Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

Ivo
Moderátor

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od Ivo »

Pomalu se sbíhají info o Samsung Galaxy III:

http://detail.zol.com.cn/cell_phone/index298979.shtml

Pravděpodobně spatřen v 7:10 zde
Předběžné info:

- The specifications for the SGSIII are of course subject to change, but are Samsung-developed 2.0GHz quad-core CPU (no codename given), 2gb RAM, 32gb internal memory (with sd card slot), and a 4.65 inch screen. A new display called Super AMOLED III is being developed specifically for the phone (SGS had Super AMOLED, SGS II had Super AMOLED Plus, SGS III has Super AMOLED III) with 1280x720 resolution, giving the phone a ppi of 352, which they emphasized that a 352ppi will make it the highest ppi mobile phone.

- The device is 9mm thick, has a metal and glass body (a really clean, shiny look to it in the pictures), has a 2250mAh battery, 10 megapixel camera and is capable of shooting 1080p video at 60 frames per second.

- The phone will come with an inbuilt NFC chip.

- The phone will have Androids latest Ice Cream Sandwich software and an all new TouchWiz 5 which has been in co-development with Google during the development of the Galaxy Nexus, so according to the Samsung representatives, it isn’t as “intrusive to Android” as previous TouchWiz versions were.

Tohle bude už možná moment k upgradu :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo: a stoji ti to za ty penize? ja jsem zvazoval galaxyII a ze zacatku jsem byl docela pevne rozhodnutej, mozna i zamilovanej. nakonec jsem udelal kompromis s xperia pro a jsem rad, protoze hw klavesnice se ukazala jako nejlepsi "funkce" a vychytavka. jediny co me trosku mrzi je, ze baterka nevydrzi dyl - pres pet dni se neda dostat pri normalnim pouzivani, myslim jen jako telefon (cca 10 hovoru / den). pri intenzivnim pouzivani - telefon, internet, gps je mozny ho za jeden den vytlouct jak nic i pri dodrzovani vsech moznych zasad na usporu energie baterie..
dalsi veci co mi vadi, to ale nesouvisi s konkretnimi telefony, je system zaneseny vsemoznymi sra*kami (aplikace), ktere nejdou dat pryc, automaticky se spousti po startu a zbytecne ubiraji pamet (te mam dostatek) i energii.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Neboj, já počkám až to slevní na polovinu ... :wink: Mám rád tyhle hračky :) vysloveně jako hračky pro potěšení ... anebo iPhone 5 :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem se rozhodl koupit si novou hračku a po 2 letech s Galaxy S1 se jdu klukovsky potěšit novým autíčkem S3 :D (už je k mání za cca 8k což se dá ...)

Obrázek

dano

Příspěvek od dano »

pekne prevedenie. Ty mas takyto bordovy?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jsou k mání tři barvy a bordová je obecně moje nejmilejší barva, tak jsem neváhal, za hodinku si pro něj jedu :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som tiez vcera kupil v metre adventne bordove sviecky .. prijemna farba ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mám trošku dilema jestli na to dávat folii nebo ne ... Na S1 jsem nedával a koukám že je docela poškrabaný i když jsem s ním neházel po zemi ... S folií zase ten displej vypadá trošku méněcenněji ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som mal foliu aj na starom ufone aj na novy som si dal .. ono dost zavisi od folie .. zrovna vcera sme vo firme riesili sefom dake upgradu ufonov a porovnavali sme dva sstarsie telefony a na kazdom bola ina folia a uplne inak to vyzeralo ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja mel cca rok screenshield folii a byl jsem spokojenej. ale zrovna predevcirem jsem ji dal dolu, protoze uz byla celkem dobita. az po sundani jsem si uvedomil ten rozdil ve vzhledu - telefon je ted zase krasny a hlavne displej se o takovejch dvacet procent jemneji ovlada ;) ted mam dilema, jestli folii davat znovu, nebo telefon dojet bez ni. nicmene, chtel bych, aby mi jeste alespon dva roky vydrzel, snad mi to rychlost vyvoje neprekazi :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nevidim smysl dneska davat folii. Nikdy jsem ji na telefonu nemel a sklo poskrabany nemam a to telefon nosim normalne po kapsach, kde mam mince a jinej bordel. Naposledy jsem mel folii nekdy pred osmi lety na looxu, kde byl ale mekkej displej pro ovladani stylusem, v dnesni dobe tech ruznych tvrzenych skel mi to prijde uplne zbytecny. A navic je to hnusny, protoze folie se na rozdil od skla poskrabe ;)
Jen me dva eurocenty.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mne sa lepsie smykal prst po folii , ako po displeji .. takze zmysel vidim ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem si s tím včera pohrál, nastavoval a zkoušel (malý v tom usilovně asistoval :) Zatím to vypadá skvěle. Moc se mi líbí displej, celková poctivá velikost (krásně to drží v ruce) atd. Kromě mnoha funkčních a kosmetických upgradů proti fungování S1 je nejpodstatnější perfektní GPS modul, který se okamžitě chytá (ten byl u S1 slabší) a též mobilní přístupový bod (z telefonu je wifi zdroj) - ještě včera jsem zápasil s S1 že se na edge nechtěl moc chytit, tady se okamžitě připojí ... Celkově mnohem svižnější chod a intuitivnější systém. Zatím spokojenost.

S-Voice (obdoba Siri) je sranda a funguje dobře ... Malý do včerejška neoblomně tvrdil že chce iPhone, ale ted už připouští že by se mu líbil Galaxy S3 :) Za poloviční cenu proti iPhonu je to myslím velmi rozumné ... Koukal jsem na spoustu recenzí a srovnání iPhone5 vs Galaxy 3, vychází to ve srovnání velmi podobně, něco má lepší iPhone, něco Galaxy (i když ty pozitiva většinou převažují u Galaxy). Je to věc preferencí ... Pro mě osobně je iPhone předražený, resp. jeho cena je pro mě neadekvátní mobilu. Galaxy S3 (s 32GB kapacitou vč. SD karty) jsem koupil za 8700 Kč. iPhone 5 se stejnou kapacitou stojí přinejmenším 2x tolik. Kdyby stály podobně, zvažoval bych ... (ale i tak bych se možná přiklonil ke galaxy), ale takhle nemám o čem uvažovat ... Mobil za 20k nechci ... (ale je to jen moje osobní preference, nic víc).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som tiez nevyplazol 700 EUR za iphone .. 300 EUR mi pripada v pohode ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

300 EUR je uplně v pohodě - a kde se dá dostat iPhone za 300 EUR ?

Odpovědět