Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

kexik

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:
kexik píše: pocitam ale ze dalsia generacia iphonu bude tiez vediet posielat do docku aj video...
to predsa vie iphone davno ..
a je nan hentaky dock, ze ti roztiahne plochu telefonu na 15" displej?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to nie .. je to normalny kompozitny a komponentny vystup .. ked pozeras video , mozes ho pozerat na telke ...

kexik

Příspěvek od kexik »

toto je ine... ked to bachnes do toho docku tak sa ti zvacsi rozlisnie videosystemu a roztiahne prac. plocha takze pocitovo a komfortom ziskas vlastne laptop. neni problem pisat clanky atd.

nixx

Příspěvek od nixx »

jj, ta Motorola je moc zajimava - takovy mobil a netbook v jednom :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : jasne .. pride mi to hlupost .. ked mas kupovat hentaky geret k tomu , to mozes kupit rovno pocitac .. dufam ze applu nebude zajebavat s takymito hlupostami ..

dendy

Příspěvek od dendy »

hej tiez mi to pride ako kravina ... uz dock a externa klavesnica k ipadu mi pride ako ublna blbost, uplne sa tym straca pointa ipadu :)))

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Skvela vec, drzim tomu palce a doufam, ze se to rozsiri, protoze myslenka je to vyborna a hned bych neco takovyho bral.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : exerna klavesnica k ipadu mi pride OK , pre ludi co vela pisu ..

dendy

Příspěvek od dendy »

ved ale zariadenie ako ipad primarne nieje urcene k tomu vypisovat na nom litanie, pisat knihu alebo diplomovku a podobne :) to uz praktickejsie nez vlacit zo sebou dock, ipad a klavesnicu je zobrat netbook :) alebo air :) ale tak proti gustu ziadny disputat :) ked niekto potrebuje nech si trebars na palubnu dosku v aute nalepi mapu :))))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Přesně tak, to mi přijde taky trochu ulítlé, lepit si z něčeho něco, co už snadno existuje normálně (notebook). Když někdo chce klávesnici, na co si pořizuje iPad :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : no ipad je jedno genialne zariadenie .. moji kolegovia na neho kupili officeovske aplikacie a uz notebook pouzivaju len na video, posprodukcia, strih .. vsetko ostatne robia na ipade ... mne klavesnica pride uplne na poriadku k tomu .. kto chce vela pisat .. naopak .. pride mi uplne zbytocne robit z mobilu notebook .. ale ako vidno , aj tu su ludia , ktory to vitaju .. cize kazdy chce nieco ine ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zajímavá a myslím že velmi objektivní recenze podrobně srovnávající iPhone4 vs Samsung i9000 Galaxy. Ve většině aspektů (telefonování, displej, foták, videokamera, hudební přehrávač, video přehrávač, internet) z toho o něco lépe vychází Galaxy:

http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_g ... ew-500.php

(mám osobní zkušenost s porovnáním hudebního přehrávače Galaxy (i Wave) vs iPhone (iPod Touch). Všudypřítomné nesmazatelné iTunes mi připadají trošku opruzující v porovnání s příjemným, možnostmi bohatým (a nemonopolním) přehrávačem Galaxy/Wave. U video přehrávače už není vůbec o čem - ixxx zvládne jen .mov video, Android bez problémů přehrává všechno - avi, mkv atd ....)

Displej u Galaxy je na pohled též trochu jiné kafe ...

I kdybych stál znovu před výběrem (a i kdyby byla cena stejná) asi bych opět zvolil Galaxy ...

Jedinou jednoznačnou výhodou iPhone proti Galaxy je perfektní propojení a interakce s počítačem Apple. U Galaxy se to omezuje na zobrazení velkokapacitního úložiště se složkami.

Nedávno jsem objevil skvělou věc (kterou samozřejmě umí i iPhone) - z telefonu se stane mobilní přístupový bod (zdroj wifi - v místech kde normální wifi nebo internet není) na který se v pohodě napojí notebook - a je samozřejmě mnohem pohodlnější internetovat na notebooku než něco šušlat na malém displeji mobilu ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

iphone nic takovyho neumi, pokud ho nejailbreaknes a vubec pokud pres nej chces na net, jsi omezeny na pocitace s macos (coz je PITA)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Aha, tak to jsem nevěděl, tak potom thumbs up pro Galaxy :) (a Wave - ten má zase synek a ten to umí taky )

Pro mě je to skvělá věc, když třeba jsem s malým hodinu v hudebce nebo ve sboru apod. (domů už se mi nevyplatí jet tam a zpátky) - spustím Galaxy jako univerzální wifi bod (během 2 vteřin) a můžu pracovat na notebooku s plnohodnotným připojením k internetu (případně kdokoliv jiný komu bych dal heslo)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jinak teda wifi je pekny reseni, ale pripojit notebook k netu pres seriak/infra/bluetooth umi snad kazdej mobil uz tak 10 let, takze to wifi je vyhoda imho hlavne kdyz chces pripojit vic lidi, v pripade jednotlivce mi prijde pripojeni pres bt stejne pohodlny...

Odpovědět