Zmena systemoveho casu PC
Zmena systemoveho casu PC
Caute jedna otazka - v poslednej dobe sa mi viac krat stalo, ze po odpojeni PC od elektriny sa mi po opatovnom pripojeni a zapnuti zmenil systemovy cas, niekedy aj na 0:00, inokedy iny uplny nezmysel. Systemovy datum ale ostal v poriadku aktualny. Co to moze byt za chybu?
Ako prve mi napadlo ze bateria na motherboarde zomiera, ale to by sa zrejme menil aj systemovy datum nie?
Ako prve mi napadlo ze bateria na motherboarde zomiera, ale to by sa zrejme menil aj systemovy datum nie?
Re: Zmena systemoveho casu PC
jedine ta bateria ..
a nemas zapnutou nejakou synchronizaci systemovyho casu? mozna nejakej spatnej impuls treba, resp. data... nejdriv bych tohle vypnul na nejakou zkusebni dobu.
ja by som si do windowsu nahodit daky sync casu a prestal sa tym zaoberat ..
dobry napad... teraz pozeram ze mam zaskrtnutu synchronizaciu s time.windows.com. to vysvetluje vsetko. aj ze som mimoň 

ten sync s time.windows.com mi nikdy poriadne nefungoval .. ale staci si nahodit hociktory free timesync a je to ..
jo prepopl som na time.nist.gov a uplna pohoda... preto som sa cudoval ze blbne len cas a datum nie 

pockaj .. to je dake divne .. syncuje ti naraz aj datum aj cas .. cize bud syncuje alebo nesyncuje .. to co tu pises , dako nedava logiku ..
neviem mne proste na tom time.windows davalo spravne den, ale cas bol obcas divny... ked som prepol na to druhe, alebo uplne vypol synchron, tak ide vsetko OK... v hudobnom windowse problem nebol vobec, kedze tam mam vypnuty internet uplne...
tak to skorej je daky problem s tou windows time sluzbou .. vypni a nahod daky NTP client a mas to ..
jj hned som to zmenil akonahle som zistil ze synchronizujem s niecim co suvisi s Microsoftom
odvtedy uplny klidecek a vsetko OK