Vakcinacia deti - ano/nie ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Vakcinacia deti - ano/nie ?

Příspěvek od dendy »

Symphonic píše:Třeba ukáže, že stejně škodlivá jako DDT jsou homeopatika.
protirecis si, najprv priamo ci nepriamo trvdis ze homepatika su podvod a nic nerobia (lebo je to len cista voda), a teraz pripustas ze mozu byt skodlive - cim v podste pripustas moznost ze v nich je nejaka aktivna latka - lebo ak by nebola ako by vobec mohla byt co len hypoteticka sanca ze by mohli byt skodlive .. :mrgreen:
Symphonic píše:dendy: Už jsem psal, že dokud se neomluvíš za své označování lidí na tomto fóru za fanatiky, nebudu s tebou diskutovat.
No ked somnou nechces diskutovat nediskutuj, asi sa sa nasiel v mojej definici fanatikov a urazilo ta to, tak si vypni moje prispevky tak ako som si ja vypol dudasove a budes vybaveny..

Za toto sa nemam najmensi dovod ospravedlnovat, stojim si za tym:
dendy píše:Najvacsia tragedia su fanatici co vsetko vidia ciernobielo. Na oboch stranach.
dendy píše:ja som to myslel skorej tak ze hadzat do kosa ockovanie ako celok, ci dokonca celu klasicku medicinu (len preto ze aj tu sa deju chyby a najdu sa lekari ktorim ide o nieco ine ako o pacientove dobro) je rovnako scestne ako hadzat do kosa celu homeopatiu (ci obecne alternaticnu medicinu) ako celok (len preto ze si z nej firmy ako Boiron sprsvili vynosny biznis, alebo sa tam najdu aj sarlatani a podvodnici)

oboje mi pride ako skodlivy sposob uvazovania a defakto fanatizmus .. nechcem nikoho urazit, nemyslim to ako urazku, len pomenovavam veci pravymi menami...

samozrejme je to len moj nazor, nebudem nikoho zabinat za to ak bude tvrdit ze sa mylim, akceptujem to
Ak si sa v tom nasiel, bohuzial s tym ja nic nenarobim.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Myslim, ze je skoro cas na zamceni tematu. Zvrhava se to do osobnich invektiv.

dendy

Příspěvek od dendy »

ako autor tejto temy suhlasim, nic nove to uz neprinesie, vsetky argumenty oboch stran uz boli povedane, kazdy si teraz musi sam vybrat co mu z toho dava zmysel a co nie ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Když už tady tato diskuse probíhala, možná není nezajímavý nový aktuální názor lékaře s třicetiletou praxí (který jsem dnes viděl a zaujal mě) ... Nechci otevírat nějaký nový flame, ale myslím že je to celkem cenný příspěvek k nedávnému tématu (nechci to dávat do témat nesouvisejících) ... z úst kvalifikovaného odborníka.
Shodou okolností ted potkávám dost lidí s malými dětmi, kteří tuto věc docela řeší - nechtějí očkovat, ale bojí se represivních úřadů. I tento názor je možná k zamyšlení ...

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

No on zas tak nový není, tohle video se objevilo na YT před víc než rokem. :) Ale v pohodě, myslím, že toto téma má ještě velkou budoucnost! Aktuální info o dění kolem očkování je např. zde http://www.rozalio.cz/

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Aha, mně to někdo poslal ted a publikováno je 19.1. ... Možná je to re-edice :wink:

Další celkem zajímavé dokumenty (myslím že to tu ještě nebylo)

dendy

Příspěvek od dendy »

k comu je dobre otvarat zase tento thread?? zase to tu nedopadne dobre.. 99% ludi na oboch strana nedokaze vies rozumnu debatu, nezaujimaju ich argumenty protistrany a len si tocia svoje...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nejsou tu žádné argumenty, jen zajímavé aktuální odkazy ...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

:-) na věcích okolo očkování (aktuálně) mě baví to, že na každý článek proklamující očkování (a doložený několika studiemi) existuje jeden článek prakticky přesně opačný (včetně studií). Občas se vzájemně osočí na téma "nevěrohodné studie" a spektrum pisálků těhle informací je pokryto od budoucích i stávajících matek až po praktické lékaře, popřípadě i vědce. Olej do ohně samozřejmě přilévá ještě politická scéna se zvýrazňovaným důrazem na nutnost očkování, jinak restrikce.

Kdeže jsem už tenhle model viděl...jo třeba "Debata" nebo "Otázky V. Moravce". Stačí mít dva názorově opačné politiky a kromě slovní zásoby je z toho stejný guláš - teda pro normálního občana (=nedá se udělat vlastní názor, který by byl objektivně založen; zde tedy JE nebo NENÍ očkování škodlivé). I z tohohle pohledu mi pokračování místního vlákna také nepřijde smysluplné; dokonce mi nepřijde smysluplné ani štosování aktuálních odkazů - byť jakkoli zajímavých.

Ale koneckonců je to smetiště 8) tak zase proč ne.

P.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jediný problém tady je že tohle nejsou Otázky Václava Hlodavce, ale něco co může zásadně ovlivnit zdraví a celý život ... a ted si z toho vyber ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pavlii podle me chtel upozornit jen na to, ze se v tom clovek stejne utopi a pravdu nenajde. normalni pak asi je se instinktivne rozhodnout a k tomu vlastne ani ty vsechny informace nejsou treba - clovek si vybere to, co je mu "pudove" blizsi :-)

mne se na tom ale libi, ze si z toho clovek muze vzit ponauceni, ze nekdy se muze klidne pretrhnout a nejakou univerzalni pravdu nenajde. takova pravda je stejne vetsinou jenom nase predstava, kterou se snazime si zjednodusit a nalinkovat zivot. sorry za filosofickou vlozku.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je to tak ...

Ale jak říkal už soudruh Lenin: potvrzením teorie je praxe ...

dendy

Příspěvek od dendy »

mne sa skorej patri mudrost jedneho mojho profesora z vysky.. "

- "najvacsim nepriatelom teorie je prax"
pavlii píše: z tohohle pohledu mi pokračování místního vlákna také nepřijde smysluplné; dokonce mi nepřijde smysluplné ani štosování aktuálních odkazů - byť jakkoli zajímavých.
:palec+:

Odpovědět