Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa
Tak tady už chybí jenom recepty "Kočička třicetkrát jinak".
poradte ktore gumy kupit na zimu... moc sa v tom nevyznam.. nechcem platit zbytocne vela ale zase viem ze na zimu je zhladiska bezpecnosti do re mat kvalitne. gumy..
potrebujem 235/65/R17
z tejto ponuky (hore si treba dat do filtra rozmery)
http://www.nejlevnejsipneu.cz/sk/pneuma ... &stranka=1
potrebujem 235/65/R17
z tejto ponuky (hore si treba dat do filtra rozmery)
http://www.nejlevnejsipneu.cz/sk/pneuma ... &stranka=1
Já si beru Nokian WR A3 (osvědčené zimní pneu z drsného severu
na originálních kolech
A kola máš taky ? Přehazovat pneumatiky tam a zpět na jedny kola není moc dobré .. (pro ty pneumatiky i kola)

A kola máš taky ? Přehazovat pneumatiky tam a zpět na jedny kola není moc dobré .. (pro ty pneumatiky i kola)
disky mam zatial len jedny.. auto som kupil na let ych gumach.. na zimu chcem kupi len gumy, a potom uz ich necham na tych diskoch a na leto kupim nove disky aj gumami (vacsie;-)
preco nieje dobre prehadzovat gumy ? svokor ma prave presviedca ze nemam kupovst druhe disky a len prehadzovat gumy..
preco nieje dobre prehadzovat gumy ? svokor ma prave presviedca ze nemam kupovst druhe disky a len prehadzovat gumy..
Těm gumám to nedělá moc dobře (to páčení tam a zpět) + je to pracný proces
Mít 2 sady kol je ideální - jen se přešroubují
Mít 2 sady kol je ideální - jen se přešroubují
jasne tiez si myslim... naviac na leto chcem kupit R18..
kolesa sa musia vzdy vyvazit .. nestaci presrobovat ..
dendy : ja si chcem na zimu dat 16tky (letne mam 17) .. vyberiem si podla adac ..
dendy : ja si chcem na zimu dat 16tky (letne mam 17) .. vyberiem si podla adac ..
- ReaktoplazmAR
mat jedny kolá a prezúvat ich 2x ročne je uplne v poho, gumám ani kolám sa tak vobec nič nestane.. tak či tak ich treba pred sezonou vyvážit... na predošlom aute som mal pekné elektrony a chcel som ich mat aj v zime, tak som na nich prezúval.. spolu s prezutím a vyvážením 20€.. kolá som kupoval nové a po 4 rokoch takéhoto prezúvania boli stále nové - no problem.. teraz mám na zimu iný rozmer ako na leto tak budem len prešrobovavat..
ja som posledné 2 razy kupoval Continental ContiWinterContact, tie sú super a aj pekne vyzerajú..
ja som posledné 2 razy kupoval Continental ContiWinterContact, tie sú super a aj pekne vyzerajú..
jedinu zimnu gumu, ktoru treba riesit je prezervativ, nie? 

ved ja tiez tak len zima 17 a leto 18Pytkin píše:kolesa sa musia vzdy vyvazit .. nestaci presrobovat ..

inak nokian som mal aj na x3jke a spoko maximalna tak asi pojdem do tych co vytipoval ivo

dendy : adac.de .. nemecka stranka kde testuju okrem ineho aj gumy ..
tu je test na 17tky z minuleho roka
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
tu je test na 17tky z minuleho roka
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
ohledne pneu: za sebe muzu doporucit napr. pirelli snowsport, nebo nokian wrg2. letos jdu opet do nokianu a to wrd3, tak uvidime...
rozhodne nedoporucuju barum polaris jakekoliv verze. na vsech autech, na kterejch jsem je vyzkousel (pujcena, firemni) to bylo o pruser pri horsich podminkach. pritom jsou u nas davy lidi, ktery na ne prisahaj
vyvazeni: neni zdaleka pravda, ze po kazde vymene obutych disku se musi kola vyvazovat. staci zkontrolovat, zda neuletela zavazicka, zda neni guma nerovnomerne sjeta. resit to ma cenu, az kdyz se auto chova spatne (tukani do volantu ve vyssich rychlostech, tahnuti ke strane). samozrejme jsou ridici, co to vubec nejsou schopni rozpoznat... u tech je lepsi, kdyz si nechaji disky radeji i odborne nasroubovat, protoze i to se musi umet (moment a spravne poradi dotahovani jednotlivy sroubu/matic)
testy adac vyhrava pomerne casto conti... ne ze by to byly spatny gumy, ale
rozhodne nedoporucuju barum polaris jakekoliv verze. na vsech autech, na kterejch jsem je vyzkousel (pujcena, firemni) to bylo o pruser pri horsich podminkach. pritom jsou u nas davy lidi, ktery na ne prisahaj

vyvazeni: neni zdaleka pravda, ze po kazde vymene obutych disku se musi kola vyvazovat. staci zkontrolovat, zda neuletela zavazicka, zda neni guma nerovnomerne sjeta. resit to ma cenu, az kdyz se auto chova spatne (tukani do volantu ve vyssich rychlostech, tahnuti ke strane). samozrejme jsou ridici, co to vubec nejsou schopni rozpoznat... u tech je lepsi, kdyz si nechaji disky radeji i odborne nasroubovat, protoze i to se musi umet (moment a spravne poradi dotahovani jednotlivy sroubu/matic)

testy adac vyhrava pomerne casto conti... ne ze by to byly spatny gumy, ale

Naposledy upravil(a) biscuit dne 20 zář 2014 14:56, celkem upraveno 1 x.
biscuit : ty si po prezuti nejak nafotis gumy zpredu aj zo zadu , ze kde su ake zavazia ? jak zistis , ci nejake neodletelo ?