Platíte pokuty?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Platíte pokuty?

Příspěvek od Ivo »

Ptal jsem se na tu věc - bloková pokuta bez možnosti správního řízení - a bylo mi řečeno že je to nereálná hloupost, bylo by to porušení základních ústavních práv, mít se možnost hájit ... takže to asi nehrozí

dj-bobr2

Příspěvek od dj-bobr2 »

Když už se státu podařilo zpoplatnit právo nevypovídat , tak bych se divil, kdyby tohle taky nějak neuměli pořešit.. :/

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Přesně tak, tady je možné cokoliv. Když může být nařizováno povinné očkování, přesto, že existuje ústavní právo jedince na nedotknutelnost osoby... atd :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Výstižně řečeno:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/ces ... 590604f2e/

O co tady opravdu jde ? Aby lidi jezdili bezpečně ? Nic přece nezapůsobí více než policejní auto nebo policista na dohled - každý hned podvědomě zpomalí. Ale o to vůbec nejde - to by se nevybraly prachy. Radujeme se z toho, když někdo jede trošku rychleji a máme výpalné. Když jedou všichni podle předpisu , je to neúspěch a netečou penízky aby se vrátilo 70 milionů za pořízení tohoto buzeračního nesmyslu.

K tomu Babišova EET a člověk už se ptá kde to žijeme ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Politicka reprezentace je odrazem svych volicu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A to jsem si s policejním prezidentem Tuhým hrál u nás na vesnici na zahradě když jsem byl malý :) resp. s jeho bráchou, který byl můj nejlepší kamarád a tohle byl malý Tomášek :))) Budu se ho muset na to zeptat

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ivo píše:... když někdo jede trošku rychleji...
Aj ten, co ide rychlejsie o 50km/h by odprisahal, ze isiel len o malicko rychlejsie... 8)

Neobhajujem moralku ceskych zandarov, ale nebyt tej "buzeracie", tak sa tam u vas autami povrazdite.
Vidim, ako rychlo jazdia Cesi na Slovensku.
(a u nas na Slovensku by zase jazdili vsetci nachmeleni :D )

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

V rychlosti to opravdu není .. kromě toho na Slovensku tam už nepokrytě ukázali o co jim jde - jenom o prachy. Sazebník pokut vyšších než v německu a švýcarsku dohromady

MDudas

Příspěvek od MDudas »

To si dal dobry priklad... priemerny Nemec/Svajciar ide v obci maximalne tak 54 km/h... :lol: Samozrejme povodny, nie Turek alebo Srb.

Ako spravne poznamenal Kermitak - moze za to tak-nak nas minister Kalinak. On namiesto mafianov rad nahana priestupky.... V jeho pripade si nemyslim, ze je to o prachoch. On ma proste agendu, o ktorej si mysli, ze je najdolezitejsia na svete, a neriesi nic ine. Jedno je akasi nejasne definovana kompletna prerabka fungovania statnej spravy ESO - http://www.minv.sk/?eso-efektivna-spola ... jna-sprava, a to druhe je bezpecnost cestnej premavky... Mafiani su az na 3.mieste... 8)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Svycar jede spis pomaleji, protože tam jsou krutý pokuty už za překročení o 1 kmph (a nikdo se s tebou o tom nebude bavit).

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No v realitě to tak úplně není ... Já do Švýcarska jezdím každý rok velmi často (jenom letos asi 5x) a většinou projedu velkou část Švýcarska. Na dálnicích je 120 km/h ale nikdo to tam až tak moc vážně nebere. Víc než polovina aut jede tak 140 a každou chvíli to někdo profrčí ještě mnohem rychleji. Za těch skoro 20 let co tam jezdím jsem ani jednou (slovy ani jednou) nikde neviděl policii měřit rychlost (natož aby měřili mě).
Ani v Německu se s tím moc nepárají a na úsecích dálnic kde je 120 nebo 100 se to fičí všeobecně mnohem rychleji.
Legendy se též povídají o USA jak se tam jezdí přísně pomalu - projel jsem tam loni přes 5000 km a skoro každý si to tam fičí podstatně rychleji než je teorie. Já jsem tedy rychleji jel a byl jsem tam skoro zdaleka nejpomalejší :)

Tahle šikana za rychlost je podle mě obecně nesmyslná a je to hlavně ukázka perzekuční moci a vybírání daní a hlavně je to strašně snadné (na rozdíl od sledování mnohem nebezpečnějšího chování řidičů). Jet bezpečně se odvíjí od aktuální situace a ne podle paušálních limitů. Někdy je třicítka vražedná, jindy 150 s přehledem bezpečná apod. Obecně 130 na dálnici je většinou naprostý limitující nesmysl ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ivo píše:...a hlavně je to strašně snadné (na rozdíl od sledování mnohem nebezpečnějšího chování řidičů). Jet bezpečně se odvíjí od aktuální situace a ne podle paušálních limitů. Někdy je třicítka vražedná, jindy 150 s přehledem bezpečná apod. Obecně 130 na dálnici je většinou naprostý limitující nesmysl ..
S tymto suhlasime uplne vsetci. To si ale narazil na uplne iny problem - nedostatocne/nevyladene/staticke znacenie....
Obmedzena rychlost teoreticky ma kopirovat charakter cesty a teda ma davat informaciu o "najvyssej rozumnej" rychlosti pre dany usek:
- pre vsetky typy vodicov,
- pre kazdu hustotu premavky,
- pre kazdu svetelnu situaciu,
- pre kazde pocasie.
T.j. za optimalnych podmienok samozrejme mozes ist omnoho rychlejsie, ako vecer v hmle. Ale ako to maju tie znacky zohladnit ? Az bude technologia na sledovanie pocasia, tmy a hustoty provozu, tak sa to urcite zmeni... :palec+:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Proto by měly být rychlosti ve většině případů pouze doporučené ... zejména na běžných dálnicích kde 130 dnešními auty je útrpné plížení apod.

(samozřejmě ne v obcích, u škol a na zvlášt problematických částech silnic)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo mam skoro pocit, ze ty jsi presne ten clovek, ktery si bude stat za svou az do te doby, nez se na vlastni kuzi presvedci o tom, ze nemel pravdu. s tim, jaky material se na silnicich vyskytuje, je 130 km/h jako maximalni povolena rychlost tou vyssi rozumnou hranici. az se tady zmeni pristup k tomu, kdo dostane ridicsky prukaz a za jakych podminek, muze se teoreticky hovorit o vyssi povolene rychlosti. ale jen teoreticky, protoze bulhari, madari a polaci v kamionech (cesi a slovaci jsou take slusny matros casto) tu budou jezdit stale! je treba myslet hlavne na situace, kdy dojde ke krizove situaci cizi vinou. kdyz se to da do souctu s tim, jak jsou ti, v dane situaci, "nechybujici" ridici nepozorni, neumi auto ovladat v krizove situaci a spolehaji se na elektronicke pomocniky a svou nesmrtelnost, je podle me tech sto tricet proste velmi slusnej kompromis. kazdyho, kdo by chtel na dalnicich vyssi rychlost, bych posadil do trenazeru a nechal ho narazit v padesatikilometrove rychlosti, aby si nadelal do kalhot a dostal rozum.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jasně, pokud uvažuješ takto, tak nejbezpečnější maximální rychlost je tak 5 km /hod :)

Čím to je že třeba v Německu se to na polovině dálnic sviští i 200+ a není tam o nic více nehod než jinde ? I v padesátce můžeš narazit do stromu nebo do jiného auta

Odpovědět