Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jaký OS používáte v telefonu:

Symbian
9
11%
Windows
7
9%
Android
26
33%
iOS
25
31%
Jiný...
13
16%

Celkem hlasů: 80

Ivo
Moderátor

Re: Rozumný, inteligentní smartphone za rozumný peníz

Příspěvek od Ivo »

koma6 píše:
Ivo píše:Nechce se mi věřit jedné věci - budík se zapne jen když je mobil spuštěný a když je vypnutý tak ne ?? U všech předchozích telefonů bylo normální že jsem mobil vypnul a když byl nastavený budík, tak začal ráno normálně zvonit ... :shock:
Když máš vypnutej počítač tak se ti taky nezačnou stahovat aktualizace. Smartfone se nevypíná. Je to prostě komp.
No tak to je pěkně blbé, mít zapnutý mobil v noci mi připadá uplně hrozné ... i nokia za 500 tohle umí :(

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ivo píše:Nechce se mi věřit jedné věci - budík se zapne jen když je mobil spuštěný a když je vypnutý tak ne ?? U všech předchozích telefonů bylo normální že jsem mobil vypnul a když byl nastavený budík, tak začal ráno normálně zvonit ... :shock:
Tohle je přesně ten jeden z několika málo (bohužel ale poměrně zásadních) důvodů, pro se známý nakonec zbavil samsungu wave.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

:(( tak to je pěkně hloupé, pro mě to je hodně zásadní věc ... prý by ještě mohla existovat nějaká budíková aplikace co by tohle řešila ... No ale jestli tam fakt není T9 CZ a prodejce nebude schopen ho tam dát, tak to vracím ..

PS: Ptal jsem se přímo Samsungu na ten budík a potvrdili že nezvoní při vypnutém telefonu. A taky potvrdili že jiný jazyk T9 nelze dohrát. Takže to vidím na vrácení ....

dendy

Příspěvek od dendy »

koma6 píše:Když máš vypnutej počítač tak se ti taky nezačnou stahovat aktualizace. Smartfone se nevypíná. Je to prostě komp.
jj presne tak.. ja som nemal vypnuty telefon ani nepamatam :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže ani u iphone nezazvoní budík při vypnutém mobilu ??? No tak to jsi jdu snad koupit nokii za tisícovku a je po srandě :shock:

Já i počítač vypínám přes noc ... nevím proč bych ho měl mít zapnutý :)

James L.

Příspěvek od James L. »

Ivo píše:Takže ani u iphone nezazvoní budík při vypnutém mobilu ??? No tak to jsi jdu snad koupit nokii za tisícovku a je po srandě :shock:

Hehe, taky mě zajímalo, jestli iPhone zazvoní i když je off. Nokie tohle umí no.

dendy

Příspěvek od dendy »

no to je proste vec pristupu.. ja vobec nenachadzam jediny rozumny dovod preco by som mal telefon vypnut :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Takže ani u iphone nezazvoní budík při vypnutém mobilu ??? No tak to jsi jdu snad koupit nokii za tisícovku a je po srandě :shock:

ja zase nechapem , naco by som ho vypinal .. mal som asi 10 mobilov za tych 10 rokov co tu mame GSM a nikdy som ziaden nevypinal .. pride mi to otravne a nic to neriesi ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

dendy píše:no to je proste vec pristupu.. ja vobec nenachadzam jediny rozumny dovod preco by som mal telefon vypnut :)
Já mám na to 3 rozumné důvody :)

1) nechci spát se spuštěným telefonem (chci mít vysílačku v ložnici vypnutou)
2) nechci aby mi někdo volal když spím
3) zbytečně se vybíjí baterie, která není žádný zázrak u těchto mobilů

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo :
1/ telefon mavam na inom poschodi domu v pracovni
2/ z dola ma to az tak nezobudi .. ale ked lahko spim , tak ma to zobudi .. moja praca vyzaduje , ze ked je problem , je dobre ked sa mi dovolaju ..
3/ vacsinou v noci sa nabija ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo :
No ale potom pointa budíku nefunguje :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Kdyby te ta "vysilacka" nejak moc trapila (k cemuz ale neni duvod ;), tak treba v iphone je prepinac na odpojeni te vysilaci casti (nazyvaji to airplane mode), neni v tom Tamtungu neco podobnyho?
EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=OxZQa-2vFMc
Jinak budit te nebude, kdyz si vypnes na noc zvoneni. Zadnej smartphone se z principu nevypina, ty zarizeni jsou navrzeny, aby bezely (coz pri zhasnutym displeji stejne znamena jen to, ze baterka nejakym minimalnim proudem napaji pamet, takze je to v podstate skoro stejny, jako vypnutej telefon).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:
Pytkin píše:ivo :
No ale potom pointa budíku nefunguje :wink:
jo to ne .. na budenie pouzivam budik ..

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ivo, davas tu argumenty typu: ...je dolezite rano, ked sa clOvek zobudi, polozit na zem ako prvu lavu nohu, lebo... Smartfony vymysleli ako reakciu pouzivatelov mat pri sebe minikompjuter. Poukazujes na kvazi nevyhody na nieco co vlastne ani sam nepotrebuje, len sa mu to nepaci. Ak by sa mnozili poziadavky zakaznikov na to aby sa smartfon dal pouzit ako budik aj ked je vypnuty, vyrobcovia by tak davno urobili.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jo, je tu taky airplane mode ... tak to by mělo být ok ... Ale co se týče vysílačky, je to tak. Já třeba nemůžu mít nějak dlouho mobil u ucha, protože to "peče" hodně ... a cítím to v hlavě ... používám sluchátka kdykoliv to jde. Když pustím wifi nebo bluetooth, je to poznat ... Koneckonců nedávno psali o nějaké studii, kdy u vysílačky wifi odumíraly stromy ... jednozačně to je poznat (v nedobrém smyslu). Tak se to snažím maximálně omezit ...
Pytkin píše:
jo to ne .. na budenie pouzivam budik ..
Já mám právě proto takový mobil, abych nemusel mít a nosit mobil + budík + foták + videokameru :)

Odpovědět