Praha - tipy na zaujimavosti
-
- Profesionál
Re: Praha - tipy na zaujimavosti
se zoo souhlasim, nikdy jsem zoo nemel rad, predstava chodit se divat na 'zvire v kleci' se mi nelibila odmala a vytrvale jsem navstevu odmital. do prazsky, kam to mam pul hodiny, jsem se poprve podival az nekdy po 25. roku, celkem legracni. ale celkem naborila moje predsudky, je to vazne paradni, zvlast se zminovanou trojou. (mezitim jsem byl treba ve slavny zoo v bronxu a prazska podle me urcite vede.)
tyhle mista se taky daji dobre spojit s Valdstejnskou zahradou a rekunstruovanymi zameckymi zahradami, ze kterych se da nahore vyjit u hradu. Ty zahrady jsou hodne dojemne, pokud cloveku nevadi schody. Je tam uplne jina atmosfera nez treba na Vysehrade, tezko to popsat. Ja si to predstavuju treba tak, ze na Vysehrade se clovek objevi v 19. stoleti, zatimco v mistech pod hradem se vraci hloubeji do minulostibiscuit píše:.... taky myslim, ze kampa je prima misto, ktery v sobe ma tu atmosferu prahy. mne se libi nejvic tady: https://www.google.com/maps/@50.0851614 ... wA!2e0!3e5 prima domaci burgery a dobrej budvar, k tomu vyhled na certovku, werichovu vilu, pobliz karluv most...
taky je tam vic klidu, Vysehrad je masova zalezitost.
no ja mam k hradnim zahradam takovej zvlastni vztah, protoze jsem tam stravil rok svyho mladyho zivota, aniz bych po tom nejak ultra touzil ale uz to ze me po dvaceti letech opadava a skoro uz bych se tam nekdy sel zas kouknout... na druhou stranu kdo muze rict, ze spal ve spanelaku, nebo belvederu (kdo zazil obdenni strazni sluzbu vi, ze takovej vojak je uplnej zombie a spi vsude, kde k tomu ma treba jen deset minut prilezitosti )
Chlapci, ďakujem ešte raz všetkým za tipy.....tak už som naspäť v smutnej bratislavskej realite. Praha bola nádherná....
Samozrejme som myslel na pobyt v Prahe......nestihli sme zial vidiet vsetko co sme si naplanovali...bolo toho kopec...takze sa tam musime vratit. V kazdom pripade Vysehrad, Kampa, Hradcany, Mala strana, Stare mesto, Petrin, NTM...Nestihli sme Olsany a stary zidovsky cintorin...Nic menej stare budovy su krasne udrziavane, mesto ma super atmosferu ktoru narusuju len odvsadial sa vynarajuci a pokrikujuci rusi. To ma trochu prekvapilo kolko ich tam je a ako sa tam spravaju. A tiez to ze vlastnia evidentne kopec nehnutelnosti a obchodikov, kde sa potom zgrupuju komunity...Nie som ani rusofil ani rusofob....mam k nim celkom neutralny vztah, ale v tomto pripade sme sa aj s priatelkou pristihli pri tom ze nas celkom srali....Inak vsetko fajn, stravu sme preferovali vyslovene hospodsku, to je nieco co na slovensku je len za trest. Bol som milo prekvapeny ze aj take tie notoricky znamejsie podniky boli v pohode. U Fleku bolo uplne skvele, U Pinkasu bolo vyborne pivo, jedlo nebolo zle, ale trochu male porcie....Vliezli sme aj do par nahodnych hospod tak ako sme ich mali po ceste. V podstate najhorsie pivo bolo na hradcanoch inak vsade bolo fajn. S kavou to uz bolo horsie. Ta bola vacsinou vsade dost zla....ale s kavovou kulturou to zial ide globalne dolu vodou....Na Kampe bolo naozaj uzasne az so nechapal ako moze existovat taka oaza kludu tak blizko tych tisicov turistov. Najhorsie miesto kde sme boli bol asi Karlov most...ten sme presli len raz a potom sme sa radsej na nom kochali pohladom z ineho mosta. Nasli sme dokonca aj domcek v ktorom byvali pomyselni "Vodičkovi" z Jak utopit Dr Mračka ...taka blbosť ale potešila:) Trochu som bol sklamaný z toho že dom kde žil Werich nebol nijako zvlášť označený, je neudržiavaný a evidentne opustený. Jediná zmienka je len na tabuli pri tom pamätnom strome....Ešte že tam má Dobrovský sochu, inak by sme ten dom asi ani neidentifikovali. Už teraz sa teším že sa tam snáď čoskoro vrátim a doženiem čo som nestihol....
tiez vzdy rad chodim okolo "vodickovcov"
-
- Profesionál
skoda, zes nezminil kavu, v praze je hodne opravdu dobrych kavaren se skvelymi baristy, nejlepsi (az se budes vracet) je za me muj salek kavy, ktery provozuje ceska (direct trade) prazirna doubleshot (jezdi nakupovat za farmari, co vim tak se vykupuje za vyssi nez fair trade cenu, to me kdysi docela pobavilo). opravdu si davaji zalezet, maji reverzni osmozu vody, delaji dripy, chemex, aeropress, kazdy tri mesice novou espresso smes... jednodussi bude asi mrknout na tenhle seznam: http://www.scuk.cz/podniky/?oblast=prah ... i=navstevyhubert píše:Samozrejme som myslel na pobyt v Prahe......nestihli sme zial vidiet vsetko co sme si naplanovali...bolo toho kopec...takze sa tam musime vratit. V kazdom pripade Vysehrad, Kampa, Hradcany, Mala strana, Stare mesto, Petrin, NTM...Nestihli sme Olsany a stary zidovsky cintorin...Nic menej stare budovy su krasne udrziavane, mesto ma super atmosferu ktoru narusuju len odvsadial sa vynarajuci a pokrikujuci rusi. To ma trochu prekvapilo kolko ich tam je a ako sa tam spravaju. A tiez to ze vlastnia evidentne kopec nehnutelnosti a obchodikov, kde sa potom zgrupuju komunity...Nie som ani rusofil ani rusofob....mam k nim celkom neutralny vztah, ale v tomto pripade sme sa aj s priatelkou pristihli pri tom ze nas celkom srali....Inak vsetko fajn, stravu sme preferovali vyslovene hospodsku, to je nieco co na slovensku je len za trest. Bol som milo prekvapeny ze aj take tie notoricky znamejsie podniky boli v pohode. U Fleku bolo uplne skvele, U Pinkasu bolo vyborne pivo, jedlo nebolo zle, ale trochu male porcie....Vliezli sme aj do par nahodnych hospod tak ako sme ich mali po ceste. V podstate najhorsie pivo bolo na hradcanoch inak vsade bolo fajn. S kavou to uz bolo horsie. Ta bola vacsinou vsade dost zla....ale s kavovou kulturou to zial ide globalne dolu vodou....Na Kampe bolo naozaj uzasne az so nechapal ako moze existovat taka oaza kludu tak blizko tych tisicov turistov. Najhorsie miesto kde sme boli bol asi Karlov most...ten sme presli len raz a potom sme sa radsej na nom kochali pohladom z ineho mosta. Nasli sme dokonca aj domcek v ktorom byvali pomyselni "Vodičkovi" z Jak utopit Dr Mračka ...taka blbosť ale potešila:) Trochu som bol sklamaný z toho že dom kde žil Werich nebol nijako zvlášť označený, je neudržiavaný a evidentne opustený. Jediná zmienka je len na tabuli pri tom pamätnom strome....Ešte že tam má Dobrovský sochu, inak by sme ten dom asi ani neidentifikovali. Už teraz sa teším že sa tam snáď čoskoro vrátim a doženiem čo som nestihol....
vidim, ze v blave dodavaji kavu sem: https://www.facebook.com/totojemoje
Ja chodim na kafe do Alchymisty na Letny a prekvapive dobry kafe (imho) maji v Alze :)
-
- Profesionál
alza urcite, provozuje ji doubleshot. jen ji turistovi nedoporucim, kdyz je to v obchodaku. :] jsem tam denne, nechci radsi pocitat, kolik (desitek) tisic jsem tam propil.
ja sleduju, ze prave uroven kavy jde nahoru. spousta lidi jeste zamrzava u mainstream (i treba celkem kvalitnich) kav, ale spousta lidi uz objevila ten pravy kavovy svet. fakt je, ze jeste stale hodne podniku ve smyslu kavy natru svou domaci (rancilio silvia + rocky + nejcasteji sicafe), ale je spousta mist, kde uz si clovek da opravdu kavu hodnou ceny tech espresso masin
v praze za me treba miguel v truhlarsky
v praze za me treba miguel v truhlarsky