Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Kermitak »

W.Cable píše:Ano prijde, to auto je seriovka, kterou prodaji kazdemu kdo ma penize a projevi zajem. Ale, az jim bude padesat a vyrobi ke kulatemu vyroci exkluzivne pouhe tri kusy vyjimecneho modelu, tak ver ze penize nebudou hrat zas takovou roli, ale pujde hlavne o prestiz.
Lambo uz davno neni firma, zakladajici si na vyjimecnosti. Driv si overovali, zda mas ke znacce vztah a kdyz jsi neprosel, auto ti neprodali (jakykoliv), ale to uz davno neplati. Kdo ty prachy da driv, ten to dostane.

Jinak lidi, co si Lamba kupuji, si stezuji, ze v poslednich letech jsou ty auta k uzoufani nudny, neinovativni a priserne poruchovy. Smutny... :roll: I kdyz musim rict, ze Aventador je aspon designove moc povedenej.

fova

Příspěvek od fova »

biscuit píše:fova, tak ja jsem prvni, kdo ti to vyvracet nebude a naopak ti fandim. a to svezeni ti pak bude nejlepsi odpovedi... spotreba neni vsechno, znam spoustu lidi co by svoje v6 a v8 nemenili a na spotrebu si ani nestezuji - ono stejne nejvic zalezi na stylu jizdy. jasny, ze jezdit s tim tejdne 2.000 je asi hloupost pro vetsinu normalne vydelavajicich, tam ma asi nejaky alternativni palivo velkej vyznam ;)

btw. zaregistrovali jste toto? (myslim tuhle upravu)
O te Toyote jsem tusim pred casem cetl, ze se to chysta.

Argumenty proti Subaru jsou:

- spotreba. To je neoddiskutovatlne, ze je vyssi - uz jen kvuli ctyrkolce
- strasne drahe nahradni dily. Jenze kritici jaksi pomiji to, ze Subaru patri k nejspolehlivejsim autum na svete. Forester je v prvni desitce statistiky TUV pro ADAC. Servis urcite bude, ale predpokladam, ze ne tak casto.
- stala ctyrkolka je krome 2 mesicu v roce zbytecna.

Argumenty pro Subaru jsou:

- skoro uz nejde koupit nic lepsiho co se tyce jizdnich vlastnosti
- stala ctyrkolka ti pomaha i na suchu zvysovat adhezi napr. v zatackach, takze pri sviznejsi jizde to jde strasne spatne utrhnout ze silnice.
- libi, ze to neni auto na chlubeni ala Audi a BMW. Je to svym zpusobem nenapadne a nezname auto, ale kazdy kdo trochu o tom neco vi, tak je mu jasne, ze s timhle autem neni radno si zahravat :-)

I kdyz v posledni generaci je znatelny odklon znacky od sportovniho svezeni (pominu-li Imprezu).
Snad v Japonsku zase dostanou rozum a vrati tomu sportovni smrnc. Treba Forester se generaci od generace zhorsuje.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

"...pomaha i na suchu zvysovat adhezi napr. v zatackach, takze pri sviznejsi jizde to jde strasne spatne utrhnout ze silnice..." asi nejsem tak dobrej řidič, ale moje 205 šíře jsem ještě ani nedokázal rozpískat, natožpak utrhnout. Jen za mě - tenhle bod bych rozhodně jako "pro" ohledně trvalé čtyřkolky neměl; nejspíš bych ho tam neměl vůbec.

Jo - vytrh jsem to z kontextu, protože jsem chtěl napsat podotknutí pouze k tomuto. Spíš mi přijde, že tu jde opravdu hlavně o to "srdcovka", což ve výsledku samozřejmě proč ne. Ale pak tu nemusí být ty pro/proti argumenty 8)

P.

fova

Příspěvek od fova »

Myslel jsem trosku vic sviznejsi jizdu, nez kterou vetsina lidi jezdi :-)

Nekdy, kdyz se chci vyblbnout, tak zkousim, kde jsou mezni hranice aut. A vim, ze je obrooooovsky rozdil mezi Fabii a Mondeem. Vetsina lidi si to mozna neuvedomuje, protoze jezdi stale na pohodu, ale v tech meznich situacich najednou vidis jak propastny ten rozdil je. Hodne se to zintenzivni v zime, kdy je naledi.
Ja kdyz jsem ted na sneho/ledu jezdil s Mondeem 80km/h, aniz by mi nejak moc klouzalo, tak Fabijky se odvazily max. 50-60km/h, jinak litaly zleva doprava. Jakmile led slezl, tak hned jim narostly kridla a zacaly me zase predjizdet.

Takze ano, pro tebe osobne to mozna opravdu neni argument.

Ty duvody pro a proti jsou tu pro ostatni, koho by to zajimalo. Ja uz to mam vyresene a argumenty neresim.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

permanentná 4-kolka je dobrá v lete/v zime.. to človek zistí ked nejakou cestou chodí roky na 2kolke a potom ju začne jazdit na 4kolke.. pri športovej jazde to samozrejme zistíš lahšie, ale aj pri bežnej pohodovej jazde ten rozdiel ucítiš (aj v lete), len na to treba širší horizont.. ja pokial ma okolnosti neprinútia tak iné ako 4kolku nechcem, ideálne permanentnú

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nic jiného než 4 AWD už taky nikdy nechci ... to je neskutečná pohodička v zimě (proti většině jiných aut) + k tomu Volvo stabilizační systém DSTC ...

dendy

Příspěvek od dendy »

ReaktoplazmAR píše:permanentná 4-kolka je dobrá v lete/v zime.. to človek zistí ked nejakou cestou chodí roky na 2kolke a potom ju začne jazdit na 4kolke.. pri športovej jazde to samozrejme zistíš lahšie, ale aj pri bežnej pohodovej jazde ten rozdiel ucítiš (aj v lete), len na to treba širší horizont.. ja pokial ma okolnosti neprinútia tak iné ako 4kolku nechcem, ideálne permanentnú
Presne!! toto hovorim stale... zvyknem jazdit trasu BA - BB na mojej X3jke... a minule som musel ist v superbe (bez 4x4) ... a bol som sokovany ako v niektorych usekoch som musel ist vyrazne pomalsie nez som bol zvyknuty lebo to proste vynasalo a nesedelo v zakrute...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja si zas myslim, ze se ctyrkolkou neni takova sranda a tezko se clovek dostane na limit pri normalni jizde (kdyz je ctyrkolka kvalitni). stejne tak systemy kontroly trakce apod.. navic clovek pak vlastne neumi poradne ridit a zvykne si jezdit jak zavodnik.. ja to moc nemam rad, protoze si myslim, ze takovej clovek, kdyz si system trakce vypne, nebo sedne do jinyho auta, si muze velice rychle natlouct cumak. taky je tezky poznat nebezpecnost situace, protoze auto se porad chova skvele - ale ten moment selhani je pak min ocekavanej.
proto mam radsi auta syrovy, ktery ti nic neodpustej, ale zaroven te odmenej tim, ze te nechaj jizdu prozit naplno... treba projizdce ve vyladeny zadokolce se 4x4 nemuze rovnat. nic neni tak krasnyho za volantem, jako pocit smyku v zatacce plne pod kontrolou ridice - alespon tak to mam ja ;)
Obrázek

peteness

Příspěvek od peteness »

S tim Lamborghini se mi vybavila jedna Le Mans legenda:
ObrázekObrázek

BTW Fova, ten nabourany focus mel jeste pokracovani. Koupili to za 49 tisic nejaci mladosi, a ze to pry opravi a jeste to bude jezdit :!: :shock:

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Biscuit: ten no fun faktor tam je, to ano.. na žiadnom štrku si nezahrabeš :) , ale preto som to kúpil, ja a moja žena používame to isté auto, nakolko ja svoje auto potrebujem raz za mesiac, ona v tom vozí seba a decká tak som chcel aby to bolo bezpečné.. inak zdielam tvoj postoj a ked budem kupovat dalšie auto do rodiny, tak určite mám v pláne nejakeho benz japonca, už roky sa mi lúbi impreza ale to je zasa 4x4. :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kup si miatku :-) kdybych nebyl v interieru napasovanej tiptop, tak bych o ni premejslel... treba kdyz zhubnu.. je to uzasny auticko. s tim 1.8 motorem to je proste zabava za rozumnej peniz ;) takhle si slechtim jen mx3, kam se vejdu jeste s velkou rezervou. ale i kdyz je to prima auto a je s nim sranda, na tu zadokolku to proste nema, co se srandy tyce.

peteness: kdyz to uz jsou opravdu formule, ktery by na silnici nevydrzely :-)

btw. 23. jedu pravdepodobne s mazdakama do Mostu na okruh... nechce se nekdo pridat, pripadne sejit tam? jedu tam hlavne kvuli foceni, ale mozna se svezu taky ;)

fova

Příspěvek od fova »

biscuit píše:ja si zas myslim, ze se ctyrkolkou neni takova sranda a tezko se clovek dostane na limit pri normalni jizde (kdyz je ctyrkolka kvalitni). stejne tak systemy kontroly trakce apod.. navic clovek pak vlastne neumi poradne ridit a zvykne si jezdit jak zavodnik.. ja to moc nemam rad, protoze si myslim, ze takovej clovek, kdyz si system trakce vypne, nebo sedne do jinyho auta, si muze velice rychle natlouct cumak. taky je tezky poznat nebezpecnost situace, protoze auto se porad chova skvele - ale ten moment selhani je pak min ocekavanej.
proto mam radsi auta syrovy, ktery ti nic neodpustej, ale zaroven te odmenej tim, ze te nechaj jizdu prozit naplno... treba projizdce ve vyladeny zadokolce se 4x4 nemuze rovnat. nic neni tak krasnyho za volantem, jako pocit smyku v zatacce plne pod kontrolou ridice - alespon tak to mam ja ;)
Naprosto chapu tvoji argumentaci, ale ja ted nepotrebuju auto na vyblbnuti.
Denne jezdim celkem 70km do prace, obcas jedeme s rodinou za pribuznymi na druhy konec republiky nekolik set kilometru a hodne casto v tom vozim male deti. Pri tom vsem nekdy docela specham.
Z toho vyplyva, ze jsem hledal cestovni auto, ktere me dopravi vcas, za jakychkoliv okolnosti (napr. dest, naledi...) z mista A do mista B.
Nechci pri tom resit nejake smyky, driftovani, atd.
Pro tento ucel povazuji za idealni auto stredni tridy se ctyrkolkou nebo alespon se stabilizaci podvozku.
Ale jinak by se mi samozrejme libilo mit v garazi jeste tohle:
Obrázek

2 Pete Ness: Ja take prodal tu Oktavku s tim, ze to ten kupujici zkusi jeste dat do kupy. Nakonec to rozebrali na nahradni dily a poslali mi doklad o EKO likvidaci.

peteness

Příspěvek od peteness »

dcera dostala ode me na vanoce tohle:
Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pozvanku na funnyautos.com ? to musela byt nadsena :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Nejhůře v hodnocení zábavy za volantem dopadlo Volvo. Jen 46 procent majitelů těchto švédských aut si užívá řízení, každý pátý z nich dokonce tvrdí, že je pro něj vůz jen prostředek, jak se dostat z bodu A do bodu B.
ivo: ty ses taky ucastnil ankety? :-D
http://www.auto.cz/nejstastnejsi-ridici ... vaji-73463

Odpovědět