takže těším se na návrhy ...
dendy píše:farebne su tazke a tmave, proste mi to udrie do oci ze brrr, co to je, len tak nahadzane texty bez zmyslu
Myslíš že jsou ještě tmavší než tyto ? :) http://dendy.sk/ (ted jsem ze zvědavosti podíval ...) , ty tvoje jsou fajn, ale co se týče tmavosti, jsou černé jak bota :) (což vůbec nevadí, ale zajímavé že ti ta mnohem menší tmavost tak vadí tady :)

Co se týče textů bez smyslu, nevím jestli sis např. všimnul že v savita yoga texty probíhají ve 3 liniích (v každém menu) a kontextuálně se při přepnutí na jiné menu mění: hlavní myšlenka k tématu (menu) se objeví vpravo nahoře , navazuje na druhou hlavní myšlenku vlevo dole a pak už to pokračuje podrobným textem v rámci tématu menu a v jiném menu se všechny tyhle obsahy zase vymění. To mi přijde docela zajímavé, interaktivnější a sdělnější než např. vše dát do jednolitého textového bloku. Lehce se měnící barevné odstíny na každé podstránce nejsou náhodné, ale vycházejí z prastaré barevné škály korespondující se základními energetickými úrovněmi člověka ... (atd.)

To jen na pro zajímavost na okraj, že to úplně bez ladu a skladu není, ale je to dost do detailů promyšlené a leccos tam má svůj hlubší smysl :wink: Nemluvě o originálních fotkách špičkového slovenského fotografa, které na obou stránkách jsou (samozřejmě ne všechny) atd.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Já se připojuju k ivovy hažte sem linky stránek , které považujete za super a profesionální. Potřebuji se inspirovat.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ono asi hodně záleží o čem by ty stránky měly být, že ? Těžko se pro stránky o masážích inspirovat superstránkami o prodejci televizorů apod :)

dano

Příspěvek od dano »

Ivo ty si proste neskutocny mantinel... S podobnym clovekom zial musim spolupracovat, ten tiez vyrobi problem aj tam kde nie je (a nedajboze mu nahodou co len trochu oponovat!), ale on je aspon z matfyzu a rozmysla v rovniciach, takze tam to trochu chapem. U muzikanta a terapeuta (!!!) by som cakal teda podstatne otvorenejsie myslenie. a nie ze mam pri skoro kazdom tvojom prispevku pocit, ze keby si mohol tak tieto svoje nazory podchytis zakonom...

Mimochodom co treba k tomu, aby si clovek mohol napisat ze je muzikoterapeut? Lebo na strankach tak o sebe hovoris... To sa len pytam, bez toho aby som ta spochybnoval samozrejme, mozno mas psychologiu vystudovanu, a absolvovane rozne vycviky... V tom pripade nic nehovorim :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Dano, já má spíš takový pocit u tebe občas, ale to je vedlejší ... Třeba se pletu ale opět je to jednoduché, jen ty z toho zase děláš zasvěcenou psychoanalýzu někoho jiného. Mám nějaké stránky, někomu se líbí, někdo řekne že se mu nelíbí, což je v pohodě, ale současně musím říct že mně se zase nelíbí ty stránky, které ten druhý ukazuje jako pěkné, a proto asi na ten styl přecházet nebudu , toť vše ... Zároveň navrhuju jestli někdo má návrh na lepší design v rámci tématu, že budu rád a tuto službu s povděkem přijmu. Takže opravdu nevím o čem tu zase táráš a kde zase hledáš problém ... :)

Co se týče problematiky muzikoterapie, můžeš si vyhledat příslušné informace a fakta na webu, v rámci národních asociací.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 28 čer 2012 18:43, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

Ivo píše:Co se týče problematiky muzikoterapie, můžeš si vyhledat příslušné informace a fakta na webu, v rámci národních asociací.
v tom pripade som nic nepovedal, ako som uz dal vyssie... lebo zial je na svete dost ludi, co si napriklad pisu ze su kanisterapeuti len preto ze maju psa... o tebe nepochybujem, len pre istotu...

k tomu o mne - je to tvoje videnie mna, uplna pohodicka :-) asi sa vidime takto vzajomne :-)
Naposledy upravil(a) dano dne 28 čer 2012 18:43, celkem upraveno 1 x.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tyhle se mně líbí to zase jo. http://www.84colors.com

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Ivo píše:Dano, já má spíš takový pocit u tebe občas, ale to je vedlejší ... Třeba se pletu ale opět je to jednoduché, jen ty z toho zase děláš zasvěcenou psychoanalýzu někoho jiného. Mám nějaké stránky, někomu se líbí, někdo řekne že se mu nelíbí, což je v pohodě, ale současně musím říct že mně se zase nelíbí ty stránky, které ten druhý ukazuje jako pěkné, a proto asi na ten styl přecházet nebudu , toť vše ... Zároveň navrhuju jestli někdo má návrh na lepší design v rámci tématu, že budu rád a tuto službu s povděkem přijmu. Takže opravdu nevím o čem tu zase táráš ... :)

Co se týče problematiky muzikoterapie, můžeš si vyhledat příslušné informace a fakta na webu, v rámci národních asociací.
me tvoje stranky ze zidle nezvedly jako jiny (pohlizim ale taky jen okem laika). co bych spis vytkl je struktura vsech stranek a s tim souvisejici pocet odkazu hned z home. podle me jich je moc a pusobi to potom trochu zahlcujicim dojmem. i velky portaly se dokazou na home tematicky zuzit do par obecnejsich kategorii a detailnejsi rozcestniky jsou potom dal.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Brooklyn / juanita juarez píše:
me tvoje stranky ze zidle nezvedly jako jiny (pohlizim ale taky jen okem laika). co bych spis vytkl je struktura vsech stranek a s tim souvisejici pocet odkazu hned z home. podle me jich je moc a pusobi to potom trochu zahlcujicim dojmem. i velky portaly se dokazou na home tematicky zuzit do par obecnejsich kategorii a detailnejsi rozcestniky jsou potom dal.
Jo, to jsem dost řešil jestli těch menu není moc (ale každé mi přišlo důležité) ... a jak to udělat, ale nakonec jsem z toho udělal prostou jednourovnovou strukturu ... Určitě by se našly lepší řešení .. Ale vzhledem k tomu že ty stránky jsou v podstatě jednoduchá statická prezentace a kromě pár občasných aktualit se tam nic nebude vůbec nic měnit, je možná OK ? Každý si přečte systematické info k tématu 1-x a ví vše :) Je to jako informační brožurka ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 28 čer 2012 18:52, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

a dve stranky za mna:

http://petergabriel.com/
http://www.u2.com/index/home

mne sa paci ked su stranky profi a zaroven brutalne prehladne a funkcionalisticke

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : ale to je presne ten design , co ivo nechce :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jedny za mě :wink: http://www.anoushkashankar.com/ Ale to všechno (Gabriel atd.) jsou velmi dynamické stránky s x podstrukturami, kde se stále mění obsah, do očí bije x novinek atd, agenturní zprávy, aktuality v 10 urovních, komunity, odkazy ... To je fajn, ale je to úplně mimo rozsah a podstatu sdělení, které je obsahem těch mých stránek ... Stránky ve stylu Gabriela nebo U2 by pro mě byly jako Pendolino s přilehlými nádražími pro jednu osobu :)

Ale jak říkám - vždycky se dá všechno udělat lépe a jsem tomu otevřen :wink:

dano

Příspěvek od dano »

tak potom nic no :-)

edit : to bola reakcia na Pytkina
Naposledy upravil(a) dano dne 28 čer 2012 19:02, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět