Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Ivo »

Dendy však jasně - je to sranda a svět iluzí :) a je fajn se na to občas podívat z různých úhlů a trochu se tomu zasmát. No, právě jsem se vrátil z půlhodinové příjemné projíždky po horských cestách kolem Košické Belé jen tak se bez cíle projet a užít si plavné poklidné jízdy v majestátném Volvu :D (a poplácal jsem ho po dojezdu po kapotě :D

Ale když to zminuješ, jedné věci jsem si už víckrát všimnul. Že sice věci můžou být původně stejné, ale že my jsme jim schopni (nějakým naším mentálním kvantovým silopolem) něco vdechnout, nějak je pozměnit ... k lepšímu i k horšímu ...

dendy

Příspěvek od dendy »

http://www.itnews.sk/spravy/biznis/2014 ... li-zdielat

zaujimavy napad .. ze by clovek auta nevlastnil.. ale fungovali by defakto ako verejna doprava ale v malom.. chces niekam ist, naplanujes trasu, objednas auto.. autonomne auto pride, nasadnes, odvezie ta kam chces, vystupis, a ono ide dalej zase niekomu sluzit

samozrejme ortodoxni soferi budu ohrnat nosom ale mne to pride ako realna vizia buducnosti ako dramaticky znizit potrebne mnozstvo aut (a tym miest na parkovanie, spotrebu paliva, atd ..) .. z pragmatickeho hladiska je to vyborny napad ..

bassline

Příspěvek od bassline »

Ivo píše: Auto je mechanický stroj a všechny jsou do posledního šroubečku stejné naklonované výrobky z linky. Přijdeš o jedno volvo, můžeš mít 1000 dalších naprosto identických , nebo vyměníš blatník atd. :wink:
Obrázek

Ty si zrejme este nevidel ani jeden diel z tohto, ze ? :lol:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Takovej dotaz,
potrebuju pridelat klic k ford focus II (2006), zasel jsem do prvniho zamecnictvi a typek mi rekl, ze musi byt s chipem na imobilizer, takze zakladni klic stoji 1500... Je to realita nebo jde udelat obycejny mechanicky do 500?

Diky moc za odpoved
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Realita

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a mas imobilizer? v podstate si to klidne muzes predelat na startovaci tlacitko :-)

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

I Felicia druhy generace ho mela v zakladu, a to byl myslim rok 96 az 98, presneji bych musel hledat. Takze ten Ford ho ma urco.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja mam focus Cmax 2006 a imobilizer tam je ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ja nevim jak to maj jednotlivy automobilky a jejich stupne vybav, ale nase sluzebni fabka nemela nic :-) stejne tak peugeot i citroen.

peteness

Příspěvek od peteness »

Oxyygen píše:Takovej dotaz,
potrebuju pridelat klic k ford focus II (2006), zasel jsem do prvniho zamecnictvi a typek mi rekl, ze musi byt s chipem na imobilizer, takze zakladni klic stoji 1500... Je to realita nebo jde udelat obycejny mechanicky do 500?

Diky moc za odpoved
obycejny klic ti na nic neni, protoze neodblokuje imobilizer. Dostanes se do auta, ale neodjedes.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Chtěl jsem se zaregistrovat na http://www.volvo-forums.com a narážím na na nepochopitelný problém ... Jak jinak nebo v jiném formátu byste odpověděli na tuto otázku ? :shock: :shock: (zkusil jsem samozřejmě i slovy)

Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a zkousels napsat last year? a nebo zkus dat 2012, treba si to neprenastavili letos :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo daj tam 2011 s tym ti to prejde (skusal som) :mrgreen:

mozno je ten server ulozeny v blizkosti ciernej diery takze sa tam spomaluje cas a maju tam este 2012 ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Super, díky vyzkouším :)

Jinak dnes jsem po dlouhém čekání konečně dostal kartu k Volvo navigaci iGo (v rámci extra systému Sensus Connected Touch). Čekal jsem na to jako na spasení po lehce debilní a zastaralé vestavěné originál navigaci Volvo. To iGo je též na obrazovce ale ta se změní v dotykovou).

Čekal jsem že to bude super, ale jsem trochu v rozpacích. Používá tady někdo iGo (jestli se to v té samostatné podobě chová stejně jako tady ? )

1) české pokyny k této navigaci jsou lehce dementní ... mám právě odbočit vpravo/vlevo, jsem u té odbočky a místo normálního pokynu "odbočte vpravo" hlas vždy řekne: "na PŘÍŠTÍ odbočce odbočte vpravo" ... no to snad nemyslí vážně ?

Některé pokyny psal osobně Jaroslav Vrchlický ? "právě vjíždíte na kruhový objezd a opusťte jej na druhém výjezdu" ... (amen) - přeloženo z anglického originálu "take the second exit"

2) z ničeho nic se během trasy ozve - "právě jste vjeli na průjezdní bod" a jsem jen na normální cestě jako předtím bez odboček (??)

3) po jakékoliv učiněné odbočce se začne obraz navigace lehce motat a trvá pár vteřin než se cesta a směr opět vyrovnají

4) při dojezdu do cíle nikdo neoznámí že se dojelo do cíle - jenom na ukazatelích vzdáleností a časů se místo čísel objeví pomlčky

5) Když znovu nastartuju auto, navigace znovu nenaběhne (tam kde skončila), objeví se panel Média s ukazatelem času, já si musím iGo znovu nalistovat a vybrat (je to asi 10. v pořadí), znovu ji spustit a znovu zadat cíl ... (uff)

další věci se asi dozvím později ...

Já si snad na okno nalepím mobil s navigonem nebo tomtom (to jsou takové normální navigace ...) . Nečekal jsem že tuto myšlenku budu mít poté co v autě mám originální navigaci Volvo a ještě za dalších 25k doinstalovaný systém Sensus Connected Touch s další navigací ...

Odpovědět