Super, díky vyzkouším
Jinak dnes jsem po dlouhém čekání konečně dostal kartu k Volvo navigaci iGo (v rámci extra systému Sensus Connected Touch). Čekal jsem na to jako na spasení po lehce debilní a zastaralé vestavěné originál navigaci Volvo. To iGo je též na obrazovce ale ta se změní v dotykovou).
Čekal jsem že to bude super, ale jsem trochu v rozpacích. Používá tady někdo iGo (jestli se to v té samostatné podobě chová stejně jako tady ? )
1) české pokyny k této navigaci jsou lehce dementní ... mám právě odbočit vpravo/vlevo, jsem u té odbočky a místo normálního pokynu "odbočte vpravo" hlas vždy řekne: "na PŘÍŠTÍ odbočce odbočte vpravo" ... no to snad nemyslí vážně ?
Některé pokyny psal osobně Jaroslav Vrchlický ? "právě vjíždíte na kruhový objezd a opusťte jej na druhém výjezdu" ... (amen) - přeloženo z anglického originálu "take the second exit"
2) z ničeho nic se během trasy ozve - "právě jste vjeli na průjezdní bod" a jsem jen na normální cestě jako předtím bez odboček (??)
3) po jakékoliv učiněné odbočce se začne obraz navigace lehce motat a trvá pár vteřin než se cesta a směr opět vyrovnají
4) při dojezdu do cíle nikdo neoznámí že se dojelo do cíle - jenom na ukazatelích vzdáleností a časů se místo čísel objeví pomlčky
5) Když znovu nastartuju auto, navigace znovu nenaběhne (tam kde skončila), objeví se panel Média s ukazatelem času, já si musím iGo znovu nalistovat a vybrat (je to asi 10. v pořadí), znovu ji spustit a znovu zadat cíl ... (uff)
další věci se asi dozvím později ...
Já si snad na okno nalepím mobil s navigonem nebo tomtom (to jsou takové normální navigace ...) . Nečekal jsem že tuto myšlenku budu mít poté co v autě mám originální navigaci Volvo a ještě za dalších 25k doinstalovaný systém Sensus Connected Touch s další navigací ...