Screen capture "iného počítača"

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2414
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Nahrávanie obrazu iného počítača cez firewire..
je to možné ? máte s tým niekto skúsenost ?
konkretne moja predstava je taká že: Mám notebook s externým monitorom a to čo sa deje na tom velkom monitore by som rád zachytával/nahrával iným notebookom. idealne cez firewire..

ako druhú možnost by som videl nahrávat to kamerou.. mám doma takú staršiu čo vie nahrávat z fw na "pásku", ale s kvalitou som neni spokojní..


Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2414
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

myslím že určite ano, ale zdá sa mi to trochu drahé.. ja to potrebujem tak 2x do roka..
ale nabaštrngoval si ma s tým, pekne kompaktne riešenie, pokukám po bazároch či by som niečo také nanašiel za menej
Dík za tip.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od Pytkin »

drahe ? mne to pripada strasne lacne .. obdobne veci stoja kopu penazi .. ja som si kupl striznu za 900 eur , ktora vie posielat zaznam H264 po usb .. primarne je to 6 kanalova strizna .. ale pouzivam to aj na nahravanie :) hento mi pripada skoro zadarmo :)

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od Axerathix »

a toto https://obsproject.com/index nie je dobre na to, co potrebujes?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13848
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od dendy »

a preco to chces nahravat inym kompom a nie rovno nejakym screen graberom priamo na tom kompe ?? len zo zvedavosti sa pytam :)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2414
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Pytkin drahe z pohladu že som myslel že to spravim tým čo už mám :), teraz ked to pozerám na nete tak mi je jasné že si sem hodil to najlacnejšie z ponuky.. ale jak som už písal, lúbi sa mi to.. moýno by som si nakoniec aj nejaké hry ponahraval

Axerathix, dík pozrem na to.. niečo také som povodne myslel, nejake odskušane sw riešenie

Dendy, len kvoli výkonu, potrebujem ho v tom nb čo najviac, ide o záznam VJ setu riadeného prevažne cez midi, zato aj nemožem použit render ale nahravat to live..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13848
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od dendy »

no pocuj ale ty chces sw tlacit obraz z toho kompu na iny a tam ukladat na disk ?? a myslis ze tym nieco vykonovo usetris ?? tak ci tak sa ti bude musiet na zdrojom komple ten obraz grabnut, skomprimovat a potom uz aky je rozdiel tlacit to po sieti (alebo usb) na iny komp alebo to rovno ulozit na disk ? disky su dneska rychle .. pripadne si mozes na toto spravit 2-3 GB ramdisk - to hon napchas komprimoveneho mpegu hodiny, a nebude ti ani spomalovat komp zapisom na disk

mam pocit ze ak nebudes mat uplne out-of-box riesenie (daco co si zobere video z VGA out) tak si len komplikujes robotu a vykonu moc neusetris..

ale mozem sa mylit

pri VJ-ingu sa to neriesi nahodou standardne tak, ze projektory maju este normalny TV out vystup z toho co premietaju na platno, a z neho sa to grabuje uplne obycajnou TV kartou za par euro ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od Pytkin »

no podla mna super je ta drha krabica co som dal .. lebo to vie rovno nahrat a nepotrebujes dalsi komputer ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13848
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od dendy »

aha pozeram teraz.. tak za cca 100 eur to je super riesenie tohoto problemu .. aj ked by to clovek pouzil len obcas ..

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od Axerathix »

ReaktoplazmAR píše: Axerathix, dík pozrem na to.. niečo také som povodne myslel, nejake odskušane sw riešenie

Dendy, len kvoli výkonu, potrebujem ho v tom nb čo najviac, ide o záznam VJ setu riadeného prevažne cez midi, zato aj nemožem použit render ale nahravat to live..
musel som si pozriet co to je VJ ing (lebo som nevedel co to je) a podla toho co mi google vyhodil a co potrebujes, tak ten program na ktory som dal link, to v pohode zvlada na notebooku bez nejakeho zatazenia PC alebo notebooku. Ja som ho pouzil zopar krat v jednej hre (mam notebook) a pri nahravani som nepocitil ziadne zmeny. Je pravda ze kvalitu som nemal rovnocennu, koli uploadu na net, ale nemyslim si, ze ten VJing je narocnejsie ako PC hra, takze by si v konecnom dosledku nepocitil ziadne zmeny pri vacsej kvalite. (nahravanie vo vacsej kvalite este nemam odskusane). Exituje este CamStudio alebo Fraps, ale to su z casti platene a tusim CamStudio je dost pomale a zatazuje ak mas slabsie PC.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od Pytkin »

na velkom pocitaci s nvidia kartou sa da dnes nahravat priamo v nvidia driveroch .. na notebookoch to asi nejde .. resp. mam pocit ze len s niektorymi Mkovymi kartami .. vola sa to ShadowPlay
http://www.geforce.com/geforce-experience/shadowplay

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2414
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Screen capture "iného počítača"

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

..moja idealizovaná predstava bola nejaký light programík ktorý by dokázal ten výstup poslat cez FW von do druheho NB.. ten OBS by mohol byt ono.
, no teraz už som silno nahlodaný s tou gamer capture kartou, možno by som si tým nahraval aj playstation a pod.

Camstudio a pod. som skúšal "všetky" a paradoxne najlepšie mi to ide s Corel Screencap.

geforce experience mam v počitači.. v NB mám ATI HD volačo..

Odpovědět